Sessa napisal/-a:ja samo jaz bi ga pustla da ma dolgo dlako,ce pa je to tak lepo

za ocke pa sem slisala ja,da jih moras vsak dan z vlazno vato umit.imajo shih tzuji kake posebne nagnjenja do kerih bolezni ali kaj takega-razen oci in pa dlaka?in ali je cena 300 evrov za nerodovniskega normalna?
Ne Sessa ni normalna cena. A je tezko dat 2oo eurov vec za psa pa imas psa z rodovnikom, ves kaj si dobil in v kaj bo pes zrastel, plus ves da nima dednih bolezni. 3oo eurov za MESANCA je absolutno prevec, pa nimam nic proti njim da me ne bo kdo narobe razumel, samo s takimi nakupi podirate trgovce s psi, preprodajalce, vsi ti pa le unicujejo pasmo. In ce hoces shih tzuja, bos le tega dobila SAMO z rodovnikom. Psi brez rodovnika nimajo dokazila da so res te pasme (na rodovniku imas napisane prednike za 3 ali 4 generacije nazaj), tako da dejansko kupis mesanca. Ce pa zelis mesancka ti pa predlagam da obisces kaksno zavetisce in posvojis kakega revcka ki caka na nov dom.
Rodovnik je pri nakupu izredno pomemben, kot sem ze rekla ves da imas doma pravega shih tzuja, zdravje stima (ni dednih bolezni), karakter je tipicen in stabilen (pravi in posteni vzreditelji mladica kar se da dobro socializirajo), kar je vse skupaj en velik PLUS.
Ce ti je tezko dati 600 eurov za rodovniskega mladica, ti priporocam da se malce pocakas z nakupom in nasparas in kupis to kar zelis. Kajti navsezadnje si kupujes psa ki te bo spremljal 10-15 let, in najbrz noces da bo vmes kaj narobe, ravno zaradi nepreverjenega nakupa, kajne?