Varanje

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

2x
Zadnjič spremenil claire, dne 18. Jun. 2012 13:53, skupaj popravljeno 1 krat.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

Punica granatum napisal/-a:kaj pa ostali mislite? bi v primeru zaroke, poroke, otroka povedali vseeno.... ker sem v precepu :S

povej čimprej ali nikoli. to, da čakaš da punca zanosi je totalno zlobno od tebe. jaz zase lahko rečem tako. če je oseba res moja prijateljica (kar ne pomeni, da hodim z nekom na kavo, ampak oseba, ki ve o meni "vse" in obratno), ne bi in nisem oklevala povedati DA ali NE. sem povedala. kadar gre pa za širše znance, ne tako zelo bližnje kolege, pa se pričakuje od onih, ki se imajo za njihove bližnje, da niso pizde in povejo. ker je vedno tako, da vedo vsi. ne lih jaz slučajno, ampak kar lep krog ljudi.

sem bila že dvakrat v tej nehvaležni vlogi, da sem morala povedati. enkrat prijateljici, drugič prijatelju. in sem jima obema. in to zato, ker sem vedela 100% da mi bosta verjela, ne da bom pol jaz ena črna ovca, ki bo izgubila prijatelja, on se bo pa mirnu s tisto kravo naprej sprehajal, ker mu je oprala možgane.

če bi se izvedelo za vse prevare, bi na tem svetu nastal kaos. naj se rajši izve za vse skrite in prave ljubezni. takrat bi bil pa raj. jaz ga sama zase sicer ne potrebujem, veliko ljudi okrog mene pa nujno. :D
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

@carrie, poveš, kdo ti bo verjel kdo ne je njegova stvar. če si pošten človek in se ne lažeš ti bojo verjeli.

to je bilo grdo od kolega, ja. najbolj trapasto pa je da ti je to dejansko povedal. takemu trapastemu razmišljanju se pač moraš ognit. da hočeš sexat s punco od prijatelja? čimprej si izbit iz glave pa bo. še bolj na živce mi gre pa folk ki spodbuja take stvari, "pa jo daj, živi se enkrat, uživaj v lajfu" ipd. bolno.
hej norci :)
LostBoy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a LostBoy »

Če mi to zamolči kolega, dobro. Če mi pa to zamolči prijatelj je pa že malo grdo in bi verjetno oba, 'prijatelja' in punco poslal nekam. Jaz vem, da bi povedal prijatelju, če bi ga prevarala punca. Se zelo nerad vmešavam v druge zveze, samo to je pa nekaj takšnega, kar mislim, da prijatelju res ne moreš zamolčat.

Bi pa rad vprašal tiste, ki ste varali: zakaj? A ni boljše prekinat zvezo, če ni več ljubezni namesto, da se morate smukat okoli? :roll:
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

Jaz bi se najprej prepričala, da tista oseba želi vedet ali ga partner vara.

jaz dvomim, če bi lahko oprostila prevaro in naprej nadaljevala razmerje. ne toliko ker je seksal z drugo, ampak ker bi se spraševala, če me sploh ljubi, če ima čustva do nje. to bi me precej bolj žrlo.

in če partner prevara, pa ve da je bila one night zadeva in da mu nič ne pomeni, naj bo tiho in sam trpi, da bom jaz srečna dalje in bova lepo gradila razmerje naprej. to ve vsak pri sebi zakaj se je kaj zgodilo in kaj čuti do koga.

če mu pa tista druga kaj pomeni, potem pa naj konča, ker mu jaz ne pomenim več tisto, kar bi mu morala, ampak ne pove za varanje.

osebno ne vidim nič dobrega v tem, da partnerju poveš za prevaro, razen, da je oseba po nepotrebnem prizadeta in izgubi zaupanje v partnerja ali v nasprotni spol. in tudi moje frendice vejo, da teh stvari ne želim vedet. in tudi jaz vem zanje ali želijo vedet ali ne.

tako da, moj me lahko vara po mili volji dokler ga ne dobim. je pa en hudič, da sem precej čustvena in da hitro začutim, če se partner začne čustveno umikat oz. če je kaj narobe. hitro začnem spraševat, kaj je narobe. tudi sama, če bi prevarala, tega ne bi živi duši priznala, ravno zaradi moje zgoraj opisane filozofije.
Vsak raj ima svojo kačo.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 9:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

razlogov za prevaro je še pa još. in kot sem napisala, sam vsak pri sebi ve kako in zakaj je kaj naredil. prav tako ve, kako si želi naprej.

od fantovega priznanja prevare ni absolutno nič dobrega. če mu je žal in tega ne misli več ponovit naj bo tiho in naj njega slaba vest grize. konec koncev je on zasral. zakaj bi mogla trpeti še jaz in se borit z nezaupanjem in sumi vsakič, ko se mi naslednjič ne bi takoj javil an telefon ali ko bi prišel domov 5 min kasneje. ni se mi treba. niti se nočem.

priznanje prevare se mi zdi skrajno egoistična gesta s strani partnerja. slaba vest ga žre in ne more s tem živet. pa dajmo to priznat partnerju, da bo varajočemu odleglo, se bo pokesal, opravičil, prevarani pa naj preživlja kalvarijo, se sekira ipd. ta krščanska logika - priznajmo svoje grehe, se pokesajmo in odpuščeno nam bo pri meni, ko se gre za varanje, ne pali.

