osebna izkaznica - izdelava
osebna izkaznica - izdelava
Sem ugotovila, da mi čez 1 teden poteče osebna, tako, da se bom mogla jutri odpravit izdelat novo na UE Ljubljana pa nimam nobene novejše slike, tako, da bom mogla še to uredit. Kaj priporočate, da bom čimhitreje to uredila? Baje so neki pooblaščeni fotografi, ki pošljejo fotko kar na UE.
-
- Sramežljivka
- Punica granatum
- Debatorica
-
- Kofetarica
- Kraj: Ljubljana
- Punica granatum
- Debatorica
-
- Kofetarica
- Kraj: Ljubljana
^^Lih obratno je, taka mora bit za potni list, na tisti za osebno se pa lahko clo mal nasmehneš
No ja, mal sm posplošila. Za osebno mora bit še vedno neka spodobna fotka, za dokumente. Hotla sm sam poudart, da ni treba, da je tok zadrta, k tista za potni list

Sunshine napisal/-a:Tudi za osebno izkaznico ni vseeno kakšna je fotografija, ampak ali te v foto studiu vprašajo, al pa itak sama rečeš ko prideš tja, da si se prišla skupaj za osebni dokument.
No ja, mal sm posplošila. Za osebno mora bit še vedno neka spodobna fotka, za dokumente. Hotla sm sam poudart, da ni treba, da je tok zadrta, k tista za potni list

Live. Love. Surf.
- Punica granatum
- Debatorica
^^ Ni izrecnih omejitev, zgolj to, da izkazuje tvojo pravo podobo
?? Res? Čudno, kakor jaz vem, so kar natančna navodila za fotografije za osebne izkaznice... In baje so kar natančni tam, so že precej folka poslali domov z neustreznimi fotografijami... Saj imaš še na netu pravila, kakšna mora biti fotografija, tudi za osebno izkaznico
(npr. tule: http://www.mnz.gov.si/fileadmin/mnz.gov ... RAFIJA.pdf).. Je pa res, da sem potem v pravilniku zaenkrat našla le pravila glede dimenzij, obveznosti slikanja od spredaj in prepoved zakritega čela, ostalih pravnih virov še nisem pogledala
Sem pa že slišala od folka, da so jim zavračali fotografije za osebno zaradi pomanjkljivosti, vključno zaradi rahlo odprtih ust oz. vidnih zob
No, če ni tako natančno, bi bilo super, namreč meni se res ne da it slikat, imam pa še ene slikce doma za dokumente, pa sem mislila, da za osebno ne bodo ok
--------
Me pa še tole zanima: a se zdaj še vedno čaka po kar nekaj dni na novo osebno (kot so rekli v začetku poletja, ker je številnim državljanom hkrati potekla)? Pa a za vmesno obdobje, ko čakaš na novo osebno, dobiš kakšno začasno potrdilo namesto nje verjetno?
legally blonde napisal/-a:^^Lih obratno je, taka mora bit za potni list, na tisti za osebno se pa lahko clo mal nasmehneš
?? Res? Čudno, kakor jaz vem, so kar natančna navodila za fotografije za osebne izkaznice... In baje so kar natančni tam, so že precej folka poslali domov z neustreznimi fotografijami... Saj imaš še na netu pravila, kakšna mora biti fotografija, tudi za osebno izkaznico

No, če ni tako natančno, bi bilo super, namreč meni se res ne da it slikat, imam pa še ene slikce doma za dokumente, pa sem mislila, da za osebno ne bodo ok

--------
Me pa še tole zanima: a se zdaj še vedno čaka po kar nekaj dni na novo osebno (kot so rekli v začetku poletja, ker je številnim državljanom hkrati potekla)? Pa a za vmesno obdobje, ko čakaš na novo osebno, dobiš kakšno začasno potrdilo namesto nje verjetno?

Zadnjič spremenil dot, dne 03. Sep. 2012 19:44, skupaj popravljeno 2 krat.