Klepetalnica #115

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Uporabniški avatar
Picatinny
Picatinny 1. stopnje

Neprebrana objava Napisal/-a Picatinny »

dayđremer napisal/-a:Končala gimnazijo :) Tvoje razlikovanje med gimnazijami in srednjimi strokovnimi šolami pa se mi zdi vseeno blesavo, primitivno, ne ločiš niti med poklicno in strokovno srednjo šolo.. Ma ti si biser med gimnazijci.

Ne proviciraj, si mislil?

Ne govori neumnosti. Če ne bi bil moj čas predragocen, bi te izprašal malo o šolstvu, pa ne samo našem, pa bi potem dali posnetek na youtube in bi bilo hitro jasno, kdo ima obvlada (jaz) in kdo ne (ti). Mimogrede, marsikatera šola v sebi kot ostriga bisere skriva tako poklicne kot tudi strokovne programe. Od kdaj je ločevanje med splošnoizobraževalno šolo in strokovno šolo 'blesavo' in 'primitivno'?

Ne, mislil sem točno tisto, kar si tako pridno našla na netu pod točko 3...torej '3. psih. podzavestno prenašati kaj iz lastne duševnosti na druge osebe'itd

provocirati pa ženska itak nea zna, če jo še neki CP pelje lulat kadarkoli...
panči
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a panči »

Nekomu je v glavi ostala snov iz uric psihologije v gimnaziji ali pa le morebiti iz kadetske šole v Tacnu :). Ne vem, od kje vam volja in čas, da vsakodnevno "sodelujete" v razpravah o "bogsigavedi" čem. Abby želi izpasti, kar seveda ne dvomin, da ni, najpametnejša, medtem ko so ostali Tinniji, CP-ji in Co. zgolj provokatorji. Se mi zdi, da na nek način "raziskujejo", do kod bo segla njihova provokacija in , kakšen odziv bo sprožila.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

no ja, očitno sem jaz res razvajena do daske.

jaz že nekaj časa živim na način, kot ga opisujeta abby in daydreamer. in komaj, komaj čakam, da dobim je*eni job, da mi ne bo treba v špeceriji več primerjat cen kisle smetane da bom cenejšo vzela, itd. to preštevanje keša za vsako malenkost, študirat ali si lahk privoščim al ne, je meni obupno.

ni šans, da bi to pojmovala kot lagodno življenje. je pa res, da si želim nekoč lagodno živet. kot lagodno življenje si predstavljam, da si lahko privoščim stvari, ki si jih želim brez, da bi mogla konstantno denar preštevat in preračunavat. pa daleč od tega, da hočem imet 5 vil, 10 avtov pa lastne toplice.

to so travme izgubljene generacije :) je pa res, da sem optimistka, čez kako leto bi že lahko bilo boljše :wink:

@panci: in kaj je narobe, če folk sodeluje v brezpredmetnih debatah o "čemerkoli" (namesto, da bi čas raje porabili za delo, učenje, pospravljanje ali karkoli druga produktivnega, a ne)?
Vsak raj ima svojo kačo.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *Abby** »

No, meni se zdi, da je razpon ne/udobja precejšen. In če naj primerjam svoj življenjski standard po lestvici, ki se začne tam, da oseba umira od lakote in nima strehe nad glavo, se mi zdi, da s tem, ko lahko jem zdravo prehrano, sem na toplem, v urejenem stanovanju, imam domače živali, vedno polno omaro oblačil, avtomobil in možnost, da grem na počitnice, vsekakor tam, kjer lahko rečem, da sem povsem na udobnem.

Mi je prav neverjetna tale debata ... ja, marsikdo od vas je pošteno razvajen in očitno ne prav močno v stiku z dejanskih stanjem v družbi. V osnovnih šolah je vedno več otrok, ki jim starši ne morejo plačati malice, čeprav je cena bizarno nizka in takih, za katere cel učiteljski zbor ve, da stradajo. Nimajo dovolj oblačil, ne morejo jim kupiti vseh potrebščin, učiteljici pa rečejo, da si za božič želijo, da bi imeli plačano položnico za elektriko. In ne; to niso fiktivni primeri, to so primeri, ki jih poznam iz prve roke.

WTF? Ja, to, da lahko dam 45€ za oblekico, grem na kavo in tortico, se odpeljem na izlet in jem hrano, ki mi je všeč, tudi če je mozzarela, ki jo kupim znamke Spar (izdelano v Ljubljanskih mlekarnah) in ne Lljubljanske mlekarne, je udobno življenje. In na bruhanje mi gre, ko berem tele vaše poste in je problem pogledat ceno artikla - ljubi bog, pa naj vas nategujejo, očitno si to zaslužite ... če Žito izdela kosmiče in jih v dve različni embalaži zapakira, so to še vedno isti kosmiči ... in če je problem na ceno pogledat, ste pač leni in razvajeni.

Pismo, v državi, kjer še vedno nimajo vsi doma tekoče vode in elektrike ... :evil:
Uporabniški avatar
Picatinny
Picatinny 1. stopnje

Evo, zdej smo pa le dobili definicijo 'lagodnega življenja'. Elektrika in tekoča voda, to je to! :lol:
Vessy
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Vessy »

Abby, samo ker se tebi finančno izzide preživet s 600€ in ob tem imet "lagodno" življenje še ne pomeni, da to velja za vse. Ljudje imajo različne življenjske navade in predvsem različne fiksne izdatke. A naj zdaj grejo vsi živet v malo stanovanje in se prehranjujejo brez mesa, zato da bodo prišli z 600€ skoz? Ker drugač so pa razvajeni, če pojamrajo, da je mučno gledat na vsak euro in upat, da čimprej pride nov mesec. Glede na to kak si proti nestrpnosti se mi zdi, da malo prehitro obsojaš ljudi, ki ne delijo tvojega mnenja.

Si se pa lepo ognila debati o avtu, kaj pa če ne bi mela partnerja z avtom in bi ga zarad službe potrebovala, a bi potem še vedno 600€ zadostovalo za "lagodno" življenje? Poglej malo okrog sebe kako ljudje živijo s 600€ pa potem obsojaj, mnogi med temi imajo male otroke in jim glih zaradi tega ne zmorejo nudit hrane in ostalih dobrin.

Vsi si tud ne zmorejo zagotovit najemniškega stanovanja in živijo v kaki starejši zadevi, ki je potrebna obnove, a 600€ potem res zadostuje?
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

1. Govorili smo o 600€ na osebo. Nikjer nisem zapisala, da je 600€ dovolj, da živi od tega udobno več ljudi.
2. Brez avtomobila sem živela tri leta, vozila sem se z javnimi prevozi in se mi ni zdelo, da je moje življenje neudobno.
3. Ja, to, da se zdi nekomu majhno stanovanje nujno neudobno, pa predpostavimo, da živi sam, je razvajeno, da.
4. Zlahka si bi privoščila meso, bi pač pojedla kakšno tortico manj in kupila kakšno krilo manj.

Se mi zdi precej brezpredmetno, ker dokler je ''udobje'' enačeno s ''cosmo udobjem'', torej s tem, da lahko zapravljaš po mili volji in greš vsak dan po nove cunje, imaš sam v najemu vsaj trisobno stanovanje in ti ni treba nikoli pogledati na to, kaj kupiš, je to enostavno povsem nerealno razpravljanje razvajenih študentk, ki nikoli niso res čutile pomanjkanja in tudi ne znajo presodit, kaj je udobno in kaj neudobno življenje. Da ne govorim od tem, da gre lestvica nekako takole, pa se tudi to nekako ne da doumet: smrt zaradi revščine, zelo reven, reven, živi hudo neudobno, živi neudobno, živi v solidnih razmerah, živi udobno, živi zelo udobno, živi razkošno, živi razsipno ... nekako tako. Ampak to je težko razumet, če ti ni nikoli prav nič manjkalo, nisi prišel v stik s kom, ki mu bi kaj manjkalo in je bilo najhuje, s čemer si se kdaj soočil vprašanje, če boš lahko šel za tri mesece na morje ali bo treba it samo za dva meseca in tri tedne. :evil:
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Mislm, da leži bistvo vašega nesporazuma v prvi točki od Abby. :D
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a haylee »

Kar se mene tiče, ne. Jst sm govorila o 600 EUR prihodkov nekoga, ki ne preživlja nikogar, razen sebe. In ubistvu mi dol visi, kako zelo grozno razvajena sem po mnenju forumašice, ki se ji lub cele dneve kilometrske poste nabijat na cf in se kregat s forumaši. Jst ta čas raje porabim za druge dejavnosti (predvsem izobraževanje, da mi nikol ne bo treba v praksi testirat kako lagodno je življenje s prihodki, nižjimi od minimalne plače), ki mi prinašajo več zadovoljstva v življenju, kot visenje za kompom.

Dejstvo pa je, da men (!) 600 EUR ne zadostuje za lagodno (!) življenje, ampak je to znesek, ob katerem bi tut jst fajn preštevala denar - in kokr sem spremljala tole blazno poglobljeno debato, nisem edina takega mnenja.
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

^^ Če že res hočeš toliko pametovat ... moje izobraževanje je z odlično oceno za letos zaključeno, ker sem vse izpite naredila v prvih rokih, delala sem vse tole leto in še vse leto pred tem, tale čas, ko visim na netu in nabijam komentarje, je edini čas, ki ga imam dejansko skoraj prosto in ne; po tem, ko sem letos naredila 13 izpitov, plus en preklemansko zahteven projekt, ki mi je jemal po 10 ur na dan nekaj mesecev, plus vse tekoče delo z mojega strokovnega področja, plus delam trenutno na nekem malce bolj ustvarjalnem projektu, pa vendar zelo resnem projektu, mi ne bo ena smrklja nabijala o tem, kako porabljam svoj edini prosti čas v edinem prostem mesecu v zadnjih dveh letih! Rabim popoln odklop, kjer mi ni treba razmišljat. In to je zame cosmo forum.

Kar se tiče 600€, je to moja Zoisova, plus malo denarja od doma, plus moji honorarji in ja; z njimi čisto super živim, ampak point je bil v tem, da raje vse življenje živim s 600€, kar mi ni idealno, ampak vseeno; raje živim s 600€/mesec in sem uspešna v tem, kar počnem (če imaš mini kvalitetno založbo recimo, nisi na kaj več kot tem znesku), kot pa služim bajno veliko denarja in nisem uspešna. Za uspeh si pa ne štejem najbolj fino plačane službe, ampak dejanske premike na področju, ki me zanima, take, ki ne prinesejo nujno super financ, ker moje področje ni bog ve kako zaslužkarsko.

In sploh se nisem imela namena spuščat v to naravnost blesavo razpravo o tem, kako udobno se živi s 600€, ker je bil point v zgornjem: da je pomembneje, da je človek uspešen, da prispeva k družbi, da dosega rezultate kot človek in uresničuje svoje talente, kot pa to, da ima poln bančni račun. To je bil point, ampak ga je tini spremenil v nabijanje o tem, kako udobno se da/ne da živet s 600€.
Vessy
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Vessy »

1. Sej tudi jaz v osnovi govorim o 600€ na osebo, ker je vlka razlika al nekdo sam živi s takim zneskom al je še ena oseba zraven in se večina stroškov razdeli.
2. Ampak živela si v centru mesta? Jaz sem živela še dlje brez avta, kakih 20 min peš od centra in lahko naštejem nešteto primerov, ko je bilo zelo neudobno vlačit polne vrečke po javnem prevozu. Na srečo sem imela svaka, ki me je peljal na večje nakupe, ker ne vem kak bi nosla 10kg vrečo pasje hrane na bus.
3. Sploh ne vem kak komentirat, ker ne razumem takega mišljenja, a se naj pol vsi drugi selijo, prodajo kaj majo in grejo v neko malo luknjo, zato da ne bodo razvajeni? Potem si verjetno mnenja, da bi mogli starejši ljudje prodat vsa svoja svoja prevlka stanovanja/hiše in it v neko malo stanovanje?
4. Glede na to, da ne kupuješ mesa se mi zdi, da nimaš glih občutka kakšne so cene in za mene to, da se moreš temu odpovedat, da maš ono glih ni "lagodno" življenje.

