evo mene na tour de suisse!

trenutno sem v Sionu, jutri še en sestanek potem se pa vračam skozi Milano domov.
iz nedelje na ponedeljek sem prespal v Bregenzu, avstrija ima spodobne cene, pizza kot pri nas (res da so italijanske pizze, zelo dobre, ampak če se hočeš orng najest, je treba 2 pojest...

) pirček kakšne 3 evre, morda kakšen cent več...švica je pa ubitačna...2 pizzi, trije pirčki in pol litra radenske okroglih 50€. ampak pizza je tista avstrijska...bolj za predjed...
kaj se mi je danes zgodilo...

sem imel en sestanek pri bernu pa sem bil eno uro prehiter pa se peljem naprej pa naprej in naprej in čez 10 km jaz pogruntam, da sem v deželi mojega najljubšega sira....Emmental!

gremo iskat sirarno....

najdem jaz sirarno, vletim noter in pustim 100€!

sem kupil toliko emmentalerja, da bi lahko cel cosmoforum nafotral...

seveda plačujem vse s kartico, nimam franka v žepu. pa potem kupim še razglednico in znamko, ampak nisem mogel s kartico plačat, ker gre s kartico nad 20 frankov naprej...dam jaz 10€ in mi vrnejo franke...pa se ustavim v eni pekarni da tiste franke ponucam, sira imam dovolj, še malo kruha, da malo pomalicam, preden grem na večerjo...
sem vzel žemlje take velikosti, v katero bi mickj jagger ali steven tyler polkrat zagriznila pa je že ne bi bilo več...

ena žemlja, en frank (deljeno z 1,2 pa imamo evre).
no, tukaj, v francoskem delu švice so plače okrog 3000€. cene v trgovinah so kot pri nas, mogoče malenkost več, gorivo je kot pri nas...tako avstrija kot nemčija in švica...mater, bo treba na cesto...človek mora v sloveniji par dni delat, da lahko natanka poln tank!
mimogrede, naših je kot malo morje po svetu...ni vasi, da jih ne bi bilo...v bregenzu v pizzeriji slišim enega kelnerja, pri sosednji mizi reče "pica prošuto" in to s takim naglasom, da mi je bil čuden...pa pride potem mojo mizo pospravit pa malo podebatirava...tip je iz domžal...pravi, da se je ločil pa je šel v svet...dobi nekje 1500€ mesečno kot kelner v avstriji, za stanovanje plača 400€ (+ stroški), pravi pa, da se splača zaradi napitnin...v očeh sem videl neko žalost...pa sem mu z veseljem stisnil 10€ napitnine... naj mu koristi....
včeraj v mc donaldsu se jaz matram z nemščino, potem pa slišim naše...pa jebote, šta ne kažeš, da si naša!

srbkinja...
in tako naprej...v glavnem...pa gremo naprej...jutri se konča, čaka me še 800km ter kosilo v italiji, in to dobro kosilo....se že veselim...potem pa moja postelja....aleluja...