Klepetalnica

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
MarijaNana
Debatorica
Debatorica

Re: Klepetalnica

Neprebrana objava Napisal/-a MarijaNana »

^^Točno tako. Imam iste izkušnje. :) Da ne govorim o tem, da sem pred leti poznala tipčka, ki je objektivno 10+ na pogled (visok, ravno prav mišičast/atletski, popolni lasje, perfektno simetričen, zelo lep obraz etc.), ampak ne privlači praktično nobene ženske, ker ima vibe labradorca, starega tam 2-3 mesece in še eno takšno otroško naivnost ... ni no. Ne gre. Osebno sem ob njem "opazila" suhega, mozoljastega tipa z nepravilnimi obraznimi potezami ... in precej seksualne energije.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

MarijaNana napisal/-a:Samo da bo jasno: Bunk mi je pred časom poslal svoje fotke na ZS (upam, da so bile njegove, no) in definitivno ni pregrd, da bi dobil punco. V bistvu sploh ni grd. Ni problem v njegovem videzu. Dejansko dam roko v ogenj, da je problem njegov značaj, pristop, način mišljenja, ta zafrustriranost ... in seveda mačizem.

:ja: Bunk je precej zapretiraval glede svojega videza v eni temi. Definitivno je bolj problem na ostalih področjih in predvsem zafrustriranosti.

Cryselle napisal/-a:Če nas znate dobro posexat se bomo zagotovo vrnile. :P

haha ja bi kr znalo držat to :zustimm:
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Ananhas »

nekateri mislijo, če jih zavrnejo 3 osebe, da to pomeni da so grdi kot smrtni greh. "nevredni ljubezni". v resnici pač nisi bil/a po njihovem okusu, njihov tip moškega/ženske, vizualno/karakterno.

to je dejstvo na tem svetu, da ne boš vsem všeč. a misliš, da je ena luštna punca vsem tipom všeč? manj (ali nič) zavrnitev doživi predvsem zato, ker so večinoma moški tisti ki pristopajo (moški ki jim je všeč).

drugače pa je to realnost tega sveta in preprosto dejstvo in mi je žal da eni take travme doživljete namesto da bi to sprejeli in razumeli, pa ne vzeli tako smrtno resno in osebno.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

Bunk, nehaj se smiliti samemu sebi.

To je ena stvar, ki gre obema spoloma na ku*ac.

Ti se preveč obremenjuješ s tem videzom, in potem avtomatsko najdeš ljudi ki te merijo po videzu.

Videz je pomemben, ampak tako kot pri steklenički za parfum, lahko izgleda odlično, smrdi pa kot drek.

Če iščeš ONS, je potem videz pomemben, ker je interakcija hitra, privlačnost še hitrejša, in je to to.
Če pa iščeš ljubezen, potem moraš pač najti osebo ki te bo sprejemala takšnega kot si.
Za čisto vsakega, ni važno kako izgleda, koliko je fukn*en, se najde en ki to hoče.

Če jaz kaj osebno sovražim pri ljudeh, je cinizem: Oh, svet je pač tak.
Ne ni, in odj*baj mi s takim mišljenjem.

Jaz sem imel včasih kompleks, da še nisem najboljša verzija sebe...in potem sem rekel, "Čez dve leti, bom še boljši", "ko bom 30, bom res tista boljša verzija sebe".
To je en velik bulšit, jaz sem jaz, to se ne more spremeniti. Še vedno rad jem pico, še vedno spušim ves denar za potovanja, in ko bom star 35 let in bom prekaljen potovalni maček, bo moj BIOS še vedno isti.
Vse kar se spremeni, so izkušnje, to da me čedalje bolj boli k***c in da se popolnoma sprejemam.

Sprejemaj se kot totalni individualni izdelek na trgu, ti si točno specifična zadeva v trgovini...ti si feferon ki ga rabiš za točno določeno mehiško jed.
In kdor bo iskal to, bo našel tebe.

Pa bodi malo bolj pozitiven, svet je poln ku*cev ki se samo jokajo in nič ne naredijo.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Ash. »

Jaz se čisto strinjam s tabo in žal mi je, da se toliko folka ne zna sprejeti in so celi nesrečni in obtožujejo druge ljudi za to in ono.

