Hujšanje
- White_Widow
- Cosmopolitanka
- Kraj: Ljubljana
veliko alergij je tudi na sadje in zelenjavo, da ne govorimo o tem, kako lahko sadje redi, špricano je pa še posebej škodljivo - danes so skoraj vsi izdelki špricani, to pa se zažre tudi v spodnje plasti, ni samo na olupku. Sadje naj bi se sicer jedlo samo zjutraj, me zanima, koliko ljudi to upošteva. 3%?
z uživanjem jajc še nisem slišala, da bi bila povezana kakšna bolezen. Je kje kakšen članek, ki to dokazuje?
zadnje čase se zmeraj bolj poudarja, da je npr. surova zelenjava primerna samo za zdrave ljudi, ne pa tudi za bolne.
in eno so zdravniki, drugo pa so študije, ki dejansko dokazujejo svoje trditve.
z uživanjem jajc še nisem slišala, da bi bila povezana kakšna bolezen. Je kje kakšen članek, ki to dokazuje?
zadnje čase se zmeraj bolj poudarja, da je npr. surova zelenjava primerna samo za zdrave ljudi, ne pa tudi za bolne.
in eno so zdravniki, drugo pa so študije, ki dejansko dokazujejo svoje trditve.
Naredi raziskavo koliko bolnikov je alergičnih na sadje in zelenjavo, koliko pa na živalske izdelke in boš sama vidla česa je več. Sploh pa, če pride do alergije, nekaj ni OK s telesom in sporoča to z alergijo...
Vsako sadje in vsaka zelenjava tud ni dobra... Še dobr, da imamo doma velik vrt in večino stvari pridelamo doma.
Člankov na netu maš velik, nism vseh prebrela, ker je tega preveč.. Vse maš pa napisano v knjigi "Kitajska študija", na 350 straneh.
To je samo eden izmed mnogih: http://www.nhs.uk/news/2011/09September ... -risk.aspx
Lahko se pinkponkava še naslednih 14dni, ker je beseda proti besedi. Škoda časa. Sploh sva pa OT. Če te zanima še kej, piš na Pvt.
Vsako sadje in vsaka zelenjava tud ni dobra... Še dobr, da imamo doma velik vrt in večino stvari pridelamo doma.
Člankov na netu maš velik, nism vseh prebrela, ker je tega preveč.. Vse maš pa napisano v knjigi "Kitajska študija", na 350 straneh.
To je samo eden izmed mnogih: http://www.nhs.uk/news/2011/09September ... -risk.aspx
Lahko se pinkponkava še naslednih 14dni, ker je beseda proti besedi. Škoda časa. Sploh sva pa OT. Če te zanima še kej, piš na Pvt.
Motiti se je človeško, v napaki vztrajati pa slaboumno.
@WW: Mah lej, ona ima pač nek specialen način prehranjevanja, ki si ga je izbrala oz. je ugotovila, da ji pač ustreza, in ga hoče predstavit kot edinega zdravega očitno
Kar pa seveda ni nujno, da velja na splošno, obstaja nešteto različnih / specializiranih načinov prehranjevanja in študij, ki govorijo tako v prid, kot v škodo le-teh... slediš pa pač tistim, ki govorijo v prid tistemu, za kar si se odločil
Obstajajo tud različna mnenja in dognanja glede veganstva oz. črtanja živil živalskega izvora... Jaz imam sicer podoben okus kot Trouble (ne maram mleka in jajc
), ampak vseeno ne bi trdila, da so ta živila na splošno nezdrava. Ok, glede mleka sem enkrat že pisala, da mislim, da je to bolj nujno za mlade teličke kot za človeka, pa vseeno, vsaj jajca nekateri priporočajo, še posebej če imaš izločena kakšna druga živila
Samo malo pobrskaš po netu, pa najdeš 'študije' tako za, kot proti nekemu živilu
sploh, ker se ta dognanja nenehno spremijajo (spomnimo se npr. paradižnika, ki so ga najprej častili, kako je zdrav, potem obsodili, da je rakotvoren, zdaj so to spet preklicali......)
Sploh pa smo že par strani OT, se mi zdi, vse to filozofiranje o (ne)zdravih živilih bi verjetno bolj spadalo v temo o zdravi prehrani

Samo malo pobrskaš po netu, pa najdeš 'študije' tako za, kot proti nekemu živilu

Sploh pa smo že par strani OT, se mi zdi, vse to filozofiranje o (ne)zdravih živilih bi verjetno bolj spadalo v temo o zdravi prehrani

Zadnjič spremenil dot, dne 02. Apr. 2012 20:19, skupaj popravljeno 1 krat.
- White_Widow
- Cosmopolitanka
nevem, meni se ne zdi OT, tole zame spada pod hujšanje, ali pač ne?
alergij na sadje je ogrooomno, tudi na zelenjavo, prav tako na mleko in jajca. Ampak to ne pomeni, da to ni dobro za telo. To samo pomeni, da je imunski sistem oslabljen ter mu primankuje raznih encimov za razgraditev npr. beljakovin.
za mleko nas večina ve, da kravje ni zdravo.
ampak za jajca pa skoraj povsod piše, da so popolno živilo in nimajo niti ene slabe snovi v sebi.
pa saj je vseeno, vsak naj je kar mu paše, v zmernih količinah nič ne škodi, če znamo stvar pravilno užiti in uživati.
http://www.mikavna.si/2011/01/2-jajci-n ... a-zdravje/
alergij na sadje je ogrooomno, tudi na zelenjavo, prav tako na mleko in jajca. Ampak to ne pomeni, da to ni dobro za telo. To samo pomeni, da je imunski sistem oslabljen ter mu primankuje raznih encimov za razgraditev npr. beljakovin.
za mleko nas večina ve, da kravje ni zdravo.
ampak za jajca pa skoraj povsod piše, da so popolno živilo in nimajo niti ene slabe snovi v sebi.
pa saj je vseeno, vsak naj je kar mu paše, v zmernih količinah nič ne škodi, če znamo stvar pravilno užiti in uživati.
http://www.mikavna.si/2011/01/2-jajci-n ... a-zdravje/
^^ Jp, ikzekli, se jaz tudi spomnim nekega članka pred časom, kjer je pisalo, da je ok nevemkoliko jajc na teden
pred tem pa je veljalo prepričanje, da je dobro max eno ali dve na teden ali nekaj takega... Najdeš vse mogoče študije...
Ne vem, meni niti ne, saj ne govorimo o kalorični vrednosti oz. vplivu na telesno težo, ampak o učinku določenih živil za zdravje in njihovi potrebnosti
No, če se vseeno navežemo na hujšanje, prav glede jajc je drugače desetletja veljalo, da so skor obvezna sestavina diet... babe so se basale skoraj samo s trdo kuhanimi jajci in solato al kako že
No, tudi na področju diet se študije spreminjajo, se mi zdi, da ni več tako, čeprav v raznih zdravniških dietah je baje še vedno podobno glede teh jajc 

White_Widow napisal/-a:nevem, meni se ne zdi OT, tole zame spada pod hujšanje, ali pač ne?
Ne vem, meni niti ne, saj ne govorimo o kalorični vrednosti oz. vplivu na telesno težo, ampak o učinku določenih živil za zdravje in njihovi potrebnosti

Zadnjič spremenil dot, dne 02. Apr. 2012 20:25, skupaj popravljeno 1 krat.
White_Widow napisal/-a:
Ja to ja, pretiravanje s čimerkoli ni OK. Ampak 2 jajci na dan, no ja ...

Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
- White_Widow
- Cosmopolitanka
purple_rain napisal/-a: Ej, kakšno mate pa potem kej mnenje o steviji?
Jaz se tudi nisem poglabljala v to, je ne uporabljam, samo vem, da se je moja prekomerno težka teta že pred leti navduševala nad njo, ampak takrat je bila še prepovedana, ker naj bi bila rakotvorna

- *pikapoka*
- Debatorica
Trouble napisal/-a:ok, potem se pa pač nisva pravilno razumeli. Sorry, my bad.
Js sm mnenja, da so sladkarije lahko tud zdrave (če so pač iz dobrih in sestavin)... Zame pač sladkarija iz jajc, mleka in raznih ostalih emulgatorjev, čudnih sestavin ni zdrava sladkarija. Ampak če pa pride do situacije, če mi slučajno zapaše nezdrava sladkarija, jo pojem.... To se pa zgodi malkrat, tko da skor BV, da to omenjam.
Kako ste lahko nekateri tako picajzlasti, Brez zamere. A v čokoladi 65%+ kakava pa ni mleka al kako pol? Kolegica študira na področju v zvezi s prehrano in je imela že veliko diet (iz različnih razlogov) tudi sama sestavlja jedilnike in se ne spomnim, da bi kdaj črtala mleko.
*pikapoka* napisal/-a: A v čokoladi 65%+ kakava pa ni mleka al kako pol?
Nope, seveda ne, vsaj v večini temnih čokolad ga ni, drugače bi bila to mlečna čokolada

Mal o jajcih:
http://www.s12.si/zdravo-zivljenje/na-k ... jajca-jemo
http://www.s12.si/zdravo-zivljenje/na-k ... jajca-jemo
Motiti se je človeško, v napaki vztrajati pa slaboumno.
Glede na vse nasprotujoče raziskave (povečini financirane s trani lobijev) je človek lahko zmeden in ne ve več kaj je zdravo in kaj ne.
Še vedo pa velja: uravnoteženo, predvsem domače, lokalno, sezonsko in ZMERNO.
Iz moje družbe npr. imajo ljudje enako št. alergij na mleko in gluten kot tudi na sadje in zelenjavo (sama npr. imam na regrat
).
Še vedo pa velja: uravnoteženo, predvsem domače, lokalno, sezonsko in ZMERNO.
Iz moje družbe npr. imajo ljudje enako št. alergij na mleko in gluten kot tudi na sadje in zelenjavo (sama npr. imam na regrat