Hujšanje

Za dušo in telo.
Odgovori
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a haylee »

^^ To je na žalost dejstvo. Zato je pa treba pazit kolena in gležnje, kupit za svoj način teka primerne superge in obremenitve prilagodit zmožnostim (torej počivat, ko začne kaj bolet, ne pa nabirat kilometrov za vsako ceno). Ful tut pomagajo kake stabilizacijske vaje za gležnje in kolena. Če kero bolijo kolena je orbitrek velik bolj primern kot tekaška steza, daleč najbolš za kolena je pa itak kolo.
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a snezinka* »

haylee napisal/-a:daleč najbolš za kolena je pa itak kolo.

Tole s kolesom je tko tko. Gorsko kolesarstvo je za kolena strup! Mene loh vprašaš...
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica

Za gorsko kolesarstvo ne vem (ker ful ne maram kolesart baaa :P ), ampak jst sm govorila o fitnes napravah na katerih delaš kardio trening. In med vsemi je kolo še najbolj prijazno kolenom.
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
Uporabniški avatar
Mojc
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Mojc »

Živjo!
Tudi sama sem se lotila hujšanja, rabim pa kak nasvet. Pri 170 cm imam 73 kg, sem še na začetku-v dveh tednih sem izgubila 4 kg. Moj problem je v tem, da imam močne noge, zgornji del je v redu-ozek pas, dokaj velike prsi, dokaj raven trebuh ;) tako da moj cilj hujšanja so noge, vendar nevem kako naj se zadeve lotim, kajti imam mišičasta in široka meča ter 'debela' stegna in široke boke (dokaj redno se ukvarjam s športom-rolanje, kolesarjenje, tek ali hoja vsaj 4x na teden). Torej, ima katera izkušnje s tem in ima kak nasvet, kako 'zožati' noge?
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a White_Widow »

kardio vadba, da pokuriš maščobo, potem pa kakšne vaje za mišice spodnjega dela telesa.
upam da veš, da se v meča zelo težko shujša, sploh pa je odvisno, ali imaš debela zaradi mišice, ali zaradi maščobe. Podobno je z boki, če imaš tako konstrukcijo, torej širše boke (kosti), lahko še tako hujšaš, pa bodo boki ostali (oz. se bodo zožali minimalno).
Predvsem sprememba prehrane, če se do zdaj nisi prehranjevala zdravo (vendar mislim, da nimaš tega problema).
Jaz sem delala ogromno počepov ter vaj za meča, ki jih najdeš na netu, pa seveda vaje za rit. Mam zdej tok lepa meča :D
Mogoče celo probaš pilates, kjer naj bi se mišice "razširile" v dolžino, in ne širino, torej dolge mišice :)
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica

Drugače so meča najbolj genetsko pogojena mišica. Mene so tut sama meča, pa sm se pač sprjaznla s tem, ker kej dost ni za narest :wink:
Uporabniški avatar
Mojc
Sramežljivka
Sramežljivka

meča so širša zarad mišic ja :c na njih sploh nimam maščobe, stegna pa so... juj :D sej širina bokov me niti ne moti toliko, samo zadnjica se lahko malo zmanjša. v pasu sem do zdej izgubila 5 cm, v bokih še čisto nič. moje prehranjevalne navade pa so zdrave, vsak dan zajtrk, sladkarij ne jem, vegi :) tako da sem samo zmanjšala količino obrokov ter za večerjo in zajtrk jem večino sadje
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

haylee seveda se da narest, in to dost! moja so pou manjša, kto so bla včasih
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica

Jst sm mau osebne trenerje okol sprašvala in vsi so mi isto povedal - pri moji športni aktivnosti bl nimam kej narest. Ker nimam zalitih meč ampak pač ful razvito mišico, ker sm bla poleg genetike še celo otroštvo in mladost na prstih. Obsojena sm na ta svoja meča, aaa jbg :D

Edit:
Mojc napisal/-a:tako da sem samo zmanjšala količino obrokov ter za večerjo in zajtrk jem večino sadje

Sadje za večerjo pri hujšanju odpade - vsebuje preveč sladkorja.
Zadnjič spremenil haylee, dne 04. Maj. 2012 23:12, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Mojc
Sramežljivka
Sramežljivka

s čim si to nardila?
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

s tem, ko si zmanjšala količinoo obrokov, tudi nisi naredila glih kaj preveč dobrega, lahko dosežeš obraten rezultat. ko sem jedla po 1x, 2x na dan, se mi je nabiralo na trebuhu. zdaj mam 4 obroke dnevno, pa je trebuh raven. imam zajtrk, kosilo, malico, ter večerjo. razporejeno na vsake 4 ure.

kako sem "shujšala" v meča, oz. le lepše oblikovala mišico, sem ti pa zgoraj opisala, katere vaje delaj. predvsem pa vaja, kjer stojiš in se dvigaš na prste ter nazaj, po kakih 100 ponovitev naenkrat, vsaj tolko. Pa kroženje z gležnji
Uporabniški avatar
Mojc
Sramežljivka
Sramežljivka

obroke sem zmanjšala tako, da pojem manjšo količino hrane, še vedno pa ostaja 4-5 obrokov na dan. mi tudi telo ne funkcionira tako, da bi lahko zdržala samo z dvema :)
drugače pa hvala za nasvete, sem si tud malo pogledala kardio vadbo, tako da sedaj začenjam s tekom, pa tudi te vaje bojo prišle prav, pazit moram samo ker mam poškodovano koleno pa ne smem pretiravat. hvala! :)
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

najbol ti bodo prišle prav tiste vaje, kjer se dvigaš na prste..samo je ful neprijetna vaja, vsaj meni, se kr zmatraš oz. začnejo kr fajn bolet mišice :)

sem se enkrat spravla ene vaje delat, za celotno telo..so me drug dan toook bolele mišice, tudi tam, kjer se mi ni niti sanjalo, da sploh so. vsak del telesa me je bolel. sam pol ko se navadiš, itak ne boli več :) postavca je pa zlo fajn pol, in to v relativno kratkem času
Uporabniški avatar
Mojc
Sramežljivka
Sramežljivka

seprau se splača potrpet ;D nč začela bom z mal, pol pa počas bolj konkretno, da ne umrem zraven haha :D
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a somebody »

Mojc napisal/-a:drugače pa hvala za nasvete, sem si tud malo pogledala kardio vadbo, tako da sedaj začenjam s tekom, pa tudi te vaje bojo prišle prav, pazit moram samo ker mam poškodovano koleno pa ne smem pretiravat. hvala! :)

a ne blo pol boljše kolo? tek in poškodba kolena ful ne gresta skupi
Odgovori