capo di banda: Misliš, da sem premlada(!), pa napišeš, da se začno po par mesecih v zvezi pogovori vrtet nenehno okoli enih in istih reči. In da ne veš, kaj bi se naj pogovarjal. ''Kaj delaš?'' in ''Rad te imam.'', je edino, kar ti je padlo na pamet ... no, jaz sem v zvezi skorajda pet let, skupaj živiva štiri leta in pogovori nama pomenijo možnost za skupno učenje, razvoj, rast, spreminjanje odnosa do sveta, družbe ... najini pogovori so večinoma teoretska razmišljanja o različnih družbenih pojavih, kulturnem dogajanju ipd. Teme najdeva pri delu, branju, v novicah ... pogovarjava se tudi o najinih frustracijah, obremenitvah, nekih priučenih negativnih vzorcih ipd. Pogovarjava se po več ur dnevno, kadar le znese, večinoma zvečer, med dolgimi sprehodi in čez dan še kaj nanese. V začetku zveze mi je on pošiljal res dolge smse (po deset in več posameznih smsov (so bili že vsi v mms obliki)), ogromno sva se pogovarjala vedno ... nikoli me še ni vprašal v vseh skoraj petih letih, ''kaj delam'' ...
LZ: To tvoje ločevanje na moške in ženske, ki so ''eni taki'' in ''drugi taki'', zatrjevanje, da je to ''biološko'' itd., je totalno zgrešeno. Imeti vagino ali penis osebe značajsko ne opredeljuje na noben način. Opredeljuje jo zgolj v smislu, da se posameznikom glede na spolne organe priuči komplet značajskih lastnosti, preko katerih se oblikuje družbeni spol, ki ''ustreza'' biološkemu. In to, kar ti iščeš, če iščeš žensko, ki bo ''ženstvena'', je samo nekakšna dobra fotokopija ''originalnega'' družbenega kalupa.
čuftika: Zelo narobe si me razumela. Moj fant je vse tole:
- inteligenten
- duhovit
- ustvarjalen
- nežen
- zvest
- iskren
- prijateljski (biti mora moj najboljši prijatelj)
- imet morava iste nazore glede ... no, praktično vsega, vsekakor pa zastran politike, vere, vzgoje, življenjskih ciljev
- ne sme bit odvisen od katerekoli substance
- imet morava sorodne interese (glede na moj umetniški poklic je torej idealno, da je s sorodnega področja)
- rad mora imet literaturo
- bit mora samostojen
- imet mora življenjske cilje, ki me pritegnejo
- ambiciozen
- odličen govorec
- privlačen (ampak to je baza, to se samo na sebi razume)
- uspešen na svojem področju
- skrajno liberalen
- dober ljubimec
- dobro mora znat kuhat
- mora znat popravit večino reči v stanovanju
- razumevajoč (nikakor ne sme mešat ''razumevajoč'', ''razumen'', ''razumski'')
- razgledan
- z njim se mora bit pogovarjat bolje kot s komerkoli drugim
- rad mora imet živali
- samozavesten
- aktiven
- imam lahko z njim globoko čustveno vez
- sočuten
- altruističen
Da ima ob vsem naštetem tudi kako slabo lastnost je normalno in to ne pomeni, da sem se s čemerkoli sprijaznila.

Oseba, ki nima niti ene same frustracije, neželenega odziva, neprijetne lastnosti in ni nikoli tečna, ne obstaja. Če to iščeš, boš vselej samska in razočarana. Globoka čustvena vez, pravo prijateljstvo in skupna osebnostna rast so loterija v odnosih. In jaz to imam s tem fantom. Čeprav pride kaka situacija, v kateri najprej pomisli nase, čeprav ima obdobja, ko se psihično ne počuti dobro in kljub tistim desetim čik-pavzam dnevno.
Ne morem verjet, kako nezrelo ljudje tu razmišljate o odnosih ... ampak kakor razumem, razen emanuele in timis nihče, ki je pisal v to temo v zadnjih dneh NIMA dolgotrajne, predane zveze, a ne?