Hujšanje

Za dušo in telo.
Odgovori
Uporabniški avatar
Baaaby.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Baaaby. »

rokerca napisal/-a:Ko me zagrabi, da bi napadla hladilnik, gledam ogabne slike, recimo:

http://4.bp.blogspot.com/_tYINbXTq3DU/S ... tidae2.JPG

:heul: Kaj pa je to??
wasd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a wasd »

Osa, ki odlozi svoja jajceca v gosenico in jo potem pojejo od znotraj.

Imas latinski izraz v sliki.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Svašta...bi rekla, če bi imele konkretno kg preveč, da bi morale same sebe metat na finte.
The world is as you are.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a dot »

Boljša je preventiva kot kurativa :) Slike si pa ne upam pogledat :oops: :D
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Če si v fohu, kjer ti takšne slike niso nič takšnega, to ne deluje. Mogoče dejanska okužba?-trakulja should do the trick.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
rokerca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rokerca »

Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
Uporabniški avatar
Inaa**
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Inaa** »

kaj kej mislite o tem, kot dodatek k redni vadbi? :)
http://www.zdravozame.si/83_Hujsanje-in-razstrupljanje/i_395_mangofit
You make me smile, please stay for a while :)
elektrobum
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a elektrobum »

Inaa** napisal/-a:kaj kej mislite o tem, kot dodatek k redni vadbi? :)
http://www.zdravozame.si/83_Hujsanje-in-razstrupljanje/i_395_mangofit

ni vse zlato kar se svati ...
hujšaj po zdravi poti z "zdravim" mišljenjem ...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Dioniz »

zelo priporočam ta dokumentarec:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UT6PrbctPJ4[/youtube]
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Fatalna
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Fatalna »

LOL celo pogledala sem tole celo zadevo (kaj vse človek dela, samo da mu ni treba diplomske pisat :D). Zanimivo, tole sokcanje bi se pa celo šla!
Se mi pa zdi, da se ljudje ful ne zavedajo kako pomembna je zdrava hrana, vsem se zdi normalno, da imaš po 40. letu povišan pritisk, pa da si debel, pa da imaš povišan holestorol, pa osteoporoza, pa raka, pa ne vem kaj še vse...
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a CaliLove* »

Take dokumentarec je tudi mene pred casom navdihnil in sem poskusila in zdrzala 7 dni. :) Svaka cast tistim, ki se to grejo vec mesecev, jaz ne bi mogla. Tezko je bit cel dan samo na tekoci mrzli hrani pa se vec ali manj imajo vsi ti sokci podoben okus, tako da se hitro navelicas. Poleg tega je tudi drago, ker porabis ogromno zelenjave in sadja. Z juicanjem se namrec odstranijo vlaknine, tako da ostane samo sok, ki pa ga je v zeleni listnati zelenjavi recimo, ki je najbolj zdrava in priporocljiva, zelo zelo malo. Zdaj si parkrat na teden se naredim kaksen sokec takrat, ko ne pojem dosti zelenjave.
Fatalna
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Fatalna »

Joj jaz sem morala več kot en mesec jest tekočo hrano, ko sem imela operirano čeljust, grozno je bilo! Sanjala sem trdo hrano!
Uporabniški avatar
Lamia
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Lamia »

Pozdravljene punce! Js sm pa čist brez motivacije za hujšanje, namreč tečem vsak dan (res pa je, da ne delam nekih vaj za mišice), jem "zdravo" oz. izpustila sem vse tisto kar sm prej žrla in pila - gazirane pijače, hamburger, pomfrit, pozne večerje, kokice, itd.. in se na tehtnici nič ne premakne- niti % maščobe, itd.. Ne vem kaj delam narobe in me že ma da odneham :( Visoka sem 162 cm, trenutno pa tehtam 62,4 kg. Nisem neki ornk predebela, na žalost pa živim trenutno v Nici - Azurna obala in bo kmalu čas za kopalke :/ Hvala za kakšrnkoli nasvet! Pa še hitro vprašanje, kakšno je vaše mnenje o pilatesu, pomaga, priporočate kakšen program? Pozdrav.
And I'd give up forever to touch you.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

Jah to je to, smo si različni med sabo, ravno zato se mi zdijo komentarji v smislu ''ah daj no, jaz sem samo junk food skenslala pa shujšala, kaj tu komplicirate'' nepotrebni, ker vsak deluje po svojem principu. Enim to pomaga, drugim ne. Meni recimo tudi ni bilo dost samo kenslat določene zadeve, sem mogla kar prilagodit jedilnik oziroma kenslat kar precej več stvari kot samo sladkarije in sprocesirano prehrano.

Zdaj premalo si nas informirala zaenkrat: koliko na dan pretečeš? Koliko časa že vztrajaš pri teku? Koliko imaš obrokov? Napisala si da ne ješ pozne večerje, kdaj ješ nazdnje? Upam da nisi na uni neumni fori po 18h se ne je, ker ti zam zavita hujšanje.

Za izgubo maščobe se nekako priporoča da se izogibaš OHjem čez dan, za zajtrk in po treningu so ok, ker takrat filaš glikogenske zaloge. Potem vaje za mišice so super, ker so mišice največji porabnik v telesu in ergo - večja mišica, več kuri. Po vaji z utežmi pospešiš metabolizem že sam po sebi, saj bo telo vstopilo v fazo regeneracije mšic in bo hranila usmerjalo tja, ne pa v špeh. Če ti vaje z utežmi ne dišijo ali jih nimaš možnosti izvajat, pa poskusi z intervalnim treningom, ker enako pospeši metabolizem. Pri nizkoinetzivni kardio aktivnosti, kot je tek, pa kuriš maščobo samo tisti čas, ko tečeš.

Pa ne se neki fejst tehtat, raje se meri. Pa res preglej dobro jedilnik, se dostikrat pri hujšanju zgodi da je kalorični deficit prevelik (se pravi v hrani + s športom) in telo zadržuje maščobne obloge.

Pilates je fajn, ker delaš tudi vaje za mišice z lastno težo. Je pa itak vsako gibanje boljše kot nič. Tak da sam ne motivacije zgubit, pojdi magari na kak športni/fitnesaški forum in si preberi kakšne članke, priporočene jedilnike, načrte za vadbo itd..... Pa si malo skombiniraj. Malo je sr*nje, ker dandanes je tolk različnih priporočil in prepričanj, ampak slej ko prej boš našla neki kar ti odgovarja. Pa vedno poslušaj svoje telo (razn takrat ko ti kriči po sedmih porcijah pomfrija na pici pa litru kokakole zraven). Privošči si pa kak off obrok na teden, ko ti je dovoljeno vse. Je dobro za raven leptina v telesu in ima psihološki efekt. Tak da ne zgubljat motivacije, just keep going ;)
elektrobum
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a elektrobum »

nekaj na hitro zgubiti dol je kratkoročna zadeva...
prehrana ti mora postati način življenja...
preleti maxximum portal kjer je že vse na debelo napisano
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo
Odgovori