In medrasna ali pa medrazredna zveza ni niti približno enaka temu primeru in to, da take zveze primerjaš med seboj kaže na resno nestrpnost! Kako lahko rečeš, da je zveza med 22 letnim temnopoltim moškim in 21 letno belopolto žensko ali pa zveza med punco iz delavskega razreda in bogataškim sinom, enako obsojena na propad kot zveza med dvema osebama, ki nikakor ne dosegata zdravega psihološkega razvoja?
Povsem biološko, nevtralno, objektivno: ženska pri 40 je pred petimi leti prešla obdobje, ko bi lahko zanosila brez povečane nevarnosti, da bo z otrokom ali njo samo kaj usodno narobe. Čez 5 let bo v meni. On pred petimi leti sploh še ni docela spolno dozorel, ker je bil še v puberteti. Za očeta ne bo zrel še vsaj nadaljnih pet let. Biološko nista ustrezna en za drugega. Ne moreta biti ploden par. Razkorak med njima je enostavno prevelik.
In ne: psihologija ni samo nekaj, kar je izmišljeno in temelji na trhlih temeljih. Je znanost. In ta znanost dokazuje, da takšne zveze niso zdrave. Ker v končni fazi nič ne velja za vse, gravitacijo lahko premagamo, vse kar mislimo je človeško, vse je subjektivno in ti mogoče sploh ne obsajaš, ali pa jaz ne obstajam in tako dalje, ampak vseeno zdajle, v točno tem trenutku cel kup psiholoških, matematičnih in medicinskih dejstev deluje.
alesso: Frustracije, travme in kompleksi imajo prav to značilnost,da se skrivajo in jih načeloma ni mogoče kar tako videti, prepoznati in razrešiti.
In še: Naravno in povsem običajno je, da oseba čuti odpor do seksualnega odnosa z osebo, ki bi ji lahko bila starš.

alek: Istospolno usmerjeni ljudje imajo navadno komplekse, ki izvirajo iz tega, da družba ni sposobna sprejet njihove drugačnosti, ki pa je kajpak povsem naravna. Homoseksualnost je nekaj, kar je narava ustvarila enako kot heteroseksualnost, samo v manjšem procentu. Ljudje v medrasnih zvezah se najbrž soočajo z rasizmom. In zate, ki si neploden, mi je iskreno žal, v kolikor si nekoč želiš svojih otrok. Lahko ti pa zagotovim, da je tudi posvojitev čudovita stvar in da imamo mojega bratranca, ki je prišel v družino na prav takšen način povsem enako radi, kot bi ga imeli, če bi bil biološki otrok svojih staršev.