sem tudi napisala, da dvomim da bi lahko šla čez to. torej fant ve, da bi s priznanjem prevare zvezo končal. če zveze ne želi več jo lahko konča tudi brez navajanja tega dejstva. se strinjam, da je malo verjetno da bi mu najina zveza ogromno pomenila, hkrati bi jo pa šel z varanjem ogrožat.

takšno je moje teoretično stališče. v praksi še nisem bila prevarana, ker precej hitro opazim, če je kaj narobe. lahko pa da nevem.

zato sama zagovarjam, da se je treba najprej prepričat ali oseba hoče vedet, potem pa povedat.
Vsak raj ima svojo kačo.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

s0nckic4 napisal/-a:naj bo tiho in naj njega slaba vest grize
Ampak valda se opazi to "grizenje vesti" (če pa oseba navzven nič ne kaže (izmikanje, zapiranje vas, nervoza), je pa pomoje to mal psihopat) in če ne drugače, prevarani tko skuša kej zvlečt iz partnerja in v končni fazi zve. Razen če pač, kot tud sama praviš, se konča razmerje brez navajana prevare kot razloga.
*Žuža*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *Žuža* »

^^ Jaz delim tole stališče. Moram tudi poudarit, da v teoriji, ker v praksi še nisem bila prevarana (ali vsaj za to ne vem).
Poleg vsega kar je s0nckic4 napisala, mogoče še tole. Mslim, da bi bila na razumski ravni (!) sposobna odpustit tako one night stand prevaro. Na razumski ravni poudarjam zato, ker bi najbrž imela vseeno hude težave spet zaupat in bi se borila s sumnjami vsakič ko bi zamujal, se ne bi javljal na telefon ipd. Zato za tako prevaro ne bi hotela zvedet - ne od fanta, ne od koga drugega. Ker bi mi bilo pač lažje. :D

Za prevare kakšnega "drugega tipa" je pa stvar drugačna. :D
Life may not be the party we hoped for, but while we're here we should dance.
LostBoy
Sramežljivka
Sramežljivka

s0nckic4 kako hudiča ti je lahko tako vseeno, da bi te tip prevaral? Ga sploh ljubiš? Ker me res zanima kakšna zveza je to, da prav nočeš izvedeti tudi, če te je prevaral. Glej, dejansko te ne obsojam, vsakemu svoje ampak ne vem no, jaz zase vem, da bi hotel vedeti, če se je zgodilo, tudi, če je bil one night stand in to še preden bi spet seksal z njo.
SPB je dosti med ljudmi in hitro lahko kaj stakneš, zato bi, če ne zaradi česar drugega, rad vedel, če je bila s kom zaradi SPB, ker ne mislim na račun neke ženske imet solato na penisu :roll:
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

^^ Kar ne veš, te ne boli :wink:

Se kar podpišem pod besede s0nckic4-e :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
LostBoy
Sramežljivka
Sramežljivka

Dejansko te lahko.

#klamidija
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Nesanica »

Če nekoga ljubiš ti je njegova sreča prav tako pomembna. Na živce mi gre ta egoizem, samo jaz jaz jaz. In ko partner prevara je spet samo jaz : kako si MI mogel storiti to, sem mislila da SEM ti bolj pomembna itd. Nikoli se pa nihče ne vpraša ej kje sva zašla, kaj se NAMA je zgodilo?
In tisti pari, ki se prvo to vprašajo, so zame res pravi pari, ki bodo verjetno rešili razmerje.

Ne vidim pa potrebe zakaj bi nekdo povedal partnerju, da je spal z nekom na službenem potovanju. A je to res pomembno??! Nekoč sem že napisala da se mi zdi, da če partner spi z drugo, ker pač takrat ne more s teboj (ker je pač npr. nekdo v tujini), nekaj kar bi mogoče lahko odpustila če bi zvedela, ampak ne vidim smisla, zakaj bi to želela vedeti.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

pove se, ker je PRAV, ne ker nekdo želi al pa ne želi vedet. če bom zvedel, bom povedal. raziskoval pa ne bom, to je njun problem. karkoli pa izvem, povem. če ne bom ziher bom pa rekel da nisme ziher. mislim da če ti je nekdo dober prijatelj mu moraš bit vsaj toliko zvest. če je res bo pa že ugotovil, če ga bo zanimal.
prikrivanje resnice je kot tlačenje problemov. enkrat pridejo na dan, zdaj ali čez leta. najbolje je razčistit zdaj. kot je claire rekla, če veš, povej zdaj ali nikoli.
hej norci :)
LostBoy
Sramežljivka
Sramežljivka

Če nekoga res iskreno LJUBIŠ potem ga v prvi vrsti niti prevaral ne boš! Če ga pa že boš ti pa verjetno tudi ne bo vseeno.
Ne razumem pa zakaj bi moral biti zdaj egoist ko želim, da mi je punca, kateri dam vse, zvesta. Nisem rekel, da se nočem pogovorit. Se rad pogovarjam. Tudi rad poslušam. V sebi imam še 80 let in časa je več kot dovolj, da se vse stvari povedo in razčistijo v primeru, da nekaj v zvezi ne štima. Seveda se varanje dogaja, če nekaj v zvezi ne štima ampak sem povedal - imam časa več kot dovolj, da prisluhnem težavam, če jih že sam ne vidim.
Nisem še bil prevaran zato ne bom trdil, da bi jo pustil in se ne bi potrudil rešit problema ampak definitivno mi pa ne bi bilo vseeno, če me prevara.
Odgovori