lucky me

da bi vzela kredit za opremo za ta nek kič iz harvey norman. mi na kraj pameti ne pade.
in to kar večina pojmuje za neka dizajnerska stanovanja in kose pohištve. well news flash. to ni to.
jullia_ napisal/-a:Hoče sam končat točno zato, da bo hiša njegova.
Kar se tiče tega, kam bo ona šla, če/ko gresta narazen, se mi zdi, da to ni tipov problem. Če bo res on izključno z lastnimi sredstvi hišo zgradil, je edino prav, da ostane njemu. Za koji ku*** bi moral na koncu izplačevat bivšo partnerko, če ni nič vložila v bajto?
s0nckic4 napisal/-a: isto kot če ne živita skupaj, še ne pomeni, da nista.
Hoče sam končat točno zato, da bo hiša njegova.
Kar se tiče tega, kam bo ona šla, če/ko gresta narazen, se mi zdi, da to ni tipov problem. Če bo res on izključno z lastnimi sredstvi hišo zgradil, je edino prav, da ostane njemu. Za koji ku*** bi moral na koncu izplačevat bivšo partnerko, če ni nič vložila v bajto?
jullia_ napisal/-a:Precej težko boš dokazal, da s partnerjem, s katerim si 10 let skupaj živel, nisi bil v zunajzakonski skupnosti, to so bolj teoretične debate. Razen, če je eden od partnerjev poročen.
Lahko uveljavljaš, da je skupnost prenehala pred dejansko izselitvijo, tako tudi običajno je, težko bo šlo pa skozi, da sploh nikoli nisi bil v ZZS.
Hkrati je pa tudi precej težko uspet s tezo, da si bil v ZZS že v času, ko je on hišo gradil, ker manjkata dva precej bistvena elementa. Ni skupnega življenja in ni ekonomske skupnosti. Pa še v tem primeru, če bi sodišče v nekem neverjetnem slučaju temu pritrdilo, bi on lahko uveljavljal, da je bil njegov prispevek k nastanku skupnega premoženja - hiše, bistveno večji oz. je v celoti prispeval samo on, ker ona ni vložila nič, hkrati ni zaradi tega prispevala za nič drugega (itak nimata skupnih stroškov, razen ko gresta v kino in na morje), ni pripravljala malice za delavce, ni sodelovala pri gradbenih delih,... tako da bi šla hiša njemu.
EDIT: poleg tega bi se s sklicevanjem na to, da nisi bil v zunajzakonski skupnosti, totalno zafrknil, ker v tem primeru si pa vlagal v tuje stanovanje, tip bo uveljavljal, da ni soglašal s tem, pa se lahko obrišeš pod nosom za povračilo vlaganj. Odpelji s seboj, kar lahko, in to je to.
slovenc79 napisal/-a:a zdej vsi tipi zamujamo?
do zdaj sem bil dvakrat s punco na pijači. prvič sem prišel celo uro prej ker sem rabil en pir da sem se nehal trest. drugič sme prišel pa pol ure prej in šel še kupit darilo zanjo