alfe niso samo videz, ampak karakter. te tipi imajo punce dobro naštudirane in točno vejo kaj rečt da sesujejo "obrambo", naredijo metuljčke tam notri, da sploh ne opazijo ali pa nočejo pri nekaterih očitnih znakov da jo bo samo izkoristil.
ker zna alfa očarat večino punc, mu jih en manjka, je navajen da ima njihovo pozornost in v veliki večini že od zgodnjih let, ko je še dozoreval, mu je pozornost punc in vedno bogata izbira čist samoumevna. in če ti je neki samoumevno, pa se ne zavedaš vrednosti, niti ni občutka kako bi bilo če tega ne bi imel, tega nikol ne ceniš.
alfam pa ni samoumevno samo da majo ženske, ampak praktično karkol kar si zaželijo, mora bit njihovo. zato je večina teh "alf" uspešnih poslovnežev, ki morajo imet več kot si zaslužijo, na legalen al nelegalen način, lahek način do denarja. ne cenijo ljudi, ne peče jih vest če kradejo, jih izkoriščajo, manipulirajo v svoj prid če se le da.
najbolj fer je to da jih ponavad lastna pogoltnost uniči. kdor se z ognjem rad igra se enkrat tud opeče.
beta tipi pa gledajo alfe, se sprašujejo kako lahko to počnejo. mislijo na prihodnost, za alfe vejo da ne bojo dolgo zdržal. zadovoljijo se z majhnimi stvarmi in so tiho in veseli da so lahko veseli. največja vrednota beta tipov ni moč in nadvlada kot pri alfah, ampak čista vest, védenje da niso nikomur nič dolžni, nikomur ne škodujejo in celo nardijo neki dobrega. zato so tok priljubljeni za friendzone, če ne bi imeli teh kvalitet niti za to ne bi bili dobri. sam te kvalitete niso "rajcig", tko da so rezerva, posebi ko se pri puncah ki jih kdo (alfa) prizadane.
potem so pa tu še omega tipi. omega hočejo bit alfe, pa jim ne ratuje. eni zaradi žensk, drugi zaradi še več. alfam zavidajo moč. niso ne za friendzone niti za sex dobri, bogve zakaj.
to je nekak klasična delitev, kot jo jaz razumem.
kdo je pa zame pravi ALFA, ki mi je zares vzor? tip, ki bi lahko bil klasičen alfa, a se odloči bit alfa. je močan, samostojen, sposoben, ampak se odloči da bo skromen in užival v malih stvareh.
tak alfa je za večino punc ideal (zato ga tudi imenujem pravi alfa), ampak je redek. zelo mal klasičnih alf se kljub moči odloči za vrednote beta in mal klasičnih beta tipov je dost močnih, da bi bili izenačeni s klasičnim alfam.
- kdo so klasične alfe? vodijo nam svet, politika, mafija, filmska industrija, velike korporacije.. če vidiš sliko znanega osebka <- to je alfa. poskušajo se prikazat kot ideal alfe z raznimi donacijami, ali s posvajanjem črnčkov.. podmladek alf so fejmiči na netu.
- ideal alfe so kot alfe, samo da živijo kot bete, s tem da imajo vse kar rabijo. to so tisti zvezdniki, napol znani, ki so skromni in živijo simpl lajf. Messi, recimo, mislim, da je dober primer (upam da tudi ostane tak in ne postane klasik alfa). takih alf je VELIK manj kot bi si kdorkol mislil, ker se tako klasik alfa kot klasik beta dela ideal alfo. prepoznat ideal alfo je težko, treba je ugotovit da poleg moči klasik alfe resnično ceni vrednote ki jih beta.
- beta in omega tipi so vsi ostali, ki so relativno v ozadju in jih je daleč največ. da ločiš beta od omega, je treba vsakega posebi spoznat.
beta so tisti idealni za friendzone, geeki, študentje, ki mislijo na prihodnost, želijo si bit ideal alfe.
- omega so pa wannabe alfe, kao gangsterji, jebači, sanjajo o lahkem zaslužku, navadno imajo ferarrije in pištole na profilni od fb-ja, fantazirajo da bi jim Mila Kunis dala BJ in podobno.
no, punce se morate odločit: klasik alfa ali beta? ideal alfe so vsi oddani, kar ostane so klasik alfe ki jim dol visi za vas (samo naredijo se mal beta, da dobijo kar hočejo) in bete ki se trudijo bit ideal alfe.
večina punc je zmedenih, mal norosti z alfam (nekatere se z omego zadovoljijo), mal romantike z betam.. srečne pa niso nikol, ker jim vedno nekaj manjka in še vedno hočejo ideal alfo. tud ko se z beto oženi in ima otroke, če je prej imela alfe, ne bo sprejela "nazadovanja" in si želela ideal alfo.
tiste ki si želijo klasik alfe itak ponavad propadejo skupaj z njimi.
je pa tako: pravijo, da ženska naredi moškega popolnega in se s tem popolnoma stirnjam. tko da punca, ki bo verjela vame, me ljubila takega kot sem, kot beta tipa, za kakršnega se imam (čeprav me večina tuki najbrž vidi kot omega tipa), me bo naredila popolnega in si sama naredila svojega idealnega moškega.