una reklama za poli salamo.. stavek brez poli: 'naredila sem najvecji kiks v zivljenju!'.. stavek Z poli: ''naredila sem najvecji sendvic v zivljenju!''
what.the.hell

kaj je poanta te reklame?
Captain napisal/-a:- študentje, ki mislijo, da znajo angleško in se javijo, da bojo prevajali menije v raznih elektronskih napravah (mobilni telefoni, televizorji, glasbeni-stolpi, avto-radiji, modemi itd.) in potem seveda kot je to v naši lepi slovenaćki navadi, pač totalno brezmožgansko prevajajo izraze v slovenske, ki sicer lahko, da imajo tudi tak pomen, a nikakor ne preverijo, če je proizvajalec res mislil tega (le zakaj bi, saj sem plačan €3.5 na uro, toliko, da imam za tisto pivo na metelkovi in si mislim vse najbolje o sebi, ha)![]()
- in pa seveda pripadajoči ljudje, ki so odgovorni za nadzor nad tem študentskim delom, a ga ne preverjajo - vsaj ne dovolj temeljito
- najbolj obupen primer vseh časov, pa še veliko več jih je, enega za vzorec:
--> greš gledat nastavitve in ti piše "VOLUMEN" - pritisneš in vidiš, da se s tem spreminja "GLASNOST" --> seveda, v angleščini: "volume" pomeni tudi "volumen" ... in ti preklet šalab***** si šu to prevajat v VOLUMEN pri mobilnem telefonu!!!
- posledica: ker pač ne veš, da iščeš "volumen", moraš it čez cel meni, čez vse možne nastavitve, ker pač ne veš kako za vraga so prevajali kakšen izraz - lahko celo piše: "ključ plošča" pa boš pogruntal čez nekaj časa, da je to pravzaprav "tipkovnica" ...![]()
- al pa tip, ki kao zna nemško, smo na Dunaju v pivovarni in se menimo od sestavin piva, pač ječmen, hmelj, bla bla bla in ena od stvari, se ženska ni mogla spomnit izraza po angl in reče pač nekaj v smislu "Stärke" in tip brez pomisleka zatrdi, da je glavna sestavina piva ... "MOČ" .... bravo ... bravo .... super medalja ... in pazi še to, kako ga je bilo potem težko šele prepričati, da imajo tudi drugi jeziki sopomenke (a dej ga lomt?), in da pač je ta beseda lahko tudi "starch" ali po naše ... "škrob" ...
- (p.s.: pustiti rekord predstava jaz imeti nič proti metelkova)
mastermind napisal/-a:^
3.5 na uro so plačani pomivalci posode v kuhinji. Višja postavka -> inteligentnejše študente boš dobil/a.. Ne pa v naši banana RS, ko bi vsi za 3.5€ dobili magistre strojništva, diplomante FRI, absolvene prava. Ama ne može tako. Plačaj pa dobiš kvaliteto. Bodi škrtica in dobiš bumbarčke, ki ti prevajajo Volume v volumen