Nucky napisal/-a:Žal denar ne raste na drevesu.. Kot drugo pa mi je škoda zmetat par tisočakov za poroko, ko imam lahko to npr za najemnino, opremo v stanovanju, ki mi bo veliko bolj koristila kot poroka.. In kaj ima veze na kolikih porokah si bil? A je res tako pomembno v zvezi list papirja? Če se ljubita sta važna drug drugemu, ni važno nič drugega.. Poznam pare, ki so bili poročeni pa so se ločili, poznam pa take, ki se niso poročili pa so še danes skupaj.. Zame je poroka nepotrebna zadeva..
Mislim, da si ti zgrešila njen point. Ni finta v tem, da bi vsi morali imeti vsaj toliko denarja, da izpeljejo svojo poroko oz. da se vsaj želijo poročiti. To je itak stvar odločitve in stvar posameznika. Gre za to, da ponavadi bentijo čez idejo o poroki ravno tisti, ki si tega ne morejo privoščiti, si pa potihem vseeno želijo in potem to željo zakamuflirajo v obrambno trditev češ "kaj je pa razlika, če maš en brezvezen papir".
Tudi ne razumem, zakaj se nekateri tako ukvarjate s tem, če nekdo vzame kredit za poroko. Če želi to storiti in osrečiti svojo žensko, naj pač vzame kredit, saj ga ne boste vi odplačevali. Jaz se na kredit sicer ne bi poročila, a če ima nekdo veliko željo in finančno zmogljivost nekoliko manjšo, to ni vaš problem.
Glede števila porok na katerih je kdo bil pa je najbrž catch v tem, da nekdo, ki je bil samo na dveh ali treh, ne more posploševati, da so vse poroke brezvezne, drage in da zakoni itak propadejo. Nimajo vsi velikih kičastih porok z neznanim sorodniki in znanci, katerih v resnici ne marajo in se jim z vabilom na svojo poroko želijo samo dokazati koliko bi naj imeli denarja in kako so srečni.
Vsak naj počne kar želi, a če nekdo ne vidi smisla v poroki, še ne pomeni, da pa se vsi drugi poročajo samo iz navade. Nekaterim zakonska obveza dejansko nekaj pomeni in pač sledijo tradiciji, s pravim človekom in pravimi prioritetami ter pričakovanji, ki so partnerjema skupni.