Prva pomoč za računalniške nevedneže #2
NUJNO!!!
Včeraj sem si inštalirala f lux, ki ti kao preklopi vmes na nočni način (svetloba oz. barva zaslona na računalniku), a mi je šele danes malo prej preklopilo. Me zelo moti ta svetloba in hočem nazaj na staro klasično prešaltat, a ne gre. Sem že zbrisala to sranje iz računalnika, pa še vedno ni normalnega zaslona!
Potem sem šla gledat kot piše na internetu, komponente od tega programa, če so kje ostale, a jih ni. Kako se zdaj tega losam??
Včeraj sem si inštalirala f lux, ki ti kao preklopi vmes na nočni način (svetloba oz. barva zaslona na računalniku), a mi je šele danes malo prej preklopilo. Me zelo moti ta svetloba in hočem nazaj na staro klasično prešaltat, a ne gre. Sem že zbrisala to sranje iz računalnika, pa še vedno ni normalnega zaslona!

Sem ga tisti dan potem uspešno odstranila. Nič mi ni zjebal, glede nastavitev monitorja, ki so že na računalniku, pa nisem niti vedela da obstajajo, sicer si ne bi downloadala tega programa.
Mam pa NOVO VPRAŠANJE:
Downloadala sem en film, ki ni v enem "kosu" - je v več datotekah, ki imajo knjige za ikono oz. znak. Preden začnem vlečt dol film, vedno preverim v kakšni obliki je datoteka, a tega filma nisem našla v enem videu, zato sem vseeno začela vlečt dol tega. Zdaj bi ga rada šla gledat, a ne znam teh datotek pretvoriti v eno, torej v video bs player. Kako to naredim? Z desno stranjo miške kliknem in izberem Creating archive, Extract here ali kaj drugega??
Mam pa NOVO VPRAŠANJE:
Downloadala sem en film, ki ni v enem "kosu" - je v več datotekah, ki imajo knjige za ikono oz. znak. Preden začnem vlečt dol film, vedno preverim v kakšni obliki je datoteka, a tega filma nisem našla v enem videu, zato sem vseeno začela vlečt dol tega. Zdaj bi ga rada šla gledat, a ne znam teh datotek pretvoriti v eno, torej v video bs player. Kako to naredim? Z desno stranjo miške kliknem in izberem Creating archive, Extract here ali kaj drugega??
To je nek dogovor skupin, da se podatki v torrentu razdrobijo v vec manjsih datotek, da ce se nek koscek informacije pokvari, se samo potegne dol tisti pokvarjen del in ne cel torrent.
Das samo "Extract here" oz. "Open with" -> WinRar (oz. katerikoli drug program za kompresijo).
P.S. Zato pa je se polno ostalih gumbov na monitorju poleg tistega za vklop/izklop
Das samo "Extract here" oz. "Open with" -> WinRar (oz. katerikoli drug program za kompresijo).
P.S. Zato pa je se polno ostalih gumbov na monitorju poleg tistega za vklop/izklop

-
- Sramežljivka
-
- Sramežljivka
wasd napisal/-a:Ponavadi bi moral imeti predvajalnik moznost snapshota videa. Npr. v VLCju pritisnes Shift+S in ti naredi snapshot. Ne pozabi nastavit direktorija (Ctrl+P -> Video).
V VLC-ju sem ustvarila snapshot, ko sem pritisnila Ctrl+P, pa se mi je odprlo okno, kjer sem kliknila na sliko in spodaj dala da naj spremeni v jpg končnico. Videa oz. to kar omenjaš ti, da naj nastavim v direktoriju, nisem našla. Tudi shraniti ne znam, ker vse kar sem probavala, ni šlo shranit slike.
-
- Sramežljivka
Jaz sem si pa povlekla dol Opero (mam Windows xp) in jo zaj uporabljam namesto Google Chrome brskalnika, ki sem ga uporabljala do pred kratkim. Me pa zanima, zakaj mi ne shranjuje mail naslovov, čeprav obkljukam možnost shranjevanja oz. zgoraj, ko se pojavi za kratek čas vrstica Save/never in kliknem Save. Ne želim, da mi avtomatsko odpre moj mail in fb, ker ta računalnik občasno uporablja še kdo drug. Moti me samo, da ko z miško kliknem v prostor za mail (na kateri koli strani), ne ponudi mail naslovov (mojega in od drugih), pač pa moram vedno znova vpisovat. 

-
- Komunikatorka
- Kraj: Štajerska
*Gaja*
če ti bo kaj v pomoč :
http://akrami.hubpages.com/hub/enable-a ... b-browser#
dam pa glas chrom-u !
če ti bo kaj v pomoč :
http://akrami.hubpages.com/hub/enable-a ... b-browser#
dam pa glas chrom-u !
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo
Jaz sem bla s Chromom načeloma dokaj zadovoljna, ampak mi povezava dela hitreje v Operi, pa tudi zavihki, ki jih mam v Chromu odprte dalj časa (youtube, ali če gledam online serijo ali film), po določenem času zamrznejo in mi napiše "kill page", tako da sem zato prešaltala na drug brskalnik. Zakaj pa je po tvojem boljši Chrome?
Hvala za link. Sem šla skozi in naredila po korakih kot je opisano, vendar če prav razumem, moraš na koncu izpolniti podatke, da si te Opera zapomni, česar pa ravno nočem. Torej brez tega Opera nima te lastnosti, da si na vsaki strani zapomni mail (da ne rabiš vpisovati, ne nujno tisti način, da te avtomatsko vpiše), kot ima to recimo Chrome in drugi brskalniki?
Hvala za link. Sem šla skozi in naredila po korakih kot je opisano, vendar če prav razumem, moraš na koncu izpolniti podatke, da si te Opera zapomni, česar pa ravno nočem. Torej brez tega Opera nima te lastnosti, da si na vsaki strani zapomni mail (da ne rabiš vpisovati, ne nujno tisti način, da te avtomatsko vpiše), kot ima to recimo Chrome in drugi brskalniki?