Sladice

Gurmanski užitki.
Odgovori
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2551
Pridružen: 25. Apr. 2008 17:57
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Jaz pa tako pogresam delanje sladic... ampak kaj, ko tu kjer sem, nic ne rata tako, kot bi moralo, ker sem prevec prisiljena improvizirat.
Sem pa zadnjic uporabila, kar sem pac imela pri roki in naredila super rizev narastek, ki je zelo hitro izginil :) Je pa tak preprost, zacetniski recept.
Riz sem skuhala v primerni kolicini mleka (kolikor pac pise na skatli, da das vode, jaz sem bolj ugibala), ki sem mu dodala zvrhano mero sladkorja (po okusu) in dve zlici medu. Riz se mora malo razkuhati. Ko je bil gotov, sem ga razporedila po pekacu in cez potresla plast naribanih jabolk s sveze naribanim ingverjem in malo sladkorja. To sem potem dala v pecico na 180 stopinj za 20 minut.
Ful preprosto, ampak okusno :)
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2551
Pridružen: 25. Apr. 2008 17:57
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Pozna kdo kak zanimiv recept za torto (ali kaj podobnega torti :) ) brez moke? Oziroma s cim bi se dalo moko nadomestiti? Bi rada nekaj spekla pa je eden izmed jedcev alergicen na moko/zita.
Uporabniški avatar
Inaa**
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 573
Pridružen: 12. Mar. 2013 13:01

Neprebrana objava Napisal/-a Inaa** »

js sm parkrat jedla neko rulado brez moke, v kateri so bili nadomestek moke samo mleti orehi, in pa nadev iz kisle smetane, ali pa iz smetane in banan. pa js osebno nebi rekla da je biskvit narejen brez moke, ker je blo res dobro. pa kakšne čokoladne torte brez moke so tut kr uredu - nekak se naredi samo ena krema s čokolade, beljaki, orehi itd, in potem spečeš v fajn biskvit. žal pa nimam nobenih točnih receptov ... :)
You make me smile, please stay for a while :)
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Pridružen: 31. Jan. 2009 16:43

Neprebrana objava Napisal/-a Summer055 »

_patchouli_ napisal/-a:Pozna kdo kak zanimiv recept za torto (ali kaj podobnega torti :) ) brez moke? Oziroma s cim bi se dalo moko nadomestiti? Bi rada nekaj spekla pa je eden izmed jedcev alergicen na moko/zita.


http://www.culinaryjourneybyme.com/2011 ... cotto.html :)
Don't worry, be happy!!
Fatalna
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 290
Pridružen: 03. Jul. 2012 12:49

Neprebrana objava Napisal/-a Fatalna »

Ena zdrava sladica presne kroglice:
Slika

Recept:
http://fatalna.si/2013/03/29/preproste-zdrave-presne-kroglice/
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7120
Pridružen: 28. Jul. 2005 19:28

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Vse lepo in prav, ampak se še sploh ve, kaj je sladica?
Jaz prav ne morem delat nekih zdravih sladic, ker je zame sladica še vedno nekaj konkretnega, kamor namečem čokolade, pa masla, pa svega i svašta. Se mi res upira delati po nekih zdravih receptih, pa me lahko ne vem kdo prepričuje, da so res dobre.
The world is as you are.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Pridružen: 27. Apr. 2010 17:58

Neprebrana objava Napisal/-a dot »

No, odvisno od okusa, nekateri že v osnovi ne marajo težkih sladic :) Tistih maslenih tort in krem jaz nikoli nisem razumela, se mi prav gravža, moram priznat :D V bistvu je po sestavi in namenu že tisti cukrast smetanov jogurt od Ljubljanskih mlekarn sladica, ali pa Frutabela in podobne sladke ploščice z oblivi (k folk misli, da je to zdravo in neredilno grizljat, ker naj bi bila polnozrnata pšenica zraven itd. :D ). Če ti okus ali recept ni všeč, itak ni panike, pač po svoje oz. kaj drugega narediš :)

Meni so npr. razne zadevice s suhimi sadeži in podobno zelo všeč, jih pa v bistvu tudi ne smatram za blazno zdrave, pač za včasih za posladkat. Nobeno pretiravanje ni dobro, tako da tudi basanje s takšnim sladkorjem ni ravno priporočljivo :) Imam pa zelo rada tudi čokolado, običajne piškotke itd. Pač različne vrste sladic, vsakič paše kaj drugega:)