Pa to ne pomeni, da se sprijazneš npr. ''okej, imam 150 kg, tak sem, moram se sprejeti takega kot sem''. NE. Delaš na tem, da si izboljšaš samopodobo, začneš furati zdrav način življenja, ampak še prej moraš sprejeti to, da imaš malo bolj omejene možnosti in verjetno nikoli ne boš imel top postave, ampak glavno je, se trudiš narediti boljšo verzijo sebe.

To je samo za primer.

Karakterne lastnosti so spet druga stvar. Zdaj če imaš neke hude specifične lastnosti, ki so trn v peti drugim in uničujejo odnose, potem se da tudi na tem delati in lahko rataš boljši. V osnovi pa mislim, da nas mora partner sprejeti take kot smo, ker pač realnost je, da večino karakternih lastnosti povprečen človek ohrani celo življenje (pustimo izjemne okoliščine do katerih lahko pride v dobi odraslosti).
Moja velika napaka, ki sem jo naredila v svoji prvi resni zvezi je bila ta, da sem se trudila spremeniti karakterne lastnosti partnerja, ki mi niso bile všeč. Saj mi je kmalu kapnilo, da delam napako, ker ga ne sprejemam v celoti, takega kot je, ampak ja, je šlo nekaj bv napora v nič. Okej, lahko spreminjaš neke malenkosti, ki te motijo, se pogovoriš in je stvar rešena. V osnovi pa smo taki kot smo in če se ujameš z nekom se ujameš, če se ne pa bv se mučiti in pustiš vse skupaj ter iščeš dalje.

Se mi zdi pa totalno bedno, da je večina slabih zvez slabih ravno zato, ker se ljudje ne znajo sprijazniti, da niso za skupaj in mučijo en drugega več let ali celo celo življenje. :?
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

Ash. napisal/-a:Pa to ne pomeni, da se sprijazneš npr. ''okej, imam 150 kg, tak sem, moram se sprejeti takega kot sem''. NE. Delaš na tem, da si izboljšaš samopodobo, začneš furati zdrav način življenja, ampak še prej moraš sprejeti to, da imaš malo bolj omejene možnosti in verjetno nikoli ne boš imel top postave, ampak glavno je, se trudiš narediti boljšo verzijo sebe.

to. predebelost je slaba stvar, ki se jo (načeloma) da spremenit. tu ne gre za nek stil, lastnost, različnost ki je ok, ampak dejanski problem, ki ga je treba odpravit. najbolj je pa žalostno to, da predebeli najbolj gledajo na postavo in ne na to, da je zarad tega ogroženo njihovo zdravje. posledica tega je, da se ljudje odločajo za neke bližnjice, s katerim spremenijo samo telo (hiranje s čajčki, stradanje, operacije želodca), gledajo na tisti ITM in lovijo idealne kile, srce in ožilje pa še naprej ostane sam putr, ker se jim gibat in zdravo jest pač "ne da". še huje pa je to, da velik ljudi misli, da ima "pač dobre gene" in jim ni treba za zdravje skrbet, ker že imajo idealne kile in to pomeni kao fit in zdravo. NE.
že samo to, da človek sam vase vloži nek trud, si da vedet da je vreden tega truda in se počuti veliko bolje.
hej norci :)
Bunk
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Bunk »

Ja, težko je, če človek nima niti dobrega videza niti pravega karakterja. Takšen sem tudi jaz. Vem, da bi mogel kompenzirat svoje fizične pomanjkljivosti (luknjice/brazgotine po obrazu, ki so ostanki mladostniških aken - na slikah je to manj vidno, v reali pa bolj) s karakterjem, ampak tega žal nisem sposoben, saj preprosto nimam v sebi tistega šarma, ki je potreben za to, da vzpodbudiš interes na drugi strani. Še takrat ko sem se poučil udobno v svoji koži in ko sem aktivno delal "na sebi" ter se izpostavljal in prešel zono udobja, sem bil vedno kaznovan in potolčen v večji meri kot prejšnjič.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Ananhas »

