jaz pravim, da bolje roaccutane kot pa antibiotiki. sploh sumamed, ki zdravi bakterijske okužbe. na dolgoročno uporabo je roaccutane za moje pojme manj škodljiv.
sem poznala enega fanta, ki je mel res grozno obliko aken, po celi glavi, celo po lasišču, po hrbtu, prsih. razen suhih ust ni imel na srečo nobenega stranskega (vidnega, opaznega) učinka. Če ne probaš, ne morep vedet, kako bo delovalo na tebe. Ima pa ta fant danes lepo, skorajda filmsko kožo (je pa res, da je po roaccutanu šel še na laser, ker so mu ostale luknjice na obrazu).
ampak jaz ti še zmeraj prej priporočam kisline, kot pa tablete - katerekoli, saj vendarle uničujejo jetra ter ledvice.
Sigurno pa je bolje zdravit akne zdaj, kot pa potem, ko imaš kožo kot minsko polje, po aknah (brez zamere

)
še tole
Ja, najbrž je mislila Sumamed, ki ti ga jaz 100% odsvetujem. Sam sem imel najprej težave z mozolji, pa mi je dermatologinja predpisala Sumamed...Huda napaka. Stanje se mi je v 1 mescu in pol tako poslabšalo, da sem imel celoten obraz rdeč od mozoljev...Potem mi je dermatologinja takoj predpisala Roaccutane, zdaj po 4 mesecih nimam več nobenega mozolja že nekaj časa, tudi brazgotine in rdečica počasi grejo nazaj. Ampak Sumameda ti res ne bi svetoval.