Ženska narava

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *Abby** »

Ne razumeš, kajne? Ti nisi za enakost spolov. Ti si za pravice moških, problematike, ki se tiče ženskih pravic, pa niti od daleč ne razumeš. Čeprav ti je več oseb, ki dejansko povsem strokovno poznajo termin ''feminizem'', razložilo, kaj ta termin pomeni, še vedno rineš z glavo skozi zid in pišeš neumnosti. ... Ta debata ni nikakor preveč kompleksna. Ta debata je zaradi nevednosti, nestrpnosti, konservativnosti, nerazgledanosti in seksističnosti nekaterih sodelujočih vse preveč popreproščena in v svojem bistvu zelo žalostna. Mene je sram za vas, dečki, resnično. Posebej - kar pišem že triinosemdesetič menda - ker naj bi bili mladi in izobraženi. In če mladi in izobraženi moški razmišljate na takšen način - kako potem boj za ženske pravice ni več potreben? :evil:
Uporabniški avatar
CorrectionPen
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a CorrectionPen »

neznanec napisal/-a:

- Naša višina ogromno vpliva na višino plače (statistično).

Z omenjenim si me na nekaj spomnil:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Eho_4ejkNw
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

CP in vsi tisti, ki spoznavate samo "čudne" predstavnike nasprotnega spola..

tukaj se mi zdi, da velja rek gliha vkup štriha. :)

ko si človek pošlihta podstrešje, malo odraste in dozori ter se odloči kaj pričakuje v ćivljenju od sebe in drugih... po nekem spozna, da je obkrožen s kupom prav fajn folka, pa še vedno nov tak folk spoznava.

če spoznavate samo "čudne" ljudi se malce zamislite, zakaj je tako. :wink:
Vsak raj ima svojo kačo.
neznanec
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a neznanec »

Ve sicer priznate krivice na moški strani, ampak verjamete, da se bodo čudežno odpravile kot posledica borbe za to, da izenačite svoje pravice z moškimi. Na thumblrju nism vidu niti enga posta, ki bi se potegnil za moškega.
http://www.youtube.com/watch?v=9fQChJeCGu0

1. Glede volilne pravice. Tud vsi moški je niso vedno mel. Mel so jo samo premožni in vplivni moški.

2. Poglejte si film Short & Male, spodaj dva 2 minutna odseka.

http://www.youtube.com/watch?v=ka5LVH6ZgGM
http://www.youtube.com/watch?v=uRCQJO77U3I

To je huda problematika. Jst sm proti vsakršni diskriminaciji, najbl pa sovražim spolno, rasno in na podlagi telesne višine.
Zadnjič spremenil neznanec, dne 12. Okt. 2013 10:05, skupaj popravljeno 4 krat.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Džeki »

Udrihanje po ženskah na ženskem forumu je kontraproduktivno. Nobena se ne bo zaradi takih zapisov nič zamislila, samo še bolj vam bodo nasprotovale, kar vas bo nekatere pripeljalo do še hujših frustracij.

Namesto da se tipi urite v pisanju svetobolja polnih postov, kako trpite v življenju, se raje naučite, kako se učinkovito ravna z ženskami, takimi kot so. Informacije glede tega so široko široko dostopne. Svet je takšen, kot je, spreminjat ga ne moreš, lahko spremeniš le svoj način delovanja.
neznanec
Sramežljivka
Sramežljivka

Kje ti vidiš udrihanje po ženskah, model? Se ti je skisal?

Jst ne trpim v življenju, mam se prov fino, hvala. Edini cilj mi je pokazat, da so problemi na obeh straneh, zato sem pa naštel kopico moških. Težko je vedet za probleme drugega, če nisi prehodil milje v njegovih čevljih. Velja tako za ženske in za moške.

Sedaj pa res dovolj, ne bom več pisal sem, ker ni produktivno.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

neznanec: Očitno pomanjkanje tvoje razgledanosti meni osebno onemogoča, da ti bi resno odgovorila, ker mi iskreno rečeno ni do tega, da te bi poučevala o osnovnih zgodovinskih podatkih. Pojma feminizem tako ali drugače ne razumeš, problematike, ki se ga tiče, pa tudi ne.