Tole od Fatalne pa izgleda zelo všečno, sem se spomnila, da sem leta nazaj nekaj skoraj identičnega pripravila in je bilo super :gut:
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Pridružen: 04. Apr. 2008 18:32

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Men so pa te presne in veganske sladice neki najboljšega ever. Pa sm drgač hardcore ljubitelj vsega ultra čokoladnega in redilnega, ampak tiste sploščene veganske tortice ej..ni boljšga. :D Pol pa še zveš, da ni lih ves crap notr nametan..se dober okus potroji. :D
It was forever..but it didnt last long..
Fatalna
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 290
Pridružen: 03. Jul. 2012 12:49

Neprebrana objava Napisal/-a Fatalna »

Jaz sem bila vedno ljubiteljica hard core sladic, s čim več smetane, masla in čokolade, karkoli iz sadja mi je bilo čist kr neki, ampak jst prsežem, da so presne sladice 100x boljše od navadnih, pa še zdrave. Probi 1x, pa boš videla ;).

Pol pa vse kalorije porabiš z Insanity-jem.
Zadnjič spremenil Fatalna, dne 19. Sep. 2014 10:14, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2743
Pridružen: 12. Jul. 2007 0:25

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

@Fatalna: če ni še vse takoj šlo :D me zanima kak dolgo zdržijo v hladilniku? Glede na to da ni not tone cukra ki je sicer fajn konzervans. Če en dan počivajo v hladilniku so drug dan še mega frišni in njamsi? :)
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Pridružen: 04. Apr. 2008 18:32

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Beya izvoli :D

Narediš klasik biskvit za torto iz petih jajc, 250g sladkorja, 250g moke, 1dl vode, 1dl olja, en pecilni prašek. Beljakov sneg na koncu vmešaš. Pečeš tam 40minut na 180-200.

Potem to ta biskvit nakoščkaš in daš v sekljalnik, da postanejo čist drobtine. Jaz sem potem v te drobtine vmešala eno malo banjico maskarponeja, en philadelphia sirček z okusom milke in tri do štiri žlice marmelade gozdni sadeži (sem pač daš karkoli hočeš). In to mešaš da pride taka glinasta masa, da lahko iz nje delaš kuglice. Nrdiš kuglice in jih daš v hladilnik za najmanj 15 minut. Oblive tud izbereš kterekol hočeš, jz sm na simpl, vzela eno belo čokolado z jagodo in eno mlečno - čokolada za kuhanje. In sem oboje v dveh lončkih stopila v mikrovalovni. Potem pomočiš konico palčke v čokolado in jo zapičiš v kuglico, kuglico pomočiš v čokolado in počakaš, da se odvečna čokolada odcedi (jz sm to delala ob odprtemu hladilniku zrd te vročine zdaj :S ), potem pa daš vsak cakepop posebi al v šalčko al nekako, da stojijo pokonci.. Lahko pa itak delaš različne prelive. Btw te na fotki so eni najlepših, drugi so vsi čokoladasti everywhere po palčki :D pa hladilnik je ceu čokoladen! :D
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 714
Pridružen: 08. Sep. 2009 0:31

Neprebrana objava Napisal/-a haylee »

O mnjaaaaam! :P Tole bo treba nujno sprobat...po dopustu. :D
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
Beya_
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 581
Pridružen: 17. Jan. 2013 17:12

Neprebrana objava Napisal/-a Beya_ »

jaz tud! hvala evelyn! ob prvi priložnosti bom tudi jaz poskusla to čudo :D (in ko bo malo manj vroče ... :D )
Sassy, Classy & a bit Smart Assy ;)
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7080
Pridružen: 17. Sep. 2005 9:34

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

osvežilna sadna solata...jedel sem jo pred kakimi 20 leti, sedaj sem se je spomnil, izvohal recept ter nabavil "tisto" surovino... :P

jagode prerežete na pol, sladkor, sok limone, naribana skorja limone in cointreau! zmešati in pustiti čez noč v hladilniku, da se vse prepoji...

pa ne me vprašat, kako razmerje, ker to moram še poštudirat! :D
Odgovori