Kuskus z zelenjavo
Skuhaš kuskus po navodilih iz vrečke (vzame največ 10 minut). Tačaš opereš in narežeš na majhne kose čimveč sezonske zelenjave (čebula, por, paradižnik, paprika, bučke, brokoli, korenje-ta mora biti na res majhne kolobarje ali palčke...). Ko je kuskus kuhan in mora par minut stat, začneš pražiti zelenjavo na žlici ali dveh olivnega olja. Najprej daš v ponev tršo zelenjavo, ki rabi dalje, da se malo zmehča - korenje, brokoli, potem papriko, čebulo, bučke, paradižnik pa ne rabi veliko. Na koncu v vso to zelenjavo dodaš še kuskus, fino premešaš, posoliš in to je to. Zraven pa kakšna solata. Po želji lahko dodaš v kuskus tudi koščke piščanca, ki jih tudi popražiš z zelenjavo. Pa imaš okusno in zdravo kosilo. Če kaj ostane lahko pogreješ v mikrovalovki in imaš še za večerjo.
Jajčna omleta
V teflonsko ponev daš popečt natrgano salamo, ki naj ima malo več masti v sebi (naj ne bo ravno piščančja ali puranja), ali pa kakšno suho na male koščke narezano. Ker imajo te salame dovolj maščobe, ni treba dodajat olja spodaj. Potem daš noter še na koščke narezano rdečo papriko, mlado čebulo, por - mešaš in pražiš. Čez kakšno minuto noter vržeš zmešana jajca, ki jih prej soliš (v surova jajca lahko vržeš tudi na kocke narezan kruh in gaš pečt v ponev skupaj z jajci). Pa spet vse skupaj mešaš, dodaš timijan, poper, malo čilija (oz. začimbe po želji). Po želji na koncu noter vržeš še sir, pa počakaš toliko da se stopi in spet vse skupaj mešaš.
Gres za večerjo
Zavreš eno skodelico mleka, dodaš eno žlico sladkorja ali medu. Odstaviš iz ognja in daš v mleko nekaj žlic pšeničnega/koruznega instant zdroba (piše na vrečki koliko). Moja sklečka drži približno 3dl, pa dam vanjo zelo polne 3 žlice zdroba. Daš posodo nazaj na čisto majhen ogenj, ker mleko hitro začne kipeti. Pa zraven ves čas mešaš, dokler se ne zgosti, toliko kot želiš - kakšna minuta, 2, 3, po želji. Gres se še potem malo zgosti, tako da priporočam, da ga zakuhate toliko, da bo v posodi še precej tekoč (tu izkušnje delajo mojstra - če je pretrd na koncu je predolgo vrel). Ko ga jeste, ga lahko potresete s čokolado v prahu, kakavom ali pa naribate gor katerokoli čokolado, ali pa brez vsega.
Toliko zaenkrat