Džeki: Ženske smo individuumi, ki nas ni mogoče zvesti na/izenačiti z kategorijo spola, zato je morda bolje, da mladeničem na tem forumu svetuješ, naj se naučijo medsebojnih odnosov, preberejo bonton, si razširijo svoje škatlaste poglede ... Poleg tega pa: družba (''svet'') je sestavljena iz posameznikov in nanjo je mogoče tudi vplivati.
neznanec
Sramežljivka
Sramežljivka

Ti nisi razgledana. Sem jaz šel kdaj na osebni nivo in te žalil? Ti si to naredila že dvakrat. Pravijo, da človek, ki je ujet, da ne more več branit svoje ideologije, začne napadat na osebnem nivoju.

Nobena se ne bo zaradi takih zapisov nič zamislila,

Tole je napisal džeki. Mislim, da ni ravno v prid tebi.

Ženske smo individuumi, ki nas ni mogoče zvesti na/izenačiti z kategorijo spola,

Zato nehaj posploševat svoje ideale na vse ženske. Nekatere so zelo proti tvojim idealom. Še enkrat link:
http://www.youtube.com/watch?v=9fQChJeCGu0

Če hočeš res bit za neko ideologijo, moraš brat kritike in se poskusit poistovetit z njimi, ne samo zapisov svojih ljudi, ki ti jo stalno potrjujejo.

Dosti je.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Na osebni nivo sem se spustila zato, ker me neizmerno jezi takšno *j*e*b*a*n*j*e*v*g*l*a*v*o*, kot si ga dovolite ti, CP, pohorc in še kdo na tem forumu.

Tvoja utemeljitev, da tudi moški niso imeli vsi volilnih pravic kaže na tvojo hudo nestrpnost ali pa na tvojo hudo(!) nerazgledanost. Izberi. Bi rad to svojo trditev ponovil kakšnemu temnopoltemu moškemu? Kakšni ženski iz Švice mogoče?

Kar se tiče tvojega navajanja ''diskriminacije moških glede na višino'' ti pa zgolj lahko rečem, da je nešteto žensk vsak dan diskriminiranih, ker so predebele/previsoke/premajhne/presuhe/nimajo dovolj velikih prsi/imajo premajhne prsi ... in oprosti, meni se nič od tega ne zdi tako velik problem, kot je razmerje ženske:moški v znanosti ter akademskih krogih, kot množična posilstva žensk, kot množice pretepenih žensk, kot seksizmi, kot nuja, da se ženska vedno(!) izkaže dvakrat bolj kot moški, pa še vedno ne bo enako priznana ... in še mnogo tega. Pa da ne govorim o tem, da tole vse velja zgolj za zahodni svet. Takoj, ko pogledaš preko meja le-tega je stanje še mnogo hujše in tudi tu je grozljivo. Da, še vedno.

In nič od zgoraj napisanega ne zanika tega, da je nasilje nad moškim enako nedopustno, kot nasilje nad žensko. In nič od zgoraj napisanega ne zanika tega, da je vsakršno diskriminiranje nekoga zgolj zato, ker je moški, nedopustno. Ampak teh primerov je tako neizmerno(!) manj, da se je treba najprej(!) koncentrirati na tisto, kar je mnogo bolj pereče, mnogo bolj izrazito, mnogo bolj pogosto. In to je spolna diskriminacija žensk, ne spolna diskriminacija moških.

In oprosti - žali me to, da moram podajati zgornja pojasnila (ne argumente, nismo še prišli tako daleč) mladim, domnevno izobraženim ljudem.
pohorc
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a pohorc »

Bolj ko berem tole, bolj žalostno se mi zdi.

