Ojla. Mene pa zanima, če mi lahko katera svetuje glede kreme za obraz, namreč imam zelo suho kožo in se mi zdi da mi nobena krema več ne pomaga. Nekako se koža ne izboljša, veliko časa sem uporabljala kremo Becutan, ampak sedaj opažam, da so se mi začeli pojavljati mozoljčki okrog ust in oči. Kot da bi se je koža naveličala. Ko sem vmes menjala kreme se je stanje samo poslabšalo. Poskusila sem že različne kreme od Eucerina, Vichy-a.. pa vse do navadne Nivee, Solee,... Res ne vem več kaj naj naredim in bi bila vesela kakrnšnega koli nasveta.
LP [/b]
Anja ^^ napisal/-a:pejt k dermatologu, mislim da bo on najbolj vedel
Rajši ne, človek ne more vrjeti kakšne bedarije govorijo dermatologi. Če imaš suho kožo ti verjetno primankuje tako vlage kot maščobe, da bi to vlago zadržala v koži. Zato potrebuješ kak vlažilen serum zalo dober in poceni je od Baleje, potem pa še neko kremo, ki bo naredila zaščitno plast čez, da zadrži to vlago v koži. Očitno si nagnjena tudi k mašenju por- zato se ti delajo mozoljčki, vendar verjetno še nisi ugotovila kaj ti maši pore. Lahko probaš z nekomedogenimi olji kot sta jojobino in konopljino olje- potrebuješ samo pikico ali pa ga zmešaš med serum. Če se boš preveč svetila lahko vsaj čez noč uporabljaš olja, da se koža regenerira in bo morda čez čas, ko si opomore sama sposobna več ali manj zadrževati vlago v koži.