Jah to je to, smo si različni med sabo, ravno zato se mi zdijo komentarji v smislu ''ah daj no, jaz sem samo junk food skenslala pa shujšala, kaj tu komplicirate'' nepotrebni, ker vsak deluje po svojem principu. Enim to pomaga, drugim ne. Meni recimo tudi ni bilo dost samo kenslat določene zadeve, sem mogla kar prilagodit jedilnik oziroma kenslat kar precej več stvari kot samo sladkarije in sprocesirano prehrano.
Zdaj premalo si nas informirala zaenkrat: koliko na dan pretečeš? Koliko časa že vztrajaš pri teku? Koliko imaš obrokov? Napisala si da ne ješ pozne večerje, kdaj ješ nazdnje? Upam da nisi na uni neumni fori po 18h se ne je, ker ti zam zavita hujšanje.
Za izgubo maščobe se nekako priporoča da se izogibaš OHjem čez dan, za zajtrk in po treningu so ok, ker takrat filaš glikogenske zaloge. Potem vaje za mišice so super, ker so mišice največji porabnik v telesu in ergo - večja mišica, več kuri. Po vaji z utežmi pospešiš metabolizem že sam po sebi, saj bo telo vstopilo v fazo regeneracije mšic in bo hranila usmerjalo tja, ne pa v špeh. Če ti vaje z utežmi ne dišijo ali jih nimaš možnosti izvajat, pa poskusi z intervalnim treningom, ker enako pospeši metabolizem. Pri nizkoinetzivni kardio aktivnosti, kot je tek, pa kuriš maščobo samo tisti čas, ko tečeš.
Pa ne se neki fejst tehtat, raje se meri. Pa res preglej dobro jedilnik, se dostikrat pri hujšanju zgodi da je kalorični deficit prevelik (se pravi v hrani + s športom) in telo zadržuje maščobne obloge.
Pilates je fajn, ker delaš tudi vaje za mišice z lastno težo. Je pa itak vsako gibanje boljše kot nič. Tak da sam ne motivacije zgubit, pojdi magari na kak športni/fitnesaški forum in si preberi kakšne članke, priporočene jedilnike, načrte za vadbo itd..... Pa si malo skombiniraj. Malo je sr*nje, ker dandanes je tolk različnih priporočil in prepričanj, ampak slej ko prej boš našla neki kar ti odgovarja. Pa vedno poslušaj svoje telo (razn takrat ko ti kriči po sedmih porcijah pomfrija na pici pa litru kokakole zraven). Privošči si pa kak off obrok na teden, ko ti je dovoljeno vse. Je dobro za raven leptina v telesu in ima psihološki efekt. Tak da ne zgubljat motivacije, just keep going