to so bili primeri

jao.. gre se za to da ni en ekonomičen, drug bo pa z malomarnostjo naredil še pa še stroškov. ne mislim zdaj štetje wathov, ampak da je nek spoštljiv odnos do stvari in upoštavanje, da je stvar skupna. sploh ker se ne gre samo za stroške, ampak tudi skupno vzdrževanje, čiščenje, upravljanje, popravljanje.. vse to so stroški, ne samo hrana pa položnice. kaj pa oprema? da mi pride baba pa nvm, z vinom polije kavč pa reče "jah, novga morva zdaj kupit, pripravi 150 eur da kupiva novega za 300".. pajade, šibaj ven pa ne pridi več nazaj

jasno zdej pretiravam ampak vseen.. odnos do stvari, ekonomičnost je zelo pomembna stvar, če hočeš z nekom deliti stroške!
in če se z nekom ujameš (tudi) v tem in mu zaupaš, ni nobenih problemov kar se denarja tiče, stroškov sploh ni treba deliti in v miru z denarjem drug drugega delata kar vama srce poželi - kar je z zakonom določeno in dovoljeno, če/ko se poročita. (seveda denar, ki je pridobljen v času zakonske zveze, NE prej)
iz prve roke povem, da je težko živeti in si delit stroške z nekom, ki je totalno neekonomičen oz. ima drugačne poglede na to. ali sem pa samo jaz tak, da me moti da je v prazni sobi 5 luči prižganih, voda napol odprta.. pa tudi če je samo 50 centov na mesec dražje.