Kako opran mozak imate nekatere ženske. Žalostno, žalostno. Kakor koli, kaj več od tega, da smo uzakonili prepoved diskriminacije in sredstva, s katerimi lahko popravljate posledice prepovedi, ne moremo. Tudi posilstva so kvalificirana kot kazniva dejanja.

Vsa ta neenakopravnost je v vaših glavah. Ženska je predsednica vlade, vrhovna državna tožilka, predsednica računskega sodišča, predsednica parlamentarne stranke, ministrica (KK je bila šefica policije!!), poslanka, veliko sodnic, odvetnic, direktoric, zdravnic, ravnateljic ... je žensk, na mojem faksu je več profesoric kot profesorjev ... Pa ženske ne zasedajo visokih položajev? So neenakopravne? Ne vem, očitno ne živimo v istem svetu. V mojem ženske že na mnogih področjih dominirajo moške.

Opirate se na neko statistiko, raziskave (ki so po večini zmanipulirane). Sicer pa nobena od vas še ni bila deležna kakšne hujše diskriminacije, zato, ker je ženska. V glavnem, takle mamo. Če vam je res hudo, imate določena pravna sredstva, sicer pa požirajte, vsi moramo. Kaj več vam ne morem reči.
neznanec
Sramežljivka
Sramežljivka

Žal mi je, da me daješ v isto kategorije kot CP (sploh njega) pa pogojno pohorca, ki sta očitna trolla. V men ni jeze, ker vem, da se ne borim zase, ampak za to, kar je prav, za enakost.

In res je, podložniki, delavci, priseljenci, črnci, niso imeli volilne pravice, ne ženske ne moški. Ni se vedno šlo za seksizem, ampak tudi ostale lastnosti. In vse to je narobe. Kakršna kol diskriminacija je narobe.

Ravno tist lepotni kirurg, ki ga promovirate na naslovnici cosmopolitana je na nekem intervjuju izjavil: "Ženska, ki ima zelo malo, ali pa čisto nič prsi, se ne more počutit, da je ženska". Jst sm s stola padu takrat, ko sm to gledal, resno. Dejte ga še večkrat na naslovnico, kot človeka brez dlake na jeziku. Bravo.

Vsi smo sojeni po izgledu, imidžu. Ženske pa še bolj. Sprosti se prosim. Ti dam prov, da je tvoja borba upravičena. Fajn bodi.
Zadnjič spremenil neznanec, dne 12. Okt. 2013 11:06, skupaj popravljeno 2 krat.
pohorc
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a pohorc »

da je več trgovin za ženske, kakor za moške, seksizem, seveda ne na tako očitnem nivoju, kakor kadar moški žensko zaradi njenega spola obsodi, da je neumna/nesposobna ... itd., vendar pa, v kolikor pogledamo globlje, so razlogi, zakaj je trgovin za ženske več kot tistih za moške, ponovno v patriarhalni družbi in tipičnih vlogah, ki jih ''moramo'' sprejeti ženske. Trgovin za ženske je več, ker se od žensk pričakuje, da jih zanima moda, kar v prevodu pomeni, da so lepo oblečene, urejene, počesane ... podobno je z ličili - gre skratka za poudarjanje fizičnega izgleda. To sledi ''pravilu'', da je ženska nujno lepa, dekorativna, pa tudi nežna, urejena in hkrati neumna, neizobražena, površinska, preprosta ... ''trgovine za moške'' so drugačne: gre denimo za trgovine s tehnično opremo, kar ponovno daje neko lestvico značilnosti/pravil - moški je torej napreden, sposoben, vedoželjen, premožen, močen ... in tako naprej. In ponovno, kakor že Lani piše o nasilju moških nad ženskami in žensk nad moškimi: ja, hudo je, če moraš ustrezati visokim merilom, ampak neprimerno huje je, če se moraš boriti proti zelo ponižujočim predsodkom in vedno znova dokazovati, da predsodki ne držijo. In potem pridemo do tega, da lahko ženska vloži veliko/več od moškega, pa ne bo enako uspešna. Takih primerov je nešteto.da je več trgovin za ženske, kakor za moške, seksizem, seveda ne na tako očitnem nivoju, kakor kadar moški žensko zaradi njenega spola obsodi, da je neumna/nesposobna ... itd., vendar pa, v kolikor pogledamo globlje, so razlogi, zakaj je trgovin za ženske več kot tistih za moške, ponovno v patriarhalni družbi in tipičnih vlogah, ki jih ''moramo'' sprejeti ženske. Trgovin za ženske je več, ker se od žensk pričakuje, da jih zanima moda, kar v prevodu pomeni, da so lepo oblečene, urejene, počesane ... podobno je z ličili - gre skratka za poudarjanje fizičnega izgleda. To sledi ''pravilu'', da je ženska nujno lepa, dekorativna, pa tudi nežna, urejena in hkrati neumna, neizobražena, površinska, preprosta ... ''trgovine za moške'' so drugačne: gre denimo za trgovine s tehnično opremo, kar ponovno daje neko lestvico značilnosti/pravil - moški je torej napreden, sposoben, vedoželjen, premožen, močen ... in tako naprej. In ponovno, kakor že Lani piše o nasilju moških nad ženskami in žensk nad moškimi: ja, hudo je, če moraš ustrezati visokim merilom, ampak neprimerno huje je, če se moraš boriti proti zelo ponižujočim predsodkom in vedno znova dokazovati, da predsodki ne držijo. In potem pridemo do tega, da lahko ženska vloži veliko/več od moškega, pa ne bo enako uspešna. Takih primerov je nešteto.

