On pravi, da me ima strašansko rad. Govorimo tudi o joku (ja kadar je kaj narobe naredil se zjoče). In tudi njegova bivša pravi, da si nista druga pisala kot pa za ta sposojen denar, ki ga še ni vrnila - seveda sem jaz to izvedela saj je njena sorodnica moja zelo dobra prijateljica, ki ji definitivno zaupam, saj sva celo življenje skupaj, že iz osnovne šole. Sedaj mu že nekaj časa ni pisala in ji je zadnjič pred menoj napisal mesič, da naj ga pusti pri miru, ker ima rad mene in se imava čisto uredu.
On zna biti vzkipljiv, predvsem takrat, ko je prepričan, da sem jaz kriva (naj omenim, da sem za vse prepire kriva zmeraj jaz). Takrat se dela (ali pa je res) izjemno hladnega, kot da ga zame nič ne briga, celo rekel mi je, da me nebo več klical, da imam drugega, da je premlad, da bi se sekiral... Halo? Ne vem več kaj naj naredim. V zadnjih nekaj tednih (prib. 2, 3 tedni) se je stanje malce umirilo, ker sem mu dala do znanja - vsaj upam - da imam tega resnično dovolj. Bivšega izpred 5 let mi meče pod nos v vseh oblikah: naj grem k njemu, greva ven, me pelje domov itd. medtem ko se z njim sploh ne pogovarjam, nimava nobenih kontaktov, še pozdraviva se ne in ima punco že lep čas. Ne vem ali je res hladen, kar pa ni videti, ko sem odločna in ga pošljem domov na "ohladitev" takrat se začne jok, 1001 opravičilo in podobne stvari. Kadar greva ven (kar je bilo v 8 mesecih mogoče 3x!) mene ni nikjer, so samo kolegi, jaz pa se seveda držim svoje družbe. Moja mama dela v restavraciji v kuhinji in seveda me tam poznajo vsi mladi fanti, kelnarji itd. kar pa mu seveda spet gre v nos. Kadar me mama povabi k njej me čudno gleda, vendar mi ne kontrira, saj ve da sem že prej hodila k njej in bom še naprej, saj tja hodim izključno zaradi mame in ne zaradi kelnarjev. Potem je tu spet marsikaj drugega, veliko je tega. Ne vem ravno ali je to naveličanost ali bi morda res potrebovala nekaj časa samo zase. Ko dela popoldan se večkrat uredim, grem v mesto s kolegicami in sem sijajno. Tudi on se je precej zapustil: nikjer ni več njegove frizure, parfuma, lepega oblačenja, češ da itak samo dela (jaz se namreč še šolam). Te počitnice nisem odšla ven na žur niti enkrat.
Govori mi da preveč kadim.

Moj odgovor na to je, da kadim koliko meni paše, sem kadila pred njim in bom tudi sedaj ...
Sedaj sem uvidela, da pri meni nebo več stalno, da to ne vodi nikamor in da se stvari morajo dokončno urediti. Tudi sebe sem zapuščala zdaj se stvari - naj tri krat potrkam na les - malce urejajo. Sem pa še vedno obupana ... Naj povem še, da noče brez mene niti na kavo s kolegom, kar meni tudi ne prija.