Hujšanje

Za dušo in telo.
Odgovori
Uporabniški avatar
Mojc
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Mojc »

vem ja... samo do sedaj sem tekla brez večjih problemov. problem je v tem da čez teden nimam možnosti kolesarjenja, da bi kolesarila samo čez vikend, ko sem v domačem kraju pa mislim da ne bo obrodilo prevelikih sadov. ostaja mi še možnost fitnesa, mislim da jo bom izkoristila kljub temu da imam veliko raje gibanje na prostem :)
Uporabniški avatar
disketa
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a disketa »

Jaz sem se pa odločila, da bom hujšala s pomočjo knjige 'Korak za korakom- spremenite prehranjevalne navade', avtor je John Hastings.
Se mi zdi tak luškan plan za spremenit prehranjevanje, spremembe se uvajajo postopoma, tako da nimaš občutka da si na neki grozni dieti, pa še ješ lahko praktično vse. Je pa fajn ker imaš zraven še kakšen kviz za ocenit stanje, pa razpredelnice, ki jih izpolnjuješ in s tem lažje kontroliraš navade in njihove spremembe, recepte za posamezne obroke..
Lep opis knjige sem našla na tem blogu (če katero zanima):http://www.diete-za.hujsanje.biz/diete-za-hujsanje-korak-za-korakom/
Seveda pa se bom lotila tudi teka, skakanja s kolebnico, rolanja in vaj za učvrstitev, vsakega po malem. Upam, da mi uspe zbit teh 7 kg..
Uporabniški avatar
rokerca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rokerca »

Zveni zanimivo, je pa čist odvisno, kako si jedla že prej in od kod štartaš - eni, ki so prej jedli mastno, ocvrto pa ful sladkarij, in sladkih pijač, lahko črtajo samo to, pa bo že učinek. Jaz zase vem, da ne bi shujšala od 1300 kalorij. Zato mi je malo čudno, da so kar na vse ljudi posplošili teh 1300.
Pa tam, ko piše, da je za večerjo 450 kcal za zatrk pa 300, me je malo zmotilo, bi dala ravno obratno.
Drugače pa kul, držim pesti :)
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
Uporabniški avatar
disketa
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a disketa »

Preveč jem pa nisem se gibala kakšnih 8 mesecev, to je moj glavni razlog. :D
Sicer ima knjiga tudi opcijo 1600 kalorij, namenjeno tistim, ki se že gibajo vsaj približno dovolj ali pa takim, ki so res predebeli da nebi bilo šoka (podvojiš količino določenih živil pri obroku).
Sicer pa nameravam knjigo uporabit bolj za to, da dobim neko idejo kaj jest in koliko.
Pa hvala! :)
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a softTouch »

kako ne bi shujšala od 1300 kalorij? saj normalno je da poješ tam okrog 2100 kcal
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
Uporabniški avatar
rokerca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Odvisno od višine in teže :)
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
Uporabniški avatar
rokerca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Radenska naj bi pomagala zmanjševati telesno težo, vplivala na mišično rast in zmanjševanje maščob - če slučajno koga zanima:

http://suha.si/izpostavljamo/1599-z-rad ... ega-telesa

Ne delam reklame, se mi pa zdi zanimiva raziskava, mogoče bo komu pomagalo :)
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a White_Widow »

^^ oo, zelo zanimivo, zadnje tri mesece vsak dan pijem vecinoma samo radensko, in lahko povem, da je res nekaj na tem! Predvsem trebuh je bol raven, je en teden nisem pila, pa ni bil tak kot med pitjem! sicer nisem vedela da je od radenske, ampak ko sem to prebrala, sem malo pomislila, in mogoče bi blo to res to :)
Sekip
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Sekip »

Živjo, zanima me naslednje.
Vsak dan telovadim cca. eno uro. Tečem čez kolebnico 30-40min in nekaj vaj za moč. Rada bi shujšala in oblikovala postavo. Ne jem kruha, ne jem sladkega; jem večkrat na dan in kolikor se le da zdravo, kolikor pač gre ob službi.

Vidim, da sem shujšala oz. opazim to pri postavi, pri ohlapnejših oblačilih, na tehtnici pa se ravno nekaj ne pozna. Ne vem v čem je ravno problem. Bi pa po vadbi začela piti kakšen beljakovinski napitek za hujšanje in obnovo mišic. Mislite, da to kaj pomaga?

Sprašujem za nasvet.
Uporabniški avatar
arianna87
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a arianna87 »

^ Nič se sekirat. Maščobo v telesu si nadomestila z mišično maso (mišiče so pa težje kot maščoba). Tako, da težo na tehtnici ne jemat za preveč resno - najbolje rezultate lahko vidiš z ogledalom in po oblačilih. :)

Kar se pa tiče napitkov - jaz jih nebi dodajala. Sicer so fajni, ampak ne nujni. Pač po treningu imej obrok s poudarkom na beljakovinah (variacije low-fat skute, opečeno pusto meso, tuna v solati,...)
Sekip
Sramežljivka
Sramežljivka

Oj, ima kdo izkušnje z vadbo in da pred vadbo vzame L-Karnitin? Menda je dobro za energijo in malenkost hitrejšo izgubo maščobe?
Jemljem dva dni pred vadbo in se mi zdi, da mi da energije toliko, da lahko tečem in tečem. Ponavadi sem bila po pol ure že kar utrujena, sedaj pa z lahkoto bi tekla še in še in še. Ima pa kapsula L-Karnitin 500mg.

Ima kdo izkušnje, je to ok, da je tako kot je?

Lp,
Gracia
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Gracia »

Ta L-karnitin je baje kar dobra zadeva, sem slišala že od več znancev, ki so redno športno aktivni. No, jaz že tako športam od nekdaj, bolj za razvedrilo in iz navade kot iz želje po hujšanju (ajde kakšna kila, dve dol do morja bi bilo fajn), opažam pa, da se zadnje čase hitro utrudim, pa tudi sicer sem kot neka cunja brez energije. :? Kje se dobi ta zadeva in koliko stane? Na eni strani sem med izkušnjami uporabnikov namreč zasledila, da je ena napisala, da do določene mere (1500 mg) sploh ne občuti učinka, zato kupuje to zadevo v specializiranih trgovinah za profesionalne športnike, kjer je vsebnost na kapsulo 750mg, in ne samo 200mg, kot recimo v Müllerju.

Kako je torej s temi razlikami v kapsulah? Kje naj kupim, da bom dobila čim boljše? Zanima pa me konkretno za kakšno od teh specializiranih trgovin v MB.
Don't give to anyone the power to put you down. Haters are losers pretending to be winners.
Sekip
Sramežljivka
Sramežljivka

Jaz uporabljam kapsule 500mg. Notri jih je 60. To je cca. za dva meseca. Zaenkrat občutim učinek in meni so zadovoljive. Mogoče telo tako reagira, ker ni navajeno. Mogoče pa sem na to tako občutljiva. Z jemanjem kapsul sem šele začela.
Zaenkrat občutim in sem zadovoljna. Jaz sem sicer kupila v Muellerju zaenkrat in meni zadostuje, ker to občutim-500mg - cena okrog 20 €. Če pa čez čas ne bo učinka pa bom šla v kakšno specializirano prodajalno.

Lp
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objava Napisal/-a inaa »

jaz sem si pred kratkim nabavla Acai jagode oz kapsule...so se mi zdele zlo plastične ampak sem potem odprla kapsulo in tisti prah ven vsula pa mi je kar všeč..sicer kakega učinka na težo še nism opazila se mi je pa prebava fajn porihtala :) kaj ve mislite o tem?

Zdej pa še eno vprašanje, naslednji teden sva z mami same doma in sva rekle, bova eno izi dieto poskusla...vpišem na google dietni jedilnik in mi (pričakovano) vrže ven 545986320326 rezultatov :D zdej me pa zanima ali ima mogoče katera PREIZKUŠENO zdravo dieto - samo en jogurt in 0,5kg korenja in kava/dan in podobne fore ne pridejo v poštev...čisto en normalen jedilnik bi rada, kjer kakšna kilca vseeno dol pade?

lep dan :hallo:
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
rokerca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Brez športa ne bo nič, vsaj na zdrav način ne.

Poskusi tako, da ješ za zajtrk nekaj ogljikohidratnega, za kosilo beljakovine + OH, za večerjo pa se OHjem izogibaj. Sadje jej le dopoldan, zelenjava neomejeno.

Primer mojega jedilnika:

Z: ovseni kosmiči z vodo, not si vmešam proso, laneno seme in chia semena (super živilo - vir OMEGA 3 mk.)
K: belo piščančje meso/puran/tuna + zelenjava (kar pač je na vrtu)
M: če imam trening skuta/2 beljaka
V: tuna + zelenjava

Izogibaj se dietam, ki imajo zelo malo kalorij (vem, da je bila neke dieta z lubenico, pa grenivkami - to ne deluje na dolgi rok, vsi kg bodo prišli nazaj).

Je pa čist odvisno, kako si se prej prehranjevala - nekdo, ki je prej jedel junkfood in dosti sladkarij, lahko samo to dvoje črta, in se mu bo že poznalo na tehtnici.
Odgovori