Folk, nima mu smisla karkoli pisat, ker bo trajalo še kar nekaj časa, da bo prerasel vlogo "ubogega jaza". Če jo bo sploh kdaj hotel.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

neprivlačen karakter je tisti, ki se kar naprej sekira kakšen karakter ima. bolj kot te skrbi da boš izpadel čuden, bolj dejansko izpadeš čuden.

sčasoma boš sprejel, da se je brezveze sekirat, da na ene stvari nimaš vpliva in jih ne moreš spremenit. in da v bistvu sploh niso negativne, ampak jih tako dojemaš samo ti, ker pač ne ustrezajo nekim družbenim standardom popolnosti. največ negativnega pa naredi ravno to sekiranje.

ne sekiraj se zaradi tiste pi*ke ki te je grdo zavrnila. ona ni cel svet, samo ena od mnogih različnih. ona ni neka višja sila ki govori sveto resnico. ona nima prav, če ti nočeš, da nima ;)
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Sploh pa...te luknjice sploh niso nič takega, se ljudje ubadajo z veliko večjimi stvarmi, pa najdejo sebi primernega. Ampak tako je-kar daješ, dobiš. Ne moreš pričakovati, da te bo partner izpolnil in bo potem vse drugače. Vprašaj se raje-kaj jaz doprinesem k neki vezi itd? Kaj lahko ti narediš pri spoznavanju?
Če si trenutno nezadovoljen z videzom, poskusi s spletnimi zmenkarijami recimo. Ni osebnega pristopa, če ti katera ne bo odpisala bo pa to zato, ker dobi na dan ene 100 sporočil in ne boš osebno užaljen. Mogoče celo spoznaš kakšno, ki ima podobne izkušnje kot ti, nikoli ne veš.
Je pa res-če nekdo samo jamra, te odvrne tudi preko tipkovnice, kaj šele v živo-ljudje imamo dovolj svojih problemov in jamranje definitivno ni obetaven znak.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

Misli imajo čudežno moč. Dokler boš negativec in slabo mislil o sebi, ne bo nič bolje. Začni spreminjat stvari v svoji glavi in se bodo spremenile tudi navzven :wink:.
Nisi ne prvi ne zadnji, ki je doživel slabe izkušnje v življenju. Je samo na tebi al boš obtičal nekje in se jokcal in smilil sam sebi v nedogled ali pa si borec in vztrajaš in greš naprej kljub grenkemu priokusu.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

Bunk napisal/-a:Ja, težko je, če človek nima niti dobrega videza niti pravega karakterja. Takšen sem tudi jaz. Vem, da bi mogel kompenzirat svoje fizične pomanjkljivosti (luknjice/brazgotine po obrazu, ki so ostanki mladostniških aken - na slikah je to manj vidno, v reali pa bolj) s karakterjem, ampak tega žal nisem sposoben, saj preprosto nimam v sebi tistega šarma, ki je potreben za to, da vzpodbudiš interes na drugi strani. Še takrat ko sem se poučil udobno v svoji koži in ko sem aktivno delal "na sebi" ter se izpostavljal in prešel zono udobja, sem bil vedno kaznovan in potolčen v večji meri kot prejšnjič.

Fora življenja, da vedno ko te potolče,postaneš s tem močnejši in bolj izkušen.
Če enostavno obupaš, potem se res čuti, kot da je cel svet proti tebi.
Tudi mene velikokrat stvari prizadanejo, in včasih se vprašam zakaj še vztrajam, ampak sem se naučil nositi svojo ranljivost kot ščit...ja pač k***c, včasih me ljudje zajebejo, včasih me kaj prizadane, samo zaradi tega še vedno ne spremenim odnosa do sveta in ljudi.

Šarm, lej šarm in karizma, to so samo izkušnje in napake.
Ljudje ki so ljudem zanimiv, so ponavadi tisti ki so dali neka čez in so iskreni sami do sebe.
Karizmatičen je nekdo ki ima zgodbe, nekdo ki je šel v svet in počel sranje...nekdo ki ima nekaj extra.
Šarm je pa stvar posameznika, nekdo je lahko skrivnosten, nekdo je lahko preveč samozavesten, nekoga lahko boli k***c.

