Vraščanje dlak
*sunflower*, tri tedne? to pa je res kr veliko... ja pri meni je mislim da kr globoko in me je strah da bom delala masaker za brez veze... a ti si najprej poskusila s šivanko, potem pa si se čez ranjeno kožo mazala tri tedne z zobno pasto al kk? očitno bo res treba nekej narest. sem zdaj že kakšen teden čakala, da bi se kr samo od sebe popravilo pa se na žalost ni... 

Ma zobna pasta na rano.. no way!
Točno tko ku so druge rekle. Fajn razkužit roke, šivanko in se spravit na delo, al pa pejdi do zdravnika (se bo verjetno boljše končalo- lahko ti povleče vn in pol dobiš antibiotike, da zgine modrica-okužba, v najslabšem primeru manjša operacija). Ne pa si stavit zobne paste gor (ker čeprav v nekaterih primerih nrdi čudeže-maš večjo možnost, da si fajn uničiš kožo+ jo močno iritiraš in ne bo zginlo še full časa).
Točno tko ku so druge rekle. Fajn razkužit roke, šivanko in se spravit na delo, al pa pejdi do zdravnika (se bo verjetno boljše končalo- lahko ti povleče vn in pol dobiš antibiotike, da zgine modrica-okužba, v najslabšem primeru manjša operacija). Ne pa si stavit zobne paste gor (ker čeprav v nekaterih primerih nrdi čudeže-maš večjo možnost, da si fajn uničiš kožo+ jo močno iritiraš in ne bo zginlo še full časa).
ja sej če bi prakticirala to s pasto, si jo ne bi dala na rano, ampak pač na to mesto. brez da bi prej uporabila šivanko. in še vedno se odločam, kaj naj nardim...tri tedne se mazat. mislm, to mi ni čist jasno. a poj se kr zarad zobne paste odpre? kam pa gre ta kri pa to?
mislm, da bom kr s šivanko zdj za vikend ko pridem domov.. razkužim pa z alkoholom al kk? s šnopsom?

mislm, da bom kr s šivanko zdj za vikend ko pridem domov.. razkužim pa z alkoholom al kk? s šnopsom?

Ne razumem, zakaj se nekatere tako panično bojite malo popraskat s šivanko po koži. Pa saj si nobena ne bo naredila brazgotine čez celo nogo, no!
Proti vraščenim dlakam sem se borila ponavadi tako, da sem se med tuširanjem fino popraskala po nogah (pa ne do krvi, ne lih nasilno, tko u izi). Pa so ponavad zlezle ven, če niso ble preveč trdovratne. Ker se mi pa s tem trenutno ne da ukvarjat, sem prešaltala na britvico.

Proti vraščenim dlakam sem se borila ponavadi tako, da sem se med tuširanjem fino popraskala po nogah (pa ne do krvi, ne lih nasilno, tko u izi). Pa so ponavad zlezle ven, če niso ble preveč trdovratne. Ker se mi pa s tem trenutno ne da ukvarjat, sem prešaltala na britvico.
-
- Kofetarica
cdefgahc napisal/-a:*sunflower*, tri tedne? to pa je res kr veliko... ja pri meni je mislim da kr globoko in me je strah da bom delala masaker za brez veze... a ti si najprej poskusila s šivanko, potem pa si se čez ranjeno kožo mazala tri tedne z zobno pasto al kk? očitno bo res treba nekej narest. sem zdaj že kakšen teden čakala, da bi se kr samo od sebe popravilo pa se na žalost ni...
Ne, kje, si nora

Pa še enkrat poudarjam, jaz sem to delala samo zato, ker s šivanko nisem mogla priti do dlake, ker je bila zelo globoko, kot kak podkožni mozolj. Po tem, ko sem pa dajala ene tri, štiri dni pasto gor, se je pa naredil kot tak mozoljček in sem rabila samo stisnit, pa je šlo vse ven.
Šivanko je pa najbolje razkužit nad ognjem, potem pa jo daš še za kakih 10 minut v alkohol. Je najbolj za ziher.
Every rose has its thorn
-
- Sramežljivka
- Kraj: Ljubljana
- Kontakt:
Suzany napisal/-a:Ja vem kako ti je. Si poskusila s kakšnim peelingom?
Na peeling velikrat pozabim na žalost... pa še to mi ga sedaj zmanjkuje.

Sunshine napisal/-a:Brisačo namoči z vročo vodo in postavi na boleče mesto oziroma mesto vraščanja. Na ta način boš pripomogla, da se pora odpre in da dlaka pogleda ven iz luknje. To lahko ponavljaš v nedogled.
Drugače pa je rešitev tudi ta, da večkrat potegneš z brisačo tudi na suho, da preprečiš vraščanje.
O hvala! Bom probala pa upam, da pomaga ker to je pa za znort.

Tu es dans toutes mes pensées.*