Klepetalnica #115

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Re: Klepetalnica #115

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

floribunda napisal/-a:^^ sam kolkr vem....nisi ravno veliki poznavalec kulture....kar je škoda. mogoče samo še nisi našel struje, ki ti leži

sam zato ker mi dol visi za marsikej od kulture, še ne pomen da se na nič ne spoznam ;) kultura je dost širok pojem. hipsterji so subkultura.

za moje pojme je danes kultura vse preveč promovira potrošništvo in razvajenost, ker ma denar več moči kot kdajkol prej. hkrati pa je tok neproduktivna in nekvalitetna kot še nikol prej ni bla.
hej norci :)
Uporabniški avatar
kana_bis
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a kana_bis »

^^
Pol se pa sprasujes zakaj ne dobis punce.... :rolleyes:
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

slovenc79 napisal/-a:za moje pojme je danes kultura vse preveč promovira potrošništvo in razvajenost, ker ma denar več moči kot kdajkol prej. hkrati pa je tok neproduktivna in nekvalitetna kot še nikol prej ni bla.

Lahko tole bolj razložiš, na primeru, če je možno? Me res zanima.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a floribunda »

za domačo nalogo najdi en primer sodobne umetnosti, ki se ti zdi ok in enega, ki odraža vse kar si napisal :)
Uporabniški avatar
Dadyka15
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Dadyka15 »

a tukaj gor sploh še kaj dogaja??
živ dolgčas...mislim si da, se je včasih več pisalo pa debatiralo...
ehhhh :?
Imej se lepo in uživaj življenje do konca.. Le enkrat živiš!!
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

Relativno dolgočasno je, oglašajo se vedno eni in isti "strokovnjaki", z univerzalnimi nasveti za vse življenjske situacije.
Ostali, bolj zanimivi uporabniki se pač porazgubijo, ker se jim ne ljubi v vsaki temi brat točno istega sranja, kot v vseh ostalih.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

brezveze razlagat sploh karkol. tokrat bom raje izpadel kot "tisti ki ne zna argumentirat" kot pa "tisti "strokovnjak" ki misli da vse ve". druge možnosti itak ni.

naj kak zanimiv uporabnik kej več pove :)
dayđremer
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a dayđremer »

Hipsterji niso subkultura, ampak so ena čist druga domena naše kulture. Subkulturo tvori več posameznikov skupaj z istimi vrednotami, najbolj izpostavljena vrednota hipsterjev je individualnost- in to v odnosu do vseh, tudi do sohipterjev (?).
Subkultur pač več ni.
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

se prav, vsi težijo po tem da bi bli unikatni, obenem so pa vsi glih? :D

http://en.wikipedia.org/wiki/Hipster_(c ... subculture) če wiki prav da je subkultura, pol je :P pa tud nekak logično da je. sej ravno to, da vsi hočejo bit individualni, jih združuje.

anyway, izgled maškare z očali stare mame se mi zdi grozno trapast, to je moj point.
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

dayđremer napisal/-a:Hipsterji niso subkultura, ampak so ena čist druga domena naše kulture. Subkulturo tvori več posameznikov skupaj z istimi vrednotami, najbolj izpostavljena vrednota hipsterjev je individualnost- in to v odnosu do vseh, tudi do sohipterjev (?).
Subkultur pač več ni.

Subkulture vsekakor še vedno so. Ne pozabit, da se subkulture gradijo na različnih podlagah, niso subkulture samo pofrizirani mladoletniki v urbanih okoljih. Hipsterje bi lahko uvrstili pod glasbene subkulture, ker jih (več ali manj) združuje enaka glasba, image, vrednote pa prav tako vztrajajo znotraj neke skupine (široko gledano so to ubistvu vrednote generacije Y, ki so podobne tudi drugim izven subkulture hipsterjev, samo na drugačen način so izražene, nekje bolj nekje manj). Individualnost ni zgolj vrednota hipsterjev, je širša ideologija zadnjih generacij (ki popolnoma ustreza potrošniški kulturi oziroma ne da ji ustreza..sobiva z njo v eni taki lepi simbiozi). Hipsterji so se tako kot vse druge subkultue osnovali na neki osnovi (indie glasba, vintage oblačila, specifični pogledi na modernizacijo, umetnost, kulturo..), nato pa je to kot se zgodi pri vsaki subkulturi, katere osnova je bolj "rahla" (torej osnova ni recimo etnijia, politična stran), se razsejalo, postalo "pop" in ubistvu samo sebe izničilo. Takšne subkulture pridejo in grejo, ker grejo v štric s potrošnjo, medtem ko old school subkulture, ki so osnovane na etnični pripadnosti (to so lahko tudi skupinice romov v neki soseski recimo) ali politični usmerjenosti (ns skinheadi, antifa panxi..) vztrajajo kljub temu, da si jih je moderniziran svet velikokrat želel prisvojit ( preko image-a, modifikacije glasbe, da je bolj poslušljiva, spreminanje ideologije v "rebel" stil). Hipsterji torej so subkultura, ampak so predvsem proizvod postmoderne, ki nima ravno trdne osnove.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
RosaDiamante
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a RosaDiamante »

Živijo, zanima me nekaj v zvezi z izpitom B kategorije. Ko hodiš na predavanja CPP na koncu dobiš nek karton (modri).. zdej pa js ne bi opravila predavanj in bi šla kar pisat... a se da tudi tako dobit karton in kje se ga da dobit? hvala
Uporabniški avatar
Captain
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Captain »

Hehe, temu se reče "odiranje državljanov". Če si na novo pri nas: dobrodošla v republiko banansko! ^^

Alternativa: Povej uslužbencm kaj hočš, jim daš denar, nakracaš neki in kao si nardila. Tist kartonček je pa dokaj pomemben dokument kadar si dejansko na cesti brez vozniškega dovoljenja (pač ko se še učiš ane). Ta metoda deluje bolj v primeru, če se poznaš z ljudmi v avtošoli .. ali pa, če govoriš s kakšnim bolj od 'ta glavnih'.

No, pa good luck! :)
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

In zakaj ne bi hodila na predavanja? Si preveč pomembna za tako trivialnost?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
Captain
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Captain »

Ker ma bukvo, in lohk s svojim lajfom počne kej bl pametnga kt pa posluša enga tipa z neko poklicno k predava od prometnih znakov.... ? :) nvem, ugibam :D

Pač mim poznavanja CPP ne bo mogla it, ampak so pa varjante kako se izognit brezveznim predavanjem. Plačilo ji ne uide, to je garantirano! :D

Zakaj so brezvezna? ... Sem bil 3x na njih, tko da govorim iz lastnih izkušenj direktno .... pa ker se mi ne bo dal novga posta pisat za kšnga bistroumneža: opravljene imam 3 različne kategorije ... ;)
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

No, jaz sem bila v življenju soočena in preživela še veliko bolj neprijetne in dolgočasne reči od par ur predavanj CPP (ki ti ziher ne morejo škodit). Na njih sem bila sicer samo enkrat in sem (očitno slučajno!!!) naletela na čisto prijazno in zabavno gospo, ki je stvari zanimivo in strokovno razložila, zraven pa pojasnila še kako dodatno vprašanje.

Bistroumnežem in velepomembnežem, ki v življenju srečujejo le bedake s poklicno, pa v razmislek:

Slika
Odgovori