Odločila sem se deliti z vami svojo zgodbo in dobiti še drug pogled na situacijo ... Preko couchsurfinga sem spoznala nekoga, pri katerem sem prenočila eno noč, ko sem imela neko obveznost v tistem mestu (cca. 600km vstran od mene) in od takrat mi ta oseba kar ne gre in ne gre iz glave. Govorimo o moškem sredi 30, ki zelo rad potuje in tudi kdaj gosti koga pri sebi doma, ima uspešno kariero, za sabo pa eno dolgo zvezo in nekaj manj dolgih. Razloga, zakaj so se končale ne poznam, saj nisem želela izpasti preveč radovedna, saj v končni fazi ni bil niti zmenek.
Kakorkoli že, od trenutka, ko sva se videla v živo, sem imela mehka kolena. Ne spomnim se, kdaj se mi je to zgodilo nazadnje. Sprva me je pritegnil na videz, saj ima res posebne oči in to je tisto, kar pri moškem vedno opazim najprej, skozi najino druženje pa me je pritegnil predvsem njegov karakter in to kako sva si podobna, kako zelo podobno razmišljava in kako sva si dopolnjevala stavke.
No, ta (imenujmo ga moj prijatelj) je oddajal res pozitivne vibracije, ujela se sva in že ko sva si prvič segla v roko, sem začutila, da je med nama preskočila neka iskrica, ali pa dajmo rečt kar neka posebna energija, ker te iskrice so že malo obrabljena fraza

Skratka, dobila sem občutek, da se je res potrudil in mi polepšal obisk tega mesta, za kar sem se mu večkrat zahvalila, sam pa mi je tekom noči rekel, da mu moram sporočiti kakšen je bil odgovor glede službe (tja sem namreč hodila dan prej na razgovor za neko delo).
Imela sva tudi situacijo, ko sva sedela zunaj v lokalu in je k nama pristopil starejši gospod ter nama rekel, da ne more mimo ne da bi nama povedal kako lep par izgledava in da naj me nikoli ne izpusti iz rok, ker jih tisoče čaka name v vrsti. Stari je sicer pretiraval

Drug dan se več nisva videla, saj sem morala odriniti na pot proti domu že v času ko je on še delal in sem mu poslala sms, da ga je bilo zelo lepo spoznati in da je bil večer zabaven ter se mu še enkrat zahvalila za vse in mu napisala, da če bo kaj v Sloveniji, naj prej javi. Odpisal mi je, da se je tudi sam imel zelo fajn in da naj varno potujem domov ter da sem pri njemu vedno dobrodošla. Tu se je najina komunikacija zaključila, drug dan sem dobila le še avtomatski mail od spletne strani (couchsurfing) da se spodobi pustiti reference letter na njegovem profilu in sem seveda pustila pozitiven odziv in na kratko napisala zakaj. On se več od takrat (en teden je od tega) ni javil, jaz pa tudi ne, čeprav sem že izvedela odgovor glede dela. Nekako se nočem preveč vsiljevati, saj ne vem, ali je bil res samo gostoljuben ali pa je med nama bilo prisotne nekaj pristne simpatije in ujemanja. Naj omenim, da je v svojem profilu takoj dodal nekaj novih slik, čeprav prej kar nekaj časa ni urejal svojega profila na tej strani (ker sem na njegov profil naletela že nekaj časa nazaj in je imel samo tri stare slike), piše pa tudi, da je na portalu prisoten tam na dve uri, celo ponoči okoli 1. ure zjutraj je bil online. Opazila sem, da se mu je rating sprejemanja gostov zmanjšal, kar pomeni, da je nekaj prošenj potencialnih gostov zavrnil. Ne vem ali čaka, da mu kaj napišem ali so razlogi za njegovo pogosto obiskovanje portala drugačni.