carrie_ napisal/-a:
2. Tole glede razmnoževanja in možnih genskih napak je zlo kontroverzna tema. Primer: Kdo si ti (jaz, družba..) da boš rekla otroku, ki se je rodil z gensko napako, da se ne bi smel roditi? Tud meni je misel na to grozna, da na svet pripelješ otroka, ki bo potem trpel zaradi bolezni in mutacij. Ampak po drugi strani: Toliko otrok, ki so se rodili v "normalnih družinah" umre zaradi otroških bolezni in ne dočakajo starosti. Je njhovo življenje zaradi tega bilo nesmiselno, tisti prekratek čas, ki so ga imeli na tostranstvu? Ali če drugače vprašam: Kdo si ti(jaz, družba), da lahko narekuješ kakšno življenje naj bo "dovoljeno" in kakšno ne? Misliš, da otrok ki je invalid, ne more ceniti svojega življenja?
Drugega sploh nam komentirala, ker mi je neumesno.
Glede tega pa samo to:
če se ti pariš s svojim bratom, se ZAVEDAŠ tega, da je za tvoje otroke enormna možnost, da bodo hendikipirani na kateremkoli področju, žal JAZ, nebi zaradi SVOJIH SEBIČNIH interesov, da bi imela otroka, rojevala otroke, za katere vem, da bodo prikrajšani in s takšnimi in drugačnimi težavami. Popolnoma drugačna situacija je ko se zavedaš, da za genske mutacije obstaja ne vem 1% možnosti, ali pa če si v incestnem razmerju in veš, da bo otrok moten, pa se še vseen kr moraš razplojevat, čeprav veš kaj sledi.