*Abby** napisal/-a:slovenec: Težko se pogovarjava/debatirava, če ti trdiš, da je ljubezen čustvo, jaz pa, da ni čustvo. Seveda ljubezen ne izključuje nabora čustev, ampak pomeni pa tudi, kot sem že zapisala odločitev, obljubo, zavezo ... definitivno ne obstaja čustvo, ki se mu reče ljubezen. To je mnogo(!) bolj kompleksen pojem.
In bistveno je, da razumeš to odločitev kot odločitev za predajo nekemu človeku, ne pa kot odločitev, da zdaj to in to osebo ljubiš. In nisi prizadet zato, ker nekoga ljubiš in te zapusti. Prizadet (moraš nekoga ''preboleti''), si zato, ker te je nekdo izdal/prevaral, te je prizadel, je prelomil svojo ''obljubo'' ...
Kar se tiče izrabljanja, če oseba a z osebo b samo ljubimka - to je po tvojem izraba, okej. Kaj je pa recimo tvoj odnos do sošolca, s katerim si npr. samo deliš zapiske? Ali pa odnos s sodelavcem, s katerim zgolj deliš nek projekt? Po tem tvojem sistemu gre vedno za zlorabo. Mogoče poskusi razumet, o čem govoriva z Lani, namesto da se zgolj oklepaš svojih teorij.
živjo spet
 no, jaz mislim da je ljubezen čustvo. je nekaj, kar čutiš do neke osebe in nad tem nimaš nadzora. in ne vem kaj bi bilo "mnogo več" na tem čustvu, ne vem zakaj bi bila ljubezen kompleksna stvar.. je najmočnejše čustvo, ampak preprosto. al ljubiš al pa ne. + al pa -. ostalo žlobudranje in izmišljevanje o odtenkih sive in "zmedenost" je pač bullshit.
 no, jaz mislim da je ljubezen čustvo. je nekaj, kar čutiš do neke osebe in nad tem nimaš nadzora. in ne vem kaj bi bilo "mnogo več" na tem čustvu, ne vem zakaj bi bila ljubezen kompleksna stvar.. je najmočnejše čustvo, ampak preprosto. al ljubiš al pa ne. + al pa -. ostalo žlobudranje in izmišljevanje o odtenkih sive in "zmedenost" je pač bullshit.
tudi predajanje nekemu človeku ni odločitev. če ljubiš osebo in ona tebe sta si predana še preden pride odločitev "skupaj bova". da si osebi ki jo ljubiš predan, to je pač del ljubezni. to je kot da bi se smejal vicu in bi bila "to mi je smešno" odločitev.
ne, prebolevanje pomeni sprejemanje da je nekdo, ki ga ljubiš, tebi pokazal s to izdajo/prevaro, da do tebe ne čuti ljubezni.
da si deliš zapiske s sošolcem ni intimen odnos kot seks. in cilj imet dobre zapiske je da narediš izpite in končaš šolo. intimen odnos pa zame pač pomeni povezanje med osebama v neko zvezo. ne pa sam da je telesni užitek, potem pa stran.
zdej pa pomisli, da pride do tebe nekdo ki si že cel lajf prepisuje zapiske od različnih ljudi in ti reče "ti maš najboljše zapiske, od zdaj naprej jih bom sam še od tebe prepisoval". bi mu verjela?

)
 )