Zakaj noče seksat?

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a dot »

*Abby** napisal/-a: Dajte pa zdaj pa že nehajte enkrat s to blazno zeleno modo, da je vse sprejemljivo in mogoče, če je osebam tako prav itd. Ne, zveza v kateri ni seksa ni parterska zveza, ampak je prijateljstvo in konec. Če si v nekoga zaljubljen ali ga celo ljubiš, potem si z njim želiš spolnosti, sicer pa ne in potem to ni ljubezenska zveza, ampak enostavno prijateljski odnos. Đizs. :roll:

To pa res ni nobena moda, izvira še iz časov precej pred raznimi mainstream pogruntavščinami :wink: Logično, da če dva dejtata dolgo časa in sta domenjena, da sta v zvezi (zraven se pa tudi ljubkujeta in počneta ostale stvari, značilne za pare), to ni isto kot neka Špela in Mateja, ki sta pač prijateljici, pa četudi nimata spolnih organov staknjenih. :D Odvisno od njiju, kako to dojemata pri sebi, lahko sta tudi prijatelja z dodatkom fizičnih stikov, če sta tako zmenjena, lahko pa pač hodita. Folk celo po več let živi skupaj in je v zvezah, pa recimo pred poroko nima spolnih odnosov (al zaradi vere ali pa drugačnih vzrokov, nima veze). No, ampak tisto je že skrajnost, obstaja še kup drugačnih situacij.

Sploh pa uporabnica in njen imata spolne odnose (smo že v eni drugi temi ugotavljali, da so oralni spolni odnosi ravno tako spolnost kot koitus, samo druge vrste) :)
Weilyi.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Weilyi. »

Kaj pa če nekdo ne more seksati (zaradi bolezni, takega ali drugačnega telesnega stanja)? Ali pa če je nekdo že v zvezi in se potem zgodi kaj takega, da ne more več? Potem enostano ni več v zvezi?
No ali pa naprimer imam kolegico, ki s svojim fantom ni seksala pol leta. Kaj to pomeni, da pravzaprav ni bila v zvezi, ampak se je družila cel dan, hodila v kino, na sprehode, se lupčkala, spala itd.. s prijateljem? Potem pa ko sta prvič začela s spolnimi igricami pa sta postala par? Zame osebno precej nelogična definicija, ampak vsak ima svoje mnenje.
NataškaP
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a NataškaP »

Torej zdej za vikend sva bila spet skupaj, spala, se lupčkala, oralni sex... ampak nobenega napredka oz. nič drugače kot do zdej. Vprašala sem ga glede tega, da mu ne pride z mano oz. da ga še nism vidla, da bi mu, pa tut ne ve zakaj je tako. Edino rekla sem mu, da naj se načrtno ne zadržuje in da naj se pač sprosti. Seks pa najbrž da nikoli ne bo na sporedu, enostavno ne ve zakaj je tako. Sej pogovarja se o tem z mano, če pač vprašam, čeprou zdej niti ne bom več spraševala, ker očitno ni nič drugače...

Prijatelja pa sva že res okoli 7 let, mogoče ni še preklopil iz prejšnje sfere v to razmerje, ampak počneva res večinoma vse skupaj, razmerje je, to sva razčistila, edino kar manjka očitno je seks, kar pa upam da nekoč tudi bo. Sicer fizično s fantom ni nič narobe, ali pa da bi imel kako bolezen, to tut ne.
Privlačit ga na nek način tut moram, če pa oralno ni problem, očitno ;)

Bo treba še mal počakat, ker je enostavno preveč sicer že bilo vloženega v to razmerje, da bi se tako hitro relativno obupalo:)
Hvala za mnenja ;)
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *Abby** »

Weilyi. napisal/-a:Kaj pa če nekdo ne more seksati (zaradi bolezni, takega ali drugačnega telesnega stanja)? Ali pa če je nekdo že v zvezi in se potem zgodi kaj takega, da ne more več? Potem enostano ni več v zvezi?
No ali pa naprimer imam kolegico, ki s svojim fantom ni seksala pol leta. Kaj to pomeni, da pravzaprav ni bila v zvezi, ampak se je družila cel dan, hodila v kino, na sprehode, se lupčkala, spala itd.. s prijateljem? Potem pa ko sta prvič začela s spolnimi igricami pa sta postala par? Zame osebno precej nelogična definicija, ampak vsak ima svoje mnenje.

