Prej kot slej pa so se uprle vse in zdaj dihajo dosti lažje. Da pa se tebi to dogaja pri tvojih 25ih .. pa mi res ni jasno kako je možno, da gre nekaj sploh do tako daleč.
Cel kup primerov poznam, kjer starši (in stari starši) pritiskajo na vest mladine (primer: greš v tujino za kak mesec dni ali še manj in ti rečejo: "ja kaj pa, če nas ne bo več na svetu, ko prideš nazaj?! zakaj sploh hodiš, doma bodi!" ..) ...

Pri meni ni pogoja, da mi kdo začne s kako tako varianto "dejmo na vest prtistnt". Aha, se mi lih zdi: "čaki malo, ti si preživel svojih 55 let na Zemlji (+/-15), jaz pa jih imam šele 'rosnih nekaj' in si želim izkusiti sveta; življenje je kratko, koj si mi k**ac, da bom zaradi tebe visel doma?!" --> to so neverjetno egoistična bitja, ki te želijo prikleniti nase in te ne spustijo nikamor, pa nima veze je to brat sestra mati oče partner partnerka bilo kdo .... sam sterat jih nekam ...

Res mislim, da ta tvoj primer meji na skrajnosti...in kot je rekel nekdo pred mano, je par kilometrov za mejo normalnosti.

Rešitev: povedat familiji, vsem, dati na odprto, se pomenit z mamo - ampak, da posluša in ti vodiš pogovor, poveš, da če je zafrknila svoj lajf ni treba, da še tvojega - potem se obvezno odselit, pa naj stane kolikor hoče... in kar so povedali še predhodniki....evelyn-ine 3 točke so gut! Realna pa je verjetno le 2. točka, saj samo s pogovorom ne bo nič v takih primerih, ali pa bo le začasno delovalo in predvsem bolj navidezno ... 3. točka upam, da se ceniš toliko, da veš da ne pride v poštev, tako, da ti ostane le 2.: ji poveš kar ji gre + se odseliš, adijo, čao miki! se vidmo za božička in mogoče 1x umes, če MI bo sedl ... čao!
Veš kaj te čaka, če se tega ne lotiš? ... Mat te priklene nase, ti ji nasedeš.....ko pa ona umre .. kaj tebi ostane? pri 45-55ih samska in zagrenjena babnica, ki je nihče ne mara? ... Ne dovoli nikomur tega, da te spremeni v kaj takšnega ... pa magar batine talat .. (metaforične).
Good luck!