..Evelyn.. napisal/-a:No, to je bolj razumljivo, da se pač nabirajo neke reči s katerimi prebivalci niso zadovoljni..In seveda sem v takąnem primeru jaz za, da se pokaľe, da se ljudstvo ne strinja. Ampak to seľiganje radarjev pa kolobacije okol tega..so pa pač neumnost in ąkoda, da je največja osredotočenost na temu.
Se strinjam in mi je malo bedno, ker so pozivali k mirnemu protestu, ki je spet preobrnil v en cirkus podobnemu protestom proti malemu delu. Tista zažiganja so pa tudi.... No comment. Je pa tudi to, da so pri pozivu k protestu opozarjali tudi na možnost, da Kaglnica najame provokatorje ki bi delali pi*darije in da naj probajo ne padit na to finto. Kaj ej zdaj tu res, kdo pije, kdo plača pa najbrž ne bomo nikol prišli do dna.
Čeprav meni poanta teh radarjev ni čisto jasna; itak imaš jasno označeno kje so, kolk je omejitev, človk ki pač ''nujno more'' stopit na gas bo pač pri radarju se pelav po pravilih, izven radarjev pa pač ne. Isto velja za druge stacionarne radarje pa tud kontrole, sej so vsepovsod obvestila kje so.... In verjamem da taki ki ''morajo nujno'' na gas stopit bojo pač tišal tam kjer jim je to dopuščeno. Pri nas je pač kultura vožnje še vedno pod nivojem, žal, čeprav me veseli ko vidim predvsem mlade ki pa tudi vožnjo jemljejo zelo resno in ne samo zafrkancijo. Sam kaj ko je lahko 100 takih pa en prepotenten mladič na drugi strani pa imamo takoj nesrečo.
Mariborčani & vožnja je itak klasa zase, zato moram rečit da se mi zdijo določeni kar prav postavljeni (mojo kolegico ki živi v Mb so namreč že 3x zbili na prehodu za pešče, wtf), ker kultura vožnje v štajerski prestolnici res svojevrtsna. Pa ne da so slabi vozniki, ampak so izredno nevljudni (neradi spuščajo v zadrgo, če zavijaš levo, če si pešec ki čaka na prehodu....) Ne vsi seveda, ampak kar precejšnji delež pa. Vsaj na določenih mestih bodo zdaj le ''morali'' (v navednicah ker morali bi jih itak skoz) vozit po omejitvi kar zna olajšat kakšno situacijo.
No ja če ne druga je včerajšnji dogodek bil najdodmevnejši in je privabil največje število ljudi, odkar je Mb EPK