Ja, za LJ sem govorila

V Mariboru mislim, da je nekoliko ceneje.. Seveda ti bo uspelo, za izredni se res ne sekirat

Ja, jaz sem v LJ. Glede študija pa.. začetek je popolnoma drugačen kot sem pričakovala. Pričakuješ itak, da se boš takoj učil kaj "uporabnega", da bo takoj vse zanimivo, pa da bo imelo vsaj kaj zveze s snovjo, ki je bila na maturi v sš (skratka snov, ki se ti zdi zanimiva). Na izrednem je tako, da najprej imaš samo en predmet, ko ta predmet končaš pa takoj drugega.. izpitni roki pa so že razpisani v roku enega mesca po koncu predavanj za določen predmet. Uvod v psihologijo je na začetku kar zanimiv, proti koncu pa se že začnejo korelacije, eksperimenti, faktorske, klastrske analize.. prav nič zanimivega. Drugi predmet je psihološka metodologija, ki je še bolj nezanimiv (navajanje virov, popravljanje, iskanje literature, pisanje povzetkov ipd.), nato pa se začne opisna statistika (verjetno mi ni treba nič drugega reči). Na začetku je treba očitno malo "potrpeti" in dati skozi te predmete, saj se v drugem semestru že začne malo bolj zanimivo npr. Motivacije in emocije, Razvojna psihologija mladostništva ipd. Kar se literature tiče, pri uvodu v psihologijo točno veš iz katerih knjig se učiti (oz. knjiga je samo ena - kljub temu, da ti prof. našteje milijon knjig), za ostalo pa si moraš bolj ali manj pomagati sam. Zapiski, PP, kakšne knjige (APA standardi in to)..

Torej na kratko: zaenkrat nimam občutka, da študiram psihologijo..