*Abby** napisal/-a:To, dragi fantje, včasih sploh ni tako lahko. Vidiš recimo, da ti en fant izkazuje več prijaznosti, je neizmerno pozoren itd., ampak ne naredi koraka naprej v smislu fizične bližine ... jasno je, da tega ne stori, ker noče biti vsiljiv ... in kaj naj naredi punca? Reče: Ej, vidim, da sem ti všeč, nič ne bo?! Ni to nekako samovšečno? Jaz sem točno to storila kar nekajkrat in zrelejši fantje so to sicer razumeli, ampak noben brez totalne užaljenosti v smislu, kako so upali na nekaj več, pa da sem jaz tudi bila prijzana (????? - res samo prijateljsko, nikoli nisem na kaj namigovala!) itd. In en je celo rekel, da sem si vse narobe interpretirala, čeprav mi je npr. prinesel bonboniero, šel z mano sprehajat zavetiške pse in stalno(!) spraševal kako se počutim, me poskušal objemati (in jaz sem se izmikala) ...
Kar hočem reči je, da je enostavno nemogoče kar tako nekomu, ki si ga dvakrat srečal, reči: alo, jaz sem ti pa všeč ne? No, nič ne bo. Zveni grozovito domišljavo in postavi fanta v neprijeten položaj.
Sicer pa tudi sama še nikoli nisem naletela na kakega tipa, ki bi me zavrnil na takšen ''prijeten'' direkten način. Največkrat se je zgodilo, da je tip enostavno nehal komunicirat z mano ... kot očitno stori tudi veliko punc.
Point: Prav isti ste in zaenkrat še nisem našla idealnega načina, kako nekomu povedat (kdaj, v kakšni situaciji), da ga vidiš kot ''samo prijatelja''.
A daj, bejž no. Po parih minutah spoznanvanja v diskaču si ti uspela nekoga okarektarizirati kot prijaznega, vljudnega fanta? Že človeka ki ga poznaš nekaj let, težko opredeliš njegove karakterne lastnosti ne pa enega random xy tipa, ki se ga spoznavala nekaj minut.
Sorry, ampak, če si dala enemu random tipu svojo cifro, je že samoumevno, da bo pomislil, da ti je všeč, da mu boš dala kakšno priložnost, zagotovo mu ne pada niti na pamet, da bo tvoja prijateljica s tisto minglajoče se stvarco med nogami, ki bo ob prostem času s teboj hodil na sprehode sprehajati tvojega psa.
Nikoli mi ni bilo to jasno, če ti nekdo ni všeč ga ignoriraš, mu nakažeš, da ti enostavno ne odgovarja (sej fantje niti malo nismo butasti, da tovrstnih signalov ne zaznamo). Ampak, očitno nekatere mislite, da je najboljše, da mu daš svojo cifro, ko je že čisto zagret, ga pa z svojim obnašanjem, kar hitro ohladite.