Hujšanje
- White_Widow
- Cosmopolitanka
- Kraj: Ljubljana
- barbie_girl_85
- Cosmofrik
White_Widow napisal/-a:No ok, jaz itak sladkarij sploh ne pojem toliko, razen takrat, ko mi pade cuker.
In tukaj je del te škodljivost. Po koščku čokolade krvni sladkor hitro naraste in posledično hitro pade. Padec občutimo kot "potrebo" po sladkorju. Če sladkorja ne vnesemo, ni hitrega dviga in ni hitrega padca.
Ja, je odvisnost. In vsaka odvisnost je škodljiva. Da o učinkih na zobe in sklednino ne govorimo

2. sladkor iz čokolade gre direktno v kri. Bullshit. Dekstroza in glukoza gresta direkt v kri, ostalo se presnavlja v jetrih do glukoze. V čokoladi glukoze ni, gre v jetra in se tam razgradi na glukozo.
3. Vir energije so OH-ji. Ne sladkor v slaščicah, ta je samo ena skupinca OH-jev - ta najmanj koristna

4. Živčnost in odrekanje. Tisti, ki sladkorja ne jedo, niso živčni, ga ne rabijo in se ne odrekajo. To je tko, kot bi rekla, da se nekadilec odreka cigaretom in je živčen, ker ne prižge. A-a. To velja le za kadilce.
Cukr ni zdrav, pa naj bo v mejah al preko mej. Čik ni zdrav, pa naj bo v mejah al preko. Heroin ni zdrav, pa naj bo v mejah al preko. Če pa nekaj ni zdravo, pa ne pomeni nujno, da je zdravju škodljivo. Ne, ne bomo zboleli zarad mal/velik cukra, za zdravo ga pa tud ne mormo met, ker nima pozitivnih učinkov na zdravje in telo. En šot heroina ti ne bo škodil. Škodila bo odvisnost in z njo povezan življenjski slog - propadanje v iskanju odmerka. En čik ti ne bo velik škodil, škodi kajenje ipd. Mal sladkorja ne naredi veliko škode, vsakodnevno uživanje pa pripelje do odvisnosti in tveganju za zdravje (debelost).
Purplova, moti te izraz pregrešiti. Zakaj? Moteče bi bilo, če bi potem šla v cerkev oziroma k spovedi, morda izbruhala pojedeno ipd. Ne pa sam izraz. Tudi jst rečem pregrešila, ker dejansko je pregreha. Vem, da mi ne koristi, vem, da mi bo dvignu krvni sladkor in da bom čez 10 minut hrepenela po še, vem, da moram pol zobe umit ipd. Je pregreha, vseeno pa nimam odnosa zarad krivde, ki bi mi škodoval (like bruhanje, stradanje ipd). Je samo izraz, da sem naredila nekaj, kar mi ni bilo potrebno in mi je naredilo malenkostno škodo.
Zadnjič spremenil barbie_girl_85, dne 02. Apr. 2012 12:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
- barbie_girl_85
- Cosmofrik
Ok eno vprašanje. Pri osebi, ki že na splošno zelo malo poje, ni prekomerno težka in želi shujšati, a je hujšanje sploh možno in kako? Se zmanjša še tisto malo hrane, ki jo poje? Ob predpostavki, da je oseba zmerno športno aktivna (recimo 3-4krat tedensko 40 min teka).
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
- barbie_girl_85
- Cosmofrik
Seveda je možno.
V takih ekstremnih primerih ( ko si suh, pa bi izgubil tisto mal maščobe, ki jo maš) smiselno sam zamenjat sestavo hrane. Torej kalorično enako, vendar zamenjamo OH-je z beljakovinami. Tako bomo vseeno izgubljali maščobo, beljakovine pa bodo poskrele, da ne bo kaloričnega deficita in da ne bomo izgubljali mišic. Ješ enako ali več kot prej, samo zreduciraš OH in povečaš beljakovine.
In ja, pametno je tud povečat šport - v tvojem primeru vaje za moč. Maščoba se bo manjšala, mišice večale, pa še ne bo potrebe po zmanjšanju že tako slabega jedilnika, ker bo večja poraba.
V takih ekstremnih primerih ( ko si suh, pa bi izgubil tisto mal maščobe, ki jo maš) smiselno sam zamenjat sestavo hrane. Torej kalorično enako, vendar zamenjamo OH-je z beljakovinami. Tako bomo vseeno izgubljali maščobo, beljakovine pa bodo poskrele, da ne bo kaloričnega deficita in da ne bomo izgubljali mišic. Ješ enako ali več kot prej, samo zreduciraš OH in povečaš beljakovine.
In ja, pametno je tud povečat šport - v tvojem primeru vaje za moč. Maščoba se bo manjšala, mišice večale, pa še ne bo potrebe po zmanjšanju že tako slabega jedilnika, ker bo večja poraba.
- barbie_girl_85
- Cosmofrik
ne škodi, dokazano. Heroin kot tak povzroči zelo malo škode. Škodo povzroča tvegano vedenje v povezavi z njim - okužene igle, outi, vnetja, flebitisi, življenjski slog....
Zato pa so prvo leto večinoma neopaznih in brez posledic
Med vsemi drogami je heroin tisti, ki naredi (z enim odmerkom) najmanj škode. Morfij proti bolečini ne škoduje, nevarna je toleranca in odvisnost - dolgoročno jemanje. Čist tko by the makadam. Skajen joint ma več škodljivga vpliva na pljuča, kot šot horsa na telo.
Zato pa so prvo leto večinoma neopaznih in brez posledic

Hm, barbi, torej če prav razumem, je treba zamenjati vse OH (kolikor je pač možno) z beljakovinami oziroma v celoti črtati OH, tudi tiste za zajtrk pa vred s sadjem?
Kaj pa potem recimo poješ, ko ti koncentracija peša in rabiš na hitro nek vir glukoze na možgane?
Drugače pa, hvala za odgovor

Kaj pa potem recimo poješ, ko ti koncentracija peša in rabiš na hitro nek vir glukoze na možgane?
Drugače pa, hvala za odgovor

Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
- barbie_girl_85
- Cosmofrik
No vse glih ne, k bo preveč drastično hujšanje. Če jih čist omejimo, je to že ketonska dieta, ta je pa "nevarna" brez natančnega vodenja. Sam zmanjšaj. Oziroma uživaj za zajtrk in kosilo, večerja pa naj bo brez. Al pa kšn dan tud kosilo in večerja brez. Drugač bodo šle kile prehitro dol, če si suha, dvomim, da to želiš. Sadje lahko zmanjšaš, namesto sadja za malico si privošči skuto. Manj makaronov, krompirja ipd. Raj dva zrezka pa solato kot pol zrezka pa krompir in solato. Kalorije boš dobila, energijo bo pa telo iz maščobe pridelalo.
Kot vir glukoze so top rozine (sej veš, grozdje=grozdni sladkor=glukoza), banana je dobra, al pa kakšni Dextro energy (bombončki iz čiste dekstroze, energija takojšnja, brez presnavljanja). To so ta hitri (enostavni). Za dalj časa trajajočo energijo pa rjav riž, polnozrnat kruh ipd. Pa v prvi polovici dneva, če se le da, in seveda kos kruha, ne dva
Tko da ne črtaj v celoti, postopno zmanjšuj. Od tega, kok jih boš zmanjšala, bo odvisna hitrost hujšanja. Sam ne pretiravat.
Kot vir glukoze so top rozine (sej veš, grozdje=grozdni sladkor=glukoza), banana je dobra, al pa kakšni Dextro energy (bombončki iz čiste dekstroze, energija takojšnja, brez presnavljanja). To so ta hitri (enostavni). Za dalj časa trajajočo energijo pa rjav riž, polnozrnat kruh ipd. Pa v prvi polovici dneva, če se le da, in seveda kos kruha, ne dva

Tko da ne črtaj v celoti, postopno zmanjšuj. Od tega, kok jih boš zmanjšala, bo odvisna hitrost hujšanja. Sam ne pretiravat.
- White_Widow
- Cosmopolitanka
ok, jst pač nisem odvisna od sladkorja. sladkor mi pade tam nekje na tri, štiri mesece, ker včasih ne morem met rednih obrokov. in takrat mi samo sladkor pomaga, NIČ drugega. tako pojem košček čokolade in imam mir. brez dodatnega hrpenenja po sladkem čez par ur. in jaz nikakor ne občutim padca sladkorja tako, da hrepenim po sladkorju. samo se začnem trest, in ko si izmerim sladkor, je precej nizek. Če bi si ta čas pripravljala obrok z oglikovih hidratov, bi padla že v nezavest.
in ko že govoriš o učinkih na zobe..sej pa obstaja voda in zobna šćetka
in še enkrat, nikakor nisem odvisna od čokolad, bombonov, tortic, itd...ampak če cukr zapaše mojim očem 1krat na dva tedna, ga bom pač pojedla, brez da bi se PREGREŠILA, brez slabe vesti. če maš pa slabo vest zraven, pa verjamem, da te hitro odpelje v odvisnost.
sem kadila čike, travo, pila akolohol, ker mi je pasao. pa sem prenehala čez noč, brez problemov. jaz zase vem, da nisem bila odvisna od teh substanc. ti pa še naprej govori svoje
in ko že govoriš o učinkih na zobe..sej pa obstaja voