*Abby** napisal/-a:Lani: Kot sva razčiščevali že z dot, dala sem slab primer, ko sem navedla Kate Hudson. Kar sem jaz imela v mislih, je anoreksična postava oz. ženska, ki je pretirano suha in ne naravno vitkejše postave. In ne zdi se mi nezrelo, da se moški ali ženska zaljubi v žensko, ki je takšne postave, zdi se mi, da je oseba nezrela, v kolikor ni zmožna razviti čustev do osebe, ki ni anoreksična ali pa do osebe, ki ni pretirano suha. Torej, da moški (ali ženska) ne more biti zaljubljen, ne glede na značaj, obraz, celotno podobo neke osebe, v drugačno osebo kot tako, ki je pretirano suha. Nezrelo pri tem je že to, da se je posameznik sposoben zaljubiti zgolj v videz osebe in značaj na ta način povsem zanemarja - zaljublja se v objekt, ne v subjekt, hkrati pa vidim podobno povezavo z nezrelostjo kot pri deklicah, ki so anoreksične zato, ker ne želijo odrasti. Takšne osebe pač niso zrele, niti niso zdrave.
In to, ko stalno poudarjaš, da je nekje po svetu normalna takšna ženska postava ... ne vem ali govoriva sploh o podobni ženski postavi, to je prvi, drugo pa je, da je pri nas kot ''najlepša in normalna'' dolgo veljala in pogosto še velja, postava kakršno imajo manekenke ... in žal, to ni ne normalno, ne zdravo in je estetsko samo, če si res pošteno sprevržen.
Ja, ne dojameva se in mislim, da se tudi dojeli ne bova, a bom vseeno poskusila dodatno pojasniti svoje mnenje.

Jaz sem ciljala predvsem na to, da imam občutek, da imaš drugačno mnenje o osebah, ki jim je všeč večinoma ali izključno en tip ženske postave, odvisno od tega, če jim je všeč tip postave, ki ga imaš ti za ženstvenega ali če jim je všeč tip postave, ki ga imaš ti za neženstvenega, medtem ko imam jaz čisto isto mnenje o osebah, ki jim je všeč večinoma ali izključno po tvojem ženstvena postava ali po tvojem neženstvena postava. Meni je že ideja ženstvenega tipa postave absurdna, ker se mi zdi, da je razpon čisto normalnih, pogosto videnih ženskih postav ogromen, poleg tega pa so tudi manj pogosto videne ženske postave isto toliko ženske kot ostale. Mi je tudi čisto naravno, da imajo lahko nekaterim daleč najlepše postave debele ženske, nekaterim srednje in nekaterim vitke. Ne ker imel kdorkoli od oseb, ki so jim imajo take ženske najlepše postave, eno določeno lastnost, ampak ker se mi zdi čisto naravno, da ima vsaka oseba ogromno drugačnih, kompleksnih lastnosti, in da je posledično nekaterim osebam všeč taka estetika, drugim taka. Kot je eni osebi najbolj všeč taka umetnost, drugi taka, je eni osebi najbolj všeč taka postava, drugi taka.
slovenc79 napisal/-a:Lani, dejavnikov je ogromno, ampak za velko večino od njih je pa vzrok lenoba. zato pač ne bom o debeluharju mislil "o ti ubožec, maš avtoimunsko, pa kljub redni telovadbi ne moreš shujšat" ampak "začni migat, ker se ti vidi da se ti ne da, za zdravje ti pa dol visi"
Jaz bi v tem primeru mislila, da nimam pojma o tej osebi, ker dejansko ne bi imela.