Včeraj sem dobila nov bullet vibrator. Zadeva je elektronsko tako preprosta, da bi bila bolj težko, sestavljena je dobesedno iz motorčka in stikala, poganjajo pa ga 3 urne baterije. Ampak ne, treba je postaviti kontakte zanje tako, da se (glede na položaj pri vstavljanju) skoraj vedno prižge takoj, ko se vstavi prva baterija, pri tretjini nazivne napetosti, stikalo pa ima vpliv na delovanje samo po naključju. Ne gre za cenen izdelek, in ni prvi. Praktično vsi vibratorji praznijo baterije tudi, ko so ugasnjeni, do te mere, da v trgovinah priporočajo, da se jih jemlje ven. Celo bojda top-of-the-line Fun Factoryjev vibrator za cirka 80eur se je ne glede na stikala naključno prižigal na polno jakost, ko ni bil v uporabi. Na premium bulletu Lelo je kvaliteta stikala presneto vprašljiva.
Sem elektrotehničarka. To niso napake, ki bi jih bilo težko odpraviti oz. načrtovati elektroniko brez njih, v bistvu bi moral biti tega sposoben vsak inženir s 5min časa, razen, očitno, če si nekje iz vzhodne azije (od koder izvira večina tovrstnih izdelkov). Tudi komponente niso drage - vezje, ki bi vodilo zgoraj omenjeni motorček, bi stalo manj kot evro, skupaj z motorčkom pa mogoče 3.
Kakšne so vaše izkušnje? Imam samo smolo z izborom ali je to splošen problem? Glede na komentarje po internetnih trgovinah se mi prej zdi, da drugo, pri čemer se je lahko opeči tudi, če so komentarji pozitivni.
In konec koncev, bi kupile vibrator, ki ne bi imel teh problemov oz. bi njegov marketing temeljil primarno na tem, da dela in ni idiotski