Jaz mislim, da je bistveno, kdaj gre za odnos med dvema psihološko zdravima, normalno inteligentnima osebama in kdaj za psihološko bolna ali intelektualno podpovprečna posameznika.
Nekdo, ki se zaljubi v sestrično/bratranca, s katerim se je sorazmerno redko videl, je lahko psihološko povsem zdrav, podobno kot nekdo, ki se poroči s sosedo iz iste vasi, s katero je hodil v vrtec, OŠ in srednjo šolo.
Nekdo, ki se zaljubi v brata/sestro ali celo mamo/očeta, pa zelo verjetno nima povsem normalne psihološke slike.
To, da bratranec in sestrična (ki se lahko pogojno celo poročita v Sloveniji) nista normalna, če se zaljubita, je po mojem mnenju zgolj še eden izmed predsodkov. To, da se zaljubita mati in sin ali oče in hčer pa po mojem mnenju ne more biti psihološko povsem normalno, taka zveza ne more biti plodovita, srečna in niti biološko gledano ni zdrava.
Se mi pa zdi blazno dvolično in zahrbtno, da vsi tu pišete o tem, kako je vse okej, če sta skupaj bratranec in sestrična, kako je to tudi biološko okej itd., ampak ko pa pride sem punca, ki se je zaljubila v svojega MRZLEGA bratranca, ki ga ni prej niti poznala, ji pa rečete, naj zaradi tega na fanta pozabi!