Stara sem 25, žal še živim pri starših, šolanje sem zaključila, prijavljena sem na zavod in konstantno sem v iskanju redne zaposlitve, od zavoda dobim tudi denarno pomoč, ki znaša okoli 100€..čeprav po govoricah bi morala dobivati okoli 200€.

Delam oz. opravljam posel, ki ga ljubim vendar za neko simbolično plačilo, da ravno ne delam zastonj. To delo me osrečuje in mi daje energijo, ki mi jo moji starši konstantno jemlejo s tem, da mi "težijo" naj si že najdem redno službo, pri kateri mi bo tekla delovna doba itd kar pa mi tu ne. Tu me žal zaradi stanja v državi ne morejo zaposliti.
Jaz sem mnenja, da bi raje počela nekaj kar me veseli, kot da bi delala nekaj kar me ne, samo za to da bom imela službo in da bodo lahko rekli sosedom da delam. Mislim, v čem je "fora" da delaš nekaj kar te ne veseli samo za to da preživiš? A smo res zato na svetu, da gledamo na uro in komaj čakamo da gremo domov?
Upiram se temu da bi delala kar me ne veseli oz. da bi delala samo za to da preživim pa čeprav kr nekaj in kr nekje

Tudi ko se pogovarjam s sprijateljicami/znanci smo dejansko vsi na istem.. redko kdo ima redno službo, ali delajo na črno ali kako drugače..
Ima kdo kak nasvet?
Če bi lahko, bi se že zdavnaj odselila na svoje, samo da imam mir pred to čudno negativno energijo!

lp, Ilona