Vidiš tu je glavni problem, jaz ne govorim o "cosmo udobju", ampak o realnem svetu, kjer ljudje niso več študenti, so odvisni tudi od avtomobilov in imajo drugačni življenjski stil kot ti. Tudi ne govorim o razvajenih študentkah in se strinjam, da je takšno zapravljanje razvajeno, ampak ne moreš vsako osebo, ki se ne strinja, da 600€ predstavlja "lagodno" življenje, obsodit za razvajeno osebo. Je tudi dovolj študentov, ki trdno delajo in morejo šparat, da si lahko kaj privoščijo, če ti taka oseba pol reče, da si želi za lagodno življenje še malo več denarja za mene to ni razvajenost.

Osebno še predobro poznam pomanjkanje, ker sem po smrti staršev hitro priša v realni svet in vem kaj pomeni gledat na vsak euro in se odpovedovat zadevam, kot recimu morju, ki ga že od maturanca nisn vidla. Zato pa me tudi tak razkuri, da označiš nekoga za razvajenca, ko pač živi drugačni življenjski stil kot ti, oz. v osnovi niti ne poznaš njegovih okoliščin.
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a haylee »

*Abby** napisal/-a:...mi ne bo ena smrklja nabijala o tem, kako porabljam svoj edini prosti čas v edinem prostem mesecu v zadnjih dveh letih!

Glede na dejstvo, da sm kakšno poletje več kot ti v življenju vidla (vsaj, če me spomin ne vara o tvoji starosti) in, da se zadnja leta - ob vsej tej mulariji - počutim staro za popizdit, lahko rečem samo: ja, hvala za kompliment. :kuss: :wink:

To je pa tut edini moj komentar na tvoj ventil sproščanja, ker mam zjutri šiht in je treba spat. Lahko noč pa lepe sanje :wink:
Zadnjič spremenil haylee, dne 09. Sep. 2013 23:02, skupaj popravljeno 1 krat.
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

res je, nekateri stradajo, ne morejo preživet otrok, jim že potica za praznik predstavlja razkošje.. ampak objektivno gledano prebijanje iz meseca v mesec kot ga ti opisuješ (abby), definitivno ni moja definicija lagodnega življenja. in tudi ne vem kako in zakaj so se ljudje v opisanih razmerah znašli v takšni situaciji ter kako ukrepajo, da bi se iz nje izkopali.

lepo, da si ti s takim življenjskim slogom zadovoljna, jaz pač nisem. pa če so vsi okoli mene zadovoljni s tem, da imajo vsak dan poln želodec, je meni pomembno tudi kakšno hrano dam na krožnik. in dokler bom migala bom težila k boljšemu (torej lagodnemu) življenjskemu stilu.

nevem pa kako vezo ima moje pojmovanje lagodnega življenja s folkom, ki nima nič. ta folk ne bo imel nič več, če bom jaz manj zapravljala. razen če impliciraš, da bi morala "višek" svojega dohodka nameniti tistim, ki nimajo?
Vsak raj ima svojo kačo.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

haylee; Ti si se ''sproščala'' prva. Res občudovanja vredno, da si precej starejša od mene in se še vedno izobražuješ!

Sicer pa ... a lahko prosim preberete post, ki je nad tistim od Vessy?

600€ ni moj življenjski cilj, 600€ je denar, s katerim lahko povsem udobno preživim in zame to pomeni, da se ne morem spomniti česa, kar mi manjka v vsakdanjem življenju. In 600€ je denar, ki ga raje sprejmem kot 2000€, v kolikor pri 600€ delam nekaj, kar mi res veliko pomeni, nekaj, v čemer sem dobra in v čemer sem uspešna, kakor pa da delam namesto tega nekaj, kar mi prinaša večji zaslužek.

Sicer pa ja; kljub svojim neznosno nizkim prihrankom, sama najdem višek, ki ga uspem podelit s tistimi, ki nimajo. In se ne sprašujem, kako so prišli tja in če si zaslužijo moj denar/večerjo kupljeno z mojim denarjem.
Uporabniški avatar
Picatinny
Picatinny 1. stopnje

Vidim, da so kriteriji za zoisovo v zadnjih letih orenk padli...
Odgovori