Ti Bunk bi se moral manj ukvarjati s tem kako drugi gledajo nase, in se začel ukvarjati s tem kako ti gledaš nase.
Nisi se še definiral kot oseba, in potem dovoliš da te drugi definirajo...in potem se počutiš slabo.

Malo več si drzni glede sebe, ne omejuj se, poskušaj nove stvari, ne bodi ciničen, bodi pozitiven in delaj kar ti sede.

Lajf je vse kar imamo, zato ga preživi v dobro.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

MarijaNana napisal/-a:* Mi je hecno, kako je CDB dajal zdravstvene nasvete Misheli. Upam, da če kdaj naleti nanjo v ordinaciji tega ne bo poskušal ... samo zato ker je ženska ali kaj takega.

edino pohvalno, da poskuša pomagat, nasvet ne škodi, tudi če si ga že 100krat slišal. ne ve cel svet, da se Mishela izobražuje za zdravnico, pa tudi če ve, ni vsak zdravnik vseved, če ne bi bili vsi zdravniki 100% zdravi in živel po 150 let, pa ni tako.
da še nek seksizem mešaš v to je pa sploh bolano.

to je problem tega foruma, nekdo poskuša pomagat, drugi ga pa napizdijo češ kaj se dela pametnega ali pa iz fovšije ker sami ne znajo ali pa so nesposobni pomagat, pa še vlečejo ven neke teorije zarote.
MarijaNana
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a MarijaNana »

^^ Prvič, Mishela ni vprašala za nasvet, ampak je priznala, drugič pa je bil precej netočen, laičen in v bistvu ne najbolj smiseln/bi lahko naredil več škode kot koristi. Zakaj? Multivitamini v šumečih tabletah vsebujejo CO2, vsebujejo sladkorje, emulgatorje in na sploh niso zdravi. Hkrati pa so za nohte ključni zgolj določeni vitamini/snovi, ki niti niso vse "vitamini". Prvi, ki mi pride na misel je kreatin, drugi kalcij, sicer gre pogosto za pomanjkanje vitamina B ali D (tega primanjkuje do 80% populacije na zahodu, ker ne živimo na pravi legi, da bi do nas prihajala sončna svetloba pravilne dolžine za tvorbo tega vitamina, ki sicer načeloma ni dostopen v hrani), lahko pa tudi pomanjkanje vitamina C. V mulitivitaminskih šumečih tabletah niso pravilne vrednosti/dnevni odmerki vitaminov, zlasti pa je pomembno, da v kolikor gre za pomanjkanje nekega specifičnega elementa, dodajamo samo ta en element. Seveda lahko lomljivi in tanki nohti nakazujejo tudi na številne, tudi sistemske bolezni. O tem bi Mishela sama morala vedet čisto dovolj. Glede na to, da je punca tudi tu večkrat objavljala svoje fotke in pred kratkim pisala o tem, da hujša, bi rekla, da so njeni lomljivi nohti lahko posledica pomanjkanja različnih hranil. Vsekakor tega problema ne bodo rešile mulitivitaminske tablete, nujno bi bilo, da je več in zares uravnoteženo. Za začetek. Pa seveda - preveri si kri, Mishela oz. vsaj vsebnost vitamina D.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

in če ima kdo težavo, se mu pomaga. sploh ni potrebno spraševat, CDB je sam od sebe dal nasvet. je čist očitno, da če ima nekdo takole težavo, mu bo prav prišla kakšna rešitev.

glede drugega se strinjam in tudi sam sem proti vsem tabletam, pa tudi kremicam ipd. ampak to se da tudi na drugačen način povedat, ne da nekomu rečeš "ej, kaj se pametnega delaš, ti ki nič ne veš".. sploh nima to veze. nasveti so vedno dobrodošli, ne glede kako kvalitetni in od koga (saj tudi ti ne študiraš medicine, kemije, si laik, pa si cel post o šumečih tabletah napisala). mnenje pa lahko tudi vsak izraža o vsakem nasvetu. če bo upoštevan ali ne, se pa itak vsak posameznik sam odloči in če je pameten se še kej pozanima o tem drugje. da pa iz enga takega nasveta izvlečeš da tip kao ne spoštuje njene izobrazbe ker je ženska al whatever, je pa čist mim..
Odgovori