Ja, to z obročkom je malo za lase privlečeno. Je velik plus za ženske, ki pozabljajo na tabletke oz. jim gre vsakodnevno jemanje na živce. No meni pa ravno vsak dan vzeti tabletko ni noben problem, vstavljanje obročka pa potem izstavljanje za vsakič ko sem sexala (ker mi je bil moteč) pa mi je blo zeeelo tečno.

Metoda umika, štetje plodnih dni in kondom v času ovulacije je zelo zanesljiva metoda, če imaš res tako reden cikel kot si napisala.

Ampak če bi potem vsak mesec cvikala, ali si noseča ali ne, potem bv, škoda živcev. Treba je zaupati metodi in pač vzeti riziko v zakup, da tudi najbolj zanesljive metode včasih odpovejo. Za koliko primerov sem že slišala, da so ženske zanosile s tabletkami. In si potem misliš ''ma kar vse se pa tudi ne morejo lagati, da so redno jemale tabletke a ne?''
Ni drugega, kot da se sprostiš in se odločiš zaupati eni metodi. Sexa s kondomom si pa jaz več ne predstavljam in sem ga prakticirala samo takrat, ko sem imela novega partnerja.
Jaz sem se za tabletke odločila po dolgem pogovoru s svojim takrat še novim ginekologom, ki mi je res fajn. Mi je predstavil pluse in minuse, brez olepšavanja. Imaš pa tudi take ginekologe, ki so tako vsiljivi s to hormonsko kontracepcijo, da adijo.
Bi pa s hormonsko kontracepcijo definitivno prenehala, če bi opazila padec libida ali pa suhost nožnice, kr navaja skoraj vsaka uporabnica.

Ne vem, kaj ženski nuca biti zaščitena, če nima želje sexat?

But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)