heila!
jaz sem ravno prispela Kanarskih otokov natančneje Tenerifov.
splača se vzeti Renta car ker so res poceni, okoli 22€ na dan. Odvisno je kam boste šli, jaz definitivno priporočam Južno stran Tenerifov, sama sem bila na Severni strani, kjer se vreme zelo hitro spreminja zdaj je sončno brez oblaka čez pet minut pa že dežuje, tako da brez dežnika ne moreš it nikamor. Meni osebno je bil zelo všeč črni pesek, saj je nekaj posebnega. Ne glede na to kam se odpravite si morate odgledati Loro park, ki je živalski vrt v katerem imajo pripravljene šove delfonov, orh, morskih levov in ptic ti šovi so res fenomenalni, jaz sem bila na vsakem dvakrat, poleg tega imajo veliko drugih živali, vse od pingvino do različnih vrst papih in rib, res vredno ogleda. Priporočam tudi ogled katerega od neštetih Botaničnih vrtov, ki jih imajo. Seveda pa tudi ne smete izpostiti siam park sploh če ste navdušenci nad toboga, ker je res fenomenalno. Po mojem mnenju je najlepša plaža, playa de la america.
Ljudje so zelo prijazni ampak vsaj na severu je bla težava v tem da so redki znali dobro angleško, tako da mi je moja španščina še posebej prišla prav. Je pa tako da se voda kot na vseh otokih ni pita, če ste hudi kafetarji si kaki paket kave prinesite s sabo saj tam res nevejo kaj je dobra kava, redka gostilna je ki premore dobro kavo. Kar se tiče je tam raj za ljubitelje rib in zelenjave, odlične so tudi Paelle.
Cene v trgovina in restavracijah so podobne kot pri nas. Za ženski spol pa naj povem da naj vzamejo kak kos prtlage manj ker imajo tam velike trgovine kot so Bersha, Zara, Stradivarius in tako dalje.
Kadilci nikar ne jemlite veliko cigaret s sabo sam so tam enkrat cenejši kot pri nas, pa tudi žganja kot so tekila, gin... so cenejša kot pri nas.
Glede prenočitev pa pobrskate na netu in si raje rezervirajete sami ker imate veliko hotelov s tremi zvezdicami ali klučki kar je pri njih zelo pogosti, ki so za ljudi iz ekonomskega razreda popolnoma zadovoljili, hrana je pa v hotelih bolj evropska, razen da brez rib seveda ne gre. Če se boste odločili za severni del priporočam hotel Pez azul ker je cenovno dostopen, sobe so zadovoljive, čiste hrana pa tudi ni tako slaba.
Upam da sem vam bila kaj v pomoč, če pa vas še kaj zanima pa kar uprašute

The people who are crazy enought to think they can change the world are the ones who do
(Steve Jobs)