Inaa** napisal/-a:kako skuhate bolonjsko omako za testenine? zasledila sem že veliko različnih receptov, pa me zanima, kako to delate

meni je pa najboljsa taka:najprej preprazim veliko cebule in cesna, dodam malo belega vina. Nato preprazim mleto meso in na koncu dodam kak deciliter rdecega vina. Nato dodam kake 4 na koscke narezane paradiznike in cez kaksnih 10 minut se paradiznikovo mezgo. Dodam se pr jedilno zlico sladkorja, malo cimeta, sol, poper in cisto malo pekoce paprike. Vse skupaj dobro prekuham (ce je treba dodam malo moke).
Makarone skuham do 3/4 in odlijem vodo (prisparam 1 skodelico vode), dodam malo omake in preostalo vodo. skuham do konca in zmesam z ostankom omake. Po vrhu potresem veliko sveze narezane bazilike in nariban sir.

emanuela napisal/-a:Je že katera sušila meliso?
Rada bi jo porezala, preden pride pozeba. Je pa res, da jo imam prvič, je kar ogromen grm ratala

In še to-se melisa pije kot samostojna sestavina za čaj ali jo mešate s še čem?
ce jaz kaj vem mislim, da se melise ne susi. Drugace pa je v caju dobra z meto.
Iz sveze melise se pa da nardit tudi dober svez napitek z malo sladkorja in limone. liste narezes na trakce, dodas sladkor in kolobarje limone in pustis kaksen dan ali dva v hladilniku. dobro je tudi, ce dodas malo kisa.