Tudi v odgovor dot: Ne, nisem govorila o primerih, kjer nekdo ne seksa iz prepričanj, ampak ima to željo ali pa iz zdravstvenih razlogov, če je nekdo na potovanju ... govorila sem o ljudeh, ki so skupaj, imajo partnerja, ki želi seksat z njimi, so potentni (oz. zdravstveno zmožni seksat), ki pa ne ne zmorejo seksat in ''ne vedo vzroka'', ne doživijo orgazma kakorkoli drugače ... no, to je prvič: neiskreno, kajti nek razlog da tip ne seksa sigurno obstaja, drugič ne gre za dogovor o ne-seksanju, ker punci to ne ustreza, oz. si seksa želi, upa, da bosta seksala, ampak on pravi da ne bosta ... meni se zdi to obupan poskus, da iz prijateljstva, ki mu očitno manjka spolna privlačnost napraviš zvezo, ker imaš prijatelja že rad, imaš skupne interese in si že malce star, da bi še veliko iskal okoli. In potemn skočiš v ''zvezo'' ne seksaš, pa ''ne veš zakaj'', ne pride ti pa ''ne veš zakaj'', ampak ker lahko greš skupaj na potovanje, si omisliš kredit in se malo poljubljaš, si že v zvezi, prezreš dejstvo, da si nesrečen (ali vsaj nezadovoljen in nezadovoljen) in živiš svoje srečno življenje. Nesmiselno. In primerjava s parom, kjer je nekdo boln in se prekleto dobro ve, zakaj se ne seksa je neokusna.
NataškaP
Sramežljivka
Sramežljivka

Abby, vse res, kar si napisala. Če tko pogledam, potem lahko sprašujem po njegovih razlogih za njegovo ''ne'' početje do konca življenja, pa ne bom nič uporabnega izvedela. On ve, da si jst njega želim, on očitno pa mene ne? Sicer 32 še res ni neka starost, lahko pa da se je res sprijaznil s tem in pač uporabil oz. izrabil to najino prijateljstvo.
What to do??
Weilyi.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Weilyi. »

Ja mogoče sem mal pretiravala s tem, vendar govorila si, da zate ni zveze če ni spolnosti. Potem trdiš, za moj drugi primer, ki sm ga navedla, da ta punca ni bila v zvezi? Tudi jaz nism s fantom takoj začela s spolnimi igricami, čeprov sem si želela, kaj to pomeni, da do takrat nisem bila v zvezi? Pa če bi čakala 2 leti? Potem sploh ne bi bila 2 leti v zvezi?
Predvidevam da hočeš povedati, da zate ni zveza, če ima tak problem kot ga ima v tem primeru Nataša ali pač ne?
Nataša, ali tvojega fanta nič ne skrbi, glede na to da mu še ni prišlo, niti očitno nima želje, da bi karkol napredovala? Je njemu všeč tako kot je? Da bi obiskal svojega zdravnika to pa ne bi šlo?
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

^^ Jaz na tvojem mestu bi mi položila karte na mizo, povedala, da si jaz njega želim, da na takšen način nisem srečna in zadovoljena in da ga prosim za resnični razlog za odsotnost seksa ter eventuelno pač tudi razhod.

Osebno mislim, da vztrajanje v odnosu, v katerem nisi srečen, druga oseba pa ne vlaga v to, da bi bilo drugače, niti ne ponudi razlogov, zakaj je stvari tako kot ji je, nima smisla.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a dot »

Abby: No, jaz sem se pa navezala zgolj in izključno na tisti citiran stavek in zraven še poudarila, da govorim na splošno oz. da to ne more biti univerzalna definicija za vse pare ;) Situacije so seveda lahko zelo različne, ja.

*Abby** napisal/-a:Zveza brez seksa? To ni zveza, temveč prijateljstvo.

Grr, pa še nekaj sem ga polomila pri citiranju oz. pomotoma pobrisala svoj nasvet uporabnici :oops: :mad: No ja, bo že :)
NataškaP
Sramežljivka
Sramežljivka

