Meni je povsem jasno, da so nekateri naklonjeni poroki, drugi pa pač ne, a večji del tistih, ki so proti poroki, so predvsem iz razlogov kot je pomanjkanje financ ali nestrinjanje s partnerjem (tudi če na koncu rečejo, da se strinjajo s partnerjem, da je poroka ena brezvezna stvar).
Meni je to še vedno lepo, sem pač človek tradicije in če se bova z mojim kdaj poročila, to itak ne bo klasična slovenska poroka, kar mi je dosti boljše, ker moj ni Slovenec. Še vedno pa ne bo nekega preseravanja in kiča, to pa ne. Je pa to sigurno en tak dan v življenju, ki si ga zapomniš za vedno - ko si v tej vlogi. Kot svat logično, da nimaš čustvenega pogleda na to, ker nisi čustveno vpleten in si pač povabljen na "žur" in to je to. Pa ni tako, vsaj ne, ko se imata dva resnično rada in jima poročni dan veliko pomeni.
Drugače pa - tukaj na forumu se zdi, kot da je 90% takih, ki so proti porokam, a se mi ne zdi da je tako malo porok v resničnem življenju. Vsak vikend je kakšna, pa ne živim v večjem mestu, če ne slišim za koga, ki bi se poročil ali se je ravnokar, pa vidim in slišim trobljenje avtov, če grem iz hiše.