Kaj kuhate danes?
-
- Cosmopsiho
- Punica granatum
- Debatorica
Ja jaz jih imam in so mi kar všeč. Te želatinkote uporabljam, ko delam juho (koruzno, cvetačno ipd.), kocko pa bolj za oplemenitenje jedi (omak).
Danes: Pečena rižota z mletim mesom in korenčkom
Danes: Pečena rižota z mletim mesom in korenčkom
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
-
- Cosmopsiho
^^ morem naslednjič probat, mi smo jih zadnič samo pekli (po obsežni raziskavi o pečenicah na kulinariki), ampak so bile kljub vsemu okusne.
danes nismo meli neki ful časa za kosilo, tako da sem nardila torteline, ki sem ji primešala popečene koščke pancete, pesto iz bučnih semen in še žlico kisle smetane, da je ratalo bolj kremasto. gor sem naribala še malo gorgonzole.
danes nismo meli neki ful časa za kosilo, tako da sem nardila torteline, ki sem ji primešala popečene koščke pancete, pesto iz bučnih semen in še žlico kisle smetane, da je ratalo bolj kremasto. gor sem naribala še malo gorgonzole.
-
- Cosmopsiho
_Matej_Z_ napisal/-a:Danes pa bodo. Pečenice, podmetena repa, pire.Je pa fino, če se pečenice prej skuhajo in potem sam malček popečejo, so boljšega ukusa.
))
Se res bolj ne morem ne strinjat

It was forever..but it didnt last long..
-
- Kofetarica
-
- Cosmopsiho
danes bom nardila karbonaro, ker imamo ravno doma vse sestavine, ker je hitro, okusno in enostavno.
za kosilo bo radič na solati z jajčkom in fižolom in malček česna. z bučnim oljem.nom nom nom.
za kosilo bo radič na solati z jajčkom in fižolom in malček česna. z bučnim oljem.nom nom nom.
-
- Cosmopsiho
-
- Cosmopsiho
A ni jota tipična slovenska kmečka jed (ok, sej mi smo bili tudi v YU, samo ne izvira ravno od takrat pomoje:) bolj avstro-ogrska zadeva se mi zdijo te stare jedi s kislim zeljem (razen sarme, to je itak drugače)).
Jaz bom pa vegi gyros in veliko zelenjave danes pripravila
Jaz bom pa vegi gyros in veliko zelenjave danes pripravila

Zadnjič spremenil dot, dne 25. Jan. 2013 10:23, skupaj popravljeno 1 krat.