carrie_ napisal/-a:EDINA krivica, ki jaz mislim, da se godi moškim je to, da ne morejo nič, da bi preprečili splav, v primeru da se z njim ne strinjajo... ampak tukaj je žal človeška fiziologija tko narjena, da je pač ženska tista, ki donosi otroka. Tle se pa strinjam...
Fiziologija s tem nima neke hude veze, ker se da marsikaj zakonsko urediti, tudi če je proti fiziologiji. Ampak ja, valda, da ne bomo prisilil ženske, da donosi, če tega noče.
Ampak tako kot ima ženska pravico odločanja o svojem telesu, bi moral moški imeti pravico odločanja o svojem. V primeru, da se ženska proti njegovi volji odloči, da donosi, ona odloča tudi o njegovem telesu za naslednjih 18-25 let - ali bo to telo moralo delati bistveno več, kot sicer, da bo lahko plačevalo preživnino.
Kot rečeno, ideja ni zrasla na mojem zeljniku, ampak na zeljniku bork (poudarjam še enkrat - feministk) za ENAKOPRAVNOST. Papirnati splavm ki da moškemu enako pravico, kot jo ima ženska in NIČ VEČ.
Šele to bi dejansko dalo enake pravice in dolžnosti obema.
Vsaka, ki je proti, naj si predstavlja, da ima sina najstnika, ki se poseksa z neko punco in jima zataji zaščita. Me zanima, če bi se vam takrat tudi zdela tako dobra ideja, da bo neka random punca odločala o vsaj naslednjih 18 letih življenja tvojega sina, sploh ker sabotirati kondom ni neka huda umetnost

Žalostno dejstvo je, da se največ zagrizenih bork za pravice žensk spreobrne iz feministk v humanistke šele takrat, ko njihovi sinovi začnejo odraščati in ko postanejo žrtve sistema, za katerega so se one borile.