Kam grejo danes ti naši odnosi?

Pomoč iz čustvenih stisk.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *Abby** »

Oh, ja ... danes je res grozno ... pojdimo spet tja nekam nazaj, kjer se je ženske dalo kupit, kjer so moški bili izenačeni s svojim premoženjem in kjer so se namesto mladih kar starši odločili, s kom se bo njihov naraščaj poročil. Juj, kako nam bo fino!
Dejte no, odnosi so taki kot so že tisočletja, ljudje se nismo praktično nič spremenili, zdaj pač malo več govorimo o tem, pa lahko se poročamo po svoji izbiri in ženske lahko živijo tudi samsko življenje, sicer je pa vse isto! :wink:
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

ne mislim za kameno dobo pač pa za 20, 50 let nazaj. na folk ki se je takrat poročil in je še danes skupi in se ljubi kot prvi dan.

Slika

ja, danes je lažje novo kupit kot potrudit da neki popraviš. in v zvezah prav tako.
hej norci :)
Uporabniški avatar
she-devil
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a she-devil »

^^zanimivo, jaz ko pa pogledam okrog sebe pa vidim ravno obratno. Pari, ki se trudijo na vse pretege popraviti tisto kar sploh ni vredno tega. Polno nekih prevar, varanja in nespoštovanja a oni še vedno vztrajajo skupaj, kot, da nikoli ne bi morali nič boljšega dobit.
Breakfast is my religion! (The Mask)
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

:lol:

A ti dejansko misliš, da so ljudje, ki so danes stari okoli 45 vsi po vrsti srečni v svojih zakonih? To je 20 let nazaj! In podobno za tiste starejše ... jaz poznam samo en takšen par, pogojno dva, ostali so pa sicer ostali skupaj, ampak med njimi vlada molk, skupaj so zato, ker je tako najlažje - imajo skuno hišo, nekoga, ki jim kuha, so bili tako vzgojeni ... in tole so vse konkretni razlogi ljudi, ki so ostali skupaj, čeprav se ne ljubijo!

Par, ki ga jaz poznam in se še danes ljubi kot prvi dan (25 let zakona in dve leti zveze pred tem), je par, ki je v svoj zakon ogromno vlagal s pogovori in prilagajanji. In to nima nikakršne veze s časom v katerem živimo, sicer bi tudi vsi ostali takšni pari bili srečni in zadovoljni!

Pa dogovorjeni zakoni in "prodajanje" deklet v zakone, zakoni, ki niso sklenjeni iz ljubezni ... to ni v kameni dobi! :D (Razgledanost pa taka!)

Vsak izgovor je dober, kot v primeru tele punce, ki je odprla temo: sama sebi pljuva v skledo, dela eno bedarijo za drugo, potem je pa kriva doba pa mercator in orbit čigumi ... fak no.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

pa zakaj vi mislite da v vsaki zvezi ki mal dlje traja sigurno varanje?

za zvezo se morata trudit oba. problem je ker težko najdeš dva ki sta sposobna zares ljubit in ne izkoriščat za zadovoljevanje potreb.

to ne pomeni da mora bit s parterjem skupi čeprav te tepe/vara/whatever, ampak pomeni da si s partnerjem tudi če nima 20cm kurca, ni milijonar ki te razvaja in ti obleke kar naprej kupuje.

vedno več je takega folka, nažalost. človek ni računalnik da ga zamenjaš ko je zastarel, ne avto ki se ga naveličaš. človek mora dobit spoštovanje in ljubezen v zvezi, ne da je kot orodje.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

In kaj je zate, slovenec Ljubezen?

Romantična ljubezen je zahodnoevropski koncept, nič drugega. Resnična ljubezen pa je bila redkost, je redkost in bo redkost. In 50 let nazaj ni bilo nič drugače in ljudje se na veliko varajo, pa če so skupaj nekaj mesecev, let ali desetletji. Ljudje vztrajajajo v napačnih zvezah in razdirajo take, ki bi lahko postale prave. In nekateri se celo resnično ljubijo.

In? Kaj zdaj? Tako je bilo in tako bo. :wink:
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ja, abby, so srečni. ker jim to da imajo nekoga na kogar se lahko 100% zanesejo več pomeni kot to kako dolg je kakšen k***c.

kakšen zahodnoevropski koncept?? :lol: očitno si tok nastrojena proti romantičnim filmom da se ti še prava ljubezen gnusi.

resnična ljubezen je ko partnerja stojita drug drugemu ob strani ne glede na kaj. TO je zame ljubezen. ne pa da zveza razpade ker se nekdo enostavno naveliča drugega.

ne, pred 50 leti folk ni bil tako razvajen, enostavno zato ker ni imel polne riti vsega. in pošten bit se je najbolj splačalo. danes se pa najbolj splača bit zahrbten in izkoriščevalen in zato je tudi folk vedno bolj tak. v vseh stvareh v življenju, ne samo pri zvezah.

to pa zato ker svet vodi folk ki je bil prelen da bi delal, šel odkrit in osvojit nov kontinent in pripeljal črnce da so delali za njih.
celjanar
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a celjanar »

Ti pa še vedno živiš v pravljici..sej ne da ti privoščim sam upam da te kmalu doleti dan ko boš spoznal nekoga ki ga boš neskončno ljubil potem pa bo ta osebek nekega lepega dneva rekel da ne vidi prihodnosti al pa da te je prevaru al pač neki...

Vrjetno boš od jeze in žalosti pozabil vsa svoja načela pozabil vsa svoja načela in postal eden izmed mnogih prascov ki pohajkujejo po sloveniji in drugod po svetu. :gut:
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

O katerih ljudeh natančno ti to govoriš? Jaz sem napisala: od vseh parov, ki sem jih kdaj poznala iz te tvoje omenjene generacije, (pa jih ne poznam malo), poznam samo en resnično srečen par, pa recimo da sem poznala še enega, ki ga ni več, ker je gospod umrl. In bistveno, česar ne razumeš je, da so ljudje predvsem izgubili nekoga, na kogar se lahko 100% zanesejo. To je tisto, takih skoraj ni. In ni jih bilo in jih ni in jih ne bo. Ampak nekaj jih pa je. In kar ti poskušam dopovedat je, da to, koliko je takih, nima nikakršne zveze s časom, v katerem smo.

Romantična ljubezen je zahodnoevropski koncept. To ve vsak povprečno razgledan človek. Tega, kar ti pojmuješ kot ljubezn, ne poznajo marsikje v svetu, ampak to ne pomeni, da ne poznajo ljubezni! In meni se prava ljubezen nič ne gnusi, kakšne bedarije pa ti klatiš? Ljubim in to je najlepša stvar na svetu.

Kar pišeš dalje je kar nekaj.

Ljubiti pomeni tudi sprejemati in ti tega ne boš razumel, vsaj ne dokler misliš, da je slaba lastnost neke osebe to, da si grize nohte. Jaz ne razumem, kako lahko govoriš o stvareh, o katerih pojma nimaš! Jaz sem tudi pri 17. mislila, da bom s svojim prvim fantom do konca življenja ...
:roll:

Za to, da imaš dober zakon moraš počet še kaj drugega, kot romantično gledat in stat ob strani, ko ni za kaj stat ob strani. In ja, prekleto važno je, kakšen je penis, ki ga ima tvoj partner in tudi kako pogosto in kaj z njim počne. Hkrati pa še marsikaj drugega. Meni je npr. zelo pomembno, da moje občasno tečnarjenje večinoma prenese s smehom in prijaznimi šalami, ki tudi mene spravijo v boljšo voljo. In ne znori, če me ne, ampak me čoha in razvaja. Pa še nohte si lahko grizem, pa tega niti opazi ne. :D
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

govorim o starejših ljudeh ki jih poznam in mlajših ki jih poznam. tiste ki se ravnajo po načelih ki so bila glavna ko je lajf na tem ozemlju dobro funkcioniral in mlajšo generacijo za katero me je prav sram da spadam vanjo.

fu:kin ima veze s časom! precej super bolj kot si sploh lahko misliš. če primerjaš svet in ljudi tukaj z današnjim časom in časom 50 let nazaj je enormna razlika. in to vem iz ust ljudi ki so živeli takrat. takrat ko folk ni imel vsega polno rit ampak načrtoval prihodnost, celo bal za življenje.

ljubezen je sprejemanje? se pravi če ti sprejemaš črnce, jih greš zalizovat, sexat z njimi? ne. ljubezen je eno, sprejemanje je drugo. in tudi, ljubezen je eno, ujeti se z nekom je drugo.

ne razumem.. po tvoje je prava ljubezen če si do konca življenja s prvim tipom s katerim neki imaš? ker nisem nikjer napisal tega.

aha, s svojim tipom si torej zato, ker te zadovolji, ker prenaša tvoje tečnarjenje in te razvaja. če ne bi, bi ga pustila in si našla drugega ki bi to delal. res "prava" ljubezen, kaj? očitno ti ne razumeš kaj je to ljubezen.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Nesanica »

Slovenc kot da ti imaš pojem kaj je prava ljubezen. Ti pojmuješ ljubezen zelo egoistično. Tvoje pojmovanje razumem jaz kot trpi zato da bo partner srečen. Če nisi zadovoljen v postelji potrpi, saj čez dvajset let ti seks ne bo več pomemben. Če ti gre na živce ker je partner izgubil službo in samozavest in samo leži na kavču in ne kaže kančka zanimanja za novo službo - potrpi saj bo bolje. Če si blazno želiš otroka in ga partner ne more imeti, saj ni važno - imata drug drugega. Ni tako - ljubezen je vedno pogojevanje. Edina ljubezen, ki ne pogojuje je ljubezen staršev do otroka in to je ta tvoja ljubezen, ki jo opisuješ. Med partnerjema tega ni, že zato ne ker v dvajsetih letih vedno pride vsaj eno leta, ko si gresta bolj na živce kot ostala leta. To je isto kot z najboljšimi prijatelji, lahko jih imaš rad do konca, ampak vsake toliko pride obdobje, ko si greste na živce in naredite malo premora z drugačno družbo.

V pravljicah tudi nikoli ne pokažejo kaj se zgodi po srečnem koncu - ker vedo, da ni vse tako pravljično.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Kakšna karikatura si ti, slovenec. :D

Jaz sem na podlagi svojih izkušenj prepričana, da je bilo včasih potrebno za dober odnos enako vlagat kot danes in da je bilo tega sposobno približno enako število ljudi. Zdaj je samo več ločitev, ker ljudje ne uničujejo svojih življenj in življenj drugih ljudi še s tem, da vztrajajo v zanič zakonih, kot so to počeli prej.
Sicer pa: jaz danes, leta 2012 prav enako načrtujem svoje življenje, kot ga je moja mama 20 let nazaj in prekleto bolj, kot ga je moja babica pred 45 leti.

Sprejemanje, ti človek božji, je del ljubezni in ni enako kot ljubezen. (Pa OT: kako lahko govoriš v enem stavku o črncih in sprejemanju? Preklemanski rasisti!)

Pismo, ja! S svojim fantom sem zato, ker je točno takšen človek kot je. In to pomeni tudi da je razumevajoč in nežen in me razvaja. Hkrati pa to pomeni tudi, da je včasih neznosno tečen, egoističen in nesamozavesten. In jaz to sprejemam in ga bodrim in mu pomagam in stojim ob strani. Ker ljubim njega kot celoto, ne samo njegovih dobrih lastnosti. In to je to sprejemanje, ki je del ljubezni.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 9:47, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Nesanica napisal/-a:Slovenc kot da ti imaš pojem kaj je prava ljubezen. Ti pojmuješ ljubezen zelo egoistično. Tvoje pojmovanje razumem jaz kot trpi zato da bo partner srečen. Če nisi zadovoljen v postelji potrpi, saj čez dvajset let ti seks ne bo več pomemben. Če ti gre na živce ker je partner izgubil službo in samozavest in samo leži na kavču in ne kaže kančka zanimanja za novo službo - potrpi saj bo bolje. Če si blazno želiš otroka in ga partner ne more imeti, saj ni važno - imata drug drugega. Ni tako - ljubezen je vedno pogojevanje. Edina ljubezen, ki ne pogojuje je ljubezen staršev do otroka in to je ta tvoja ljubezen, ki jo opisuješ. Med partnerjema tega ni, že zato ne ker v dvajsetih letih vedno pride vsaj eno leta, ko si gresta bolj na živce kot ostala leta. To je isto kot z najboljšimi prijatelji, lahko jih imaš rad do konca, ampak vsake toliko pride obdobje, ko si greste na živce in naredite malo premora z drugačno družbo.

V pravljicah tudi nikoli ne pokažejo kaj se zgodi po srečnem koncu - ker vedo, da ni vse tako pravljično.

ne, dva ki se ujameta in se imata rada bosta DRUG DRUGEGA ljubila. in tudi poskrbela da noben ne bo trpel.

saj v tem je problem da tuki vsi mislite da če ljubiš - trpiš. ne, če prevo osebo ljubiš, se pravi tako ki te tudi ljubi NIČ ne moreš trpeti. glih obratno - oba uživata v življenju bolj kot s čemerkoli. ampak morata bit oba dovolj zrela da jima ne pade na pamet ideja da hočeta neke nove stvari sprobavat ali se naveličala - da pa sploh lahko si tak, moraš pa cenit ljubezen in ti more največ pomenit.

catch je v tem, če ti grejo po glavi samo lastne potrebe, ti je partner samo orodje. v odnosu ti mora bit glavno da partnerja zadovoljiš, in če dobiš tudi partnerja takega da bosta drug drugega zadovoljevala, je to čista popolnost.

v bistvu je ravno nasprotno od egoizma to kar jaz pojmujem kot ljubezen.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Problem, slovenec, je v tem, da nas več tu dejansko živi harmoničen ljubezenski odnos, ti pa nam pridigaš o tem, kako nimamo pojma. :roll:

Pri tem, da to, kar ti opisuješ ni realno, ker nihče na tem svetu ni tako popoln, da ne bi drugega nikoli prizadel. In ne namerno, ampak iz lastne stiske ali nerazumevanja. In del ljubezni je tudi razumevanje in odpuščanje takih stvari. Oh in seveda; prizadaneš lahko na 1001 način, ne samo tako da prevaraš/se naveličaš. ;)

Pa da ne bi o tem, da tisti, ki ljubi, tudi dejansko razume resnične slabosti partnerja in jih sprejema in ga ljubi z njimi vred. Česar ti, ki ti je griženje nohtov ali vegetarijanstvo slaba lastnost, pač ne razumeš. In zrelost se kaže ravno v tem, da si sposoben odpuščat, se trudit, prilagajat, delat na določenih točkah odnosa in tako naprej.

Zaljubljen bit, dojemat neko osebo kot popolno, ji nekaj mesecev v vsem ustrežt in podobno zna pa vsak, že od otroških let dalje in to ni nikakršna umetnost. In to, o čemer ti pišeš je zaljubljenost. In ne ljubezen.
Odgovori