Ah pravi, da mu je v redu tako, da je srečen (z mano), on ne bi nič spreminjal. Vsaj za zdej ne... Sčasoma že, pa sej ni rekel, da seksa ne bo, ampak nič ne kaže, da bi bil. Nič ni napredka. Meni je že to alarmantno, da mi reče, da nima razloga niti za to, da mu sploh ne pride, pa se trudim, zelo se trudim, vsakič. Enostavno ni napredka. Sprašujem, nič ne izvem. Neka ovira je psihična, fizično ni z njim nič narobe.
Zdravnika nisem omenjala njemu, on pa tudi ne meni, samo kolikor ga poznam po vseh teh letih, k zdravniku ne bi šel. Kar pa konec koncev tudi ni ravno pošteno? Mislim v kaj sem se jst to podala ej...
Anci*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Anci* »

poskusi mu na lep način povedati da kaj pa če bi skupaj obiskala kakega svetovalca ali pa naj ga sam če mu je nerodno... lahko tudi osebnega zdravnika... naj se pogovori z nekom ki mu ni tako blizu in mu bo znal tudi primerno svetovati... nekateri ljudje se lažje pogovorijo z nekom ki ga ne vidijo vsak dan in nimajo z njim čustvenih stikov..
NataškaP
Sramežljivka
Sramežljivka

Kaj pa če je enostavno stvar taka, kot jo vidi Abby in pač z njegove strani gre res zgolj za poizkus pretvorbe prijateljstva v nekaj več pa se mu ne izide ravno najbolj? Ni privlačnosti, ki bi jo moral čutiti do mene... Tu nama tut zdravnik ne more pomagat...
Anci*
Sramežljivka
Sramežljivka

to je res... vendar to boš izvedela le na tak način da ga boš postavila pred dejstvo.. ali se bosta resno in temeljito pogovorila glede vajine zveze ali pa enostavno odideš.. vztrajati v razmerju kjer se en trudi in samo en ljubi je čisto brez pomena.. tukaj ni nobene nadalne sreče..
NataškaP
Sramežljivka
Sramežljivka

^^ ja edino to mi bo očitno ostalo, da ga pač postavim pred dejstvo, da ali mi iskreno pove, kaj je na stvari, pa magari če bo resnica to, da ni privlačnosti in da posledično ne bo skupne prihodnosti, ali pa jst odhajam iz te ''zveze''.
Ker nekaj časa se še da počakat, mogoče pa bo kej drugače, ampak večno pa tako ne bo šlo in je treba to uredit.

Pa sicer sej ga tut zdej direkt vprašam, pa ni jasnega odgovora. A rabi pač neko grožnjo, da ga bom zapustila al kako?
Anci*
Sramežljivka
Sramežljivka

sedaj si vsakič ko si ga vprašala ''resno'' in ti ni dal odgovora enostavno to pojedla in je videl da ne misliš resno oz. boš vztrajala.. pokaži da ti je dovolj igric... vem da je težko vendar najbolje bi bilo (vsaj tako bi jaz naredila) da bi za nekaj časa prekinila in naj razmisli kaj si sploh želi s teboj... biti samo prijatelj ali pa v resni zvezi... prvo najprej ga še enkrat vprašaj kaj je narobe ter mu jasno daj vedeti da če ti ne bo zaupal da odhajaš.. in takrat to enostavno naredi.. moški so pač taki.. dokler mu ne pokažeš da misliš resno ne sprejmejo tvojega spraševanja kot nekaj resnega...
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

NataškaP napisal/-a:^^ ja edino to mi bo očitno ostalo, da ga pač postavim pred dejstvo, da ali mi iskreno pove, kaj je na stvari, pa magari če bo resnica to, da ni privlačnosti in da posledično ne bo skupne prihodnosti, ali pa jst odhajam iz te ''zveze''.
Ker nekaj časa se še da počakat, mogoče pa bo kej drugače, ampak večno pa tako ne bo šlo in je treba to uredit.

Si si sama najbolje odgovorila. Če ima erekcijo, je možnost, da gre za zdravstvene težave precej majhna, poleg tega v tem primeru on ne bi bil srečen tako kot je, tip ki ima težave z erekcijo (ne glede na to ali je fizične ali psihične narave ta težava), se sekira, mu je hudo, se počuti ponižano ... kakorkoli že, ne reče da je srečen in mu je tako okej.

Ti pa tudi nisi srečna! A si na smrt zaljubljena vanj? Si ne moreš predstavljati, da te bi osrečil kdo drug? Je ta oseba oseba, ki v vseh točkah ustreza tistemu, kar si želiš od partnerja? Je on tisti človek, ki bi ga popolnoma brez pomisleka izbrala v množici vseh moških na svetu, ne da te bi zanimalo kakšni so?

Mogoče premisli tudi svoje razloge, da si z njim ... si bila zaljubljena že prej v njega? Zakaj sta začela hodit šele po 7 letih poznanstva? Kako je on čutil takrat do tebe? Je on bil zaljubljen, pa si ga zavračala ...
Odgovori