lahko rečem, da je nešteto žensk vsak dan diskriminiranih, ker so predebele/previsoke/premajhne/presuhe/nimajo dovolj velikih prsi/imajo premajhne prsi ... in oprosti, meni se nič od tega ne zdi tako velik problem, kot je razmerje ženske:moški v znanosti ter akademskih krogih, kot množična posilstva žensk, kot množice pretepenih žensk, kot seksizmi, kot nuja, da se ženska vedno(!) izkaže dvakrat bolj kot moški, pa še vedno ne bo enako priznana ... in še mnogo tega. Pa da ne govorim o tem, da tole vse velja zgolj za zahodni svet. Takoj, ko pogledaš preko meja le-tega je stanje še mnogo hujše in tudi tu je grozljivo. Da, še vedno.

Žalostno, punca, s čim vse si ti napumpana. Čudi me, da se sploh upaš na cesto.

Pa se ti je kdaj od tega že dejansko zgodilo?
Uporabniški avatar
CorrectionPen
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a CorrectionPen »

Slika
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

^^ Pohorc: Kaj pa če bi začel naštevati vsa visoka mesta, ki jih zasedajo moški? Kakšno je RAZMERJE? Razmerje je pomembno, ne to, da je kakšni ženski tu in tam kaj uspelo v moškem svetu ... poleg tega papir vse prenese, kar se dejansko dogaja, je pa druga stvar. In treba je uredit to, kar se dogaja, ne pa še več papirja popisat ...

Jaz osebno sem bila diskriminirana, pa ne samo enkrat ... mislim, da sem že pisala o tem, kako sem celo v službi, kjer sem opravljala strokovno delo na področju umetnosti, prejemala od sodelavcev razna nespodobna povabila in so namesto mojega dela opazili kako lepe noge imam in kako se znam fino obleči ... in ne: to niso komplimenti, to je seksistično vedenje, jaz pa sem bila kot ženska, sprejeta zelo drugače, kakor bi bil na istem mestu sprejet moški. Da ne govorim o tem, kako je bilo, ko sem delala kot natakarica ... Ampak ne ... to je nek drug svet in vse o čemer pišem je samo ''šala'', taka čisto ''normalna stvar'' ...

Neznanec: Vsi beli moški v Evropi so imeli volilno pravico v času, ko je ženske v Švici še vedno(!) niso imele ... in to tvoje nanašanje na neke davno pretekle čase je grozljivo ...

Pa khm ... skoraj ni punce na tem forumu, ki bi brala revijo Cosmopolitan, kaj šele, da jo bi pisala ali imela karkoli z njeno naslovnico. To je revija, ki zelo dobro pooseblja vse tisto, kar se mi v družbi najbolj gnusi. Misliš, da jo berem?!
Uporabniški avatar
Captain
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Captain »

^Kot Janša, ki ne loči sedanjosti od preteklosti...:roll:

Kot zgodovinski ekspert pa seveda poznaš le najbolj opevano žensko iz Švice; par primerčkov, ki jih lahko uporabiš še kdaj, da bo vsaj malce raznolikosti:
http://en.wikipedia.org/wiki/Human_righ ... l_suffrage

Če že gledaš v zgodovino, poglej skozi celotno, kjer so se počasi rojevale takšne in drugačne pravice LJUDI.

Logika je pa tut na vrhuncu. "Ženske so še danes posiljevane, pa ne bi smele biti." .. a dej ga lomt... kaj pa preprečuje nekomu to? Zakon? Niti malo. Fizično je še vedno vse možno: posilt, oropat, pretepst, žalt, diskriminirat itd ... razlika je v tem, da ko nekoga ustrelijo je to: "oh jej, pa je šu še edn; kakšni so ljudje, da lahko kar ubijejo človeka", ko pa je ženska posiljena je pa: "VOJNAAA!!! Grozote, krivice, o moj bog kakšen svet je ta moški svet, o bog - dejmo pet women empowering songs itd."
Konc koncou je pa zločin kot zločin in se ga pač obravnava po znanih postopkih. Razen, če ti še vedno živiš v kameni dobi kjer misliš, da se bi morala boriti proti Kremenčku, ki žensko najprej po glavi lopne in jo potem odpelje v votlino na zmenek? ... jao .. :roll:

In kot ti jih je že mnogo povedalo: spremeniš lahko le sebe, šele ko to dosežeš, se bo "čudežno" (ane?) spremenila tudi družba okoli tebe.

Neznanec: Ti nisi razgledana. Sem jaz šel kdaj na osebni nivo in te žalil? Ti si to naredila že dvakrat. Pravijo, da človek, ki je ujet, da ne more več branit svoje ideologije, začne napadat na osebnem nivoju.

Ej neznanec, sigurno poznaš tole: “Never argue with idiots; they will bring you down to their level and win from experience.”
To je pač ta njena passive-aggressive varianta, da najprej preštudira tvoje prejšnje poste, tudi iz drugih rubrik, potem pa ker nima več s čim argumentirat, jih pa pač uporabi proti tebi in te zapovrh še žali. Simple measures for simple minds..

Pa še glede razmerij, o bože, najprej malo osnovne matematike, potem počasi na statistiko, potem malo preučevanja spolov, malce vedenjske psihologije s kančkom vedenjske ekonomije pa imamo nek rezultat kjer V POVPREČJU je več moških zainteresiranih za določene poklice/znanosti/stroko, kot pa žensk IN OBRATNO. Pač zakaj za vraga je več moških v znanosti kot žensk, ja zato ker v povprečju pač VEČ tipou kot žensk zanima znanost; ali pa zakaj je več avtomehanikov moških kot ženks - ja spet ista fora....no še eno za "the other team", zakaj je več medicinskega osebja ženskega spola? .. a gremo skupaj? ... ker v POVPREČJU pač več žensk kot moškh zanima takšna stroka...

In to, da je v politiki manj žensk kot moških, mislim, a je res treba o tem razpredat? Kaj pa dejstvo, da je veliko ljudi v partnerstvu in ima itak moški tudi doma žensko mnenje? Ali pa morda rek: "Behind every successful man there is a great woman."

Mislim, eni bi kar na silo mora bit 50:50 in pika. Ja in pol mamo 5 debilnih tipov in 5 žensk .. zakaj ne bi raje potem dali 10 pametnih žensk? A zastopiš .. pač daš unga, ki ima kompetence, ne glede na penis ali vagino. Đizs ... :roll:
Odgovori