Claire - seveda je moč xD "Dragi, se ti zdi, da sem se zredila?" "Ne, super si." Ali "Dragi, ti si daaaleč najboljši v postelji od vseh 3, ki sem vas imela".
Racionalna razlaga? Hočemo pozitivno vplivati na čustva nekoga drugega, oz. se izogniti negativnemu odzivu. Iracionalno bi bilo punci reči, da zgleda kot debela krava, čeprav je to morda res, ali tipu reči, da še vibrator brez baterij bolj ve, kaj ti paše, in da je čisto vsak od 325 tipov, ki so te že žgali, bil boljši od njega.
In ne, ne verjamem ti, da mu zmeraj poveš the truth, the whole truth and nothing but the truth so help you God. Še posebej, ker pod laži šteješ tudi olepševanje resnice.
Če se nekdo enkrat spozabi in prevara, in je potem tiho, dela uslugo partnerju. Če nekdo konstantno vara, je egoist, ker izredno misli nase, še zmeraj pa partnerju dela uslugo, da mu ne pove.
Abby
Zakaj ne bi živel z dobro prijateljico, s katero občasno lega med rjuhe
Ja hudiča, a ni to definicija zveze? No, namesto občasno bi dal redno. Zame je definicija punce dobra prijateljica + reden seks.
Zate je očitno definicija zveze monogamnost.
Veš v čem je problem? Da si poskušaš mojo logiko razložiti s svojimi predpostavkami. Ti imaš predpostavke:
-iskreno ljubiš takrat, ko si monogamen
-če ti je nekdo dovolj, drugega nočeš
Teh dveh predpostavk v mojem sistemu ni. Najbližja ekvivalenta sta
-iskreno ljubiš takrat, ko boš za nekoga prestrezel kroglo
-če nekoga iskreno ljubiš, ne postavljaš svojih potreb nad njegove
Ja, lahko iskreno ljubim tisto eno žensko, s katero seksam kakorkoli pogosto že pač, ko pa mi zapaše kakšna druga, pa mi reče have fun. RAVNO tako žensko lahko iskreno ljubim, ker vem, da ne postavlja svojih želja nad moje. In RAVNO za tako žensko mi ne bo težko narediti česarkoli, ker bom vedel, da bi tudi ona naredila karkoli zame. In RAVNO tako žensko, ki bo razumela, da to, da mi kdaj zapaše seks s kako drugo, ni odraz nekih namišljenih težav, ampak preprosto dejstva, da obstajajo hude ženske, ki niso ona, in da se meni kot tipu dvigne za katero drugo, lahko iskreno ljubim.
Evo, veš kaj zame pomeni ljubiti? Da mi bo rekla, da je zmenjena z nekim tipom, ji bom iskreno in brez pomislekov zaželel have fun, jaz se bom tačas imel fajn, ker bom vedel, da se ima fajn ona, in ko pride zvečer domov, se bova skupaj nasmejala in mogoče še midva poseksala. To je zame ljubezen. Da bo vedela, da imam fantazijo, ki ji morda ni pisana na kožo, pa mi jo bo vseeno izpolnila in bo vesela, da mi jo je lahko izpolnila. To je zame ljubezen. Da bom vedel, da si želi npr. na križarjenje okoli sveta in bom zato delal kot žival, si ne bom privoščil nekih gadgetov ipd. in bom ob vsem tem srečen, ker bom vedel, da jo bom s tem osrečil.
In končno, vem, da jo ljubim, ko vidim njen vesel obraz, in se počutim, kot da bi pravkar bil izvoljen za predsednika vesolja. In ko vidim njen žalosten obraz, in se počutim, da bi razstrelil celo vesolje, če bi jo s tem osrečil.
Pocukrano? Definitivno. A jebiga, ljubezen je cuker
Floribunda - ne, ne zgodi se. Če so zate načela nekaj, kar se slučajno prelomi, ok, zame so to moji "najsvetejši" predpisi zase, ki so jaz. Ni šans torej.
V primeru predpostavljaš, da im kvaliteta piščanca/čevapov veze s tem, koliko bi jih hotel jesti. Nope. Prav nobene veze. Če je moj piščanec desetka in je desetka najvišja stopnja, potem so tudi čevapi lahko le desetka, čeprav drugačna. In ker niso višja stopnja, nima smisla menjavati. Zato je pa pomembno, da se ne zadovoljimo z nižjo stopnjo, kot jo lahko dobimo

Se izogneš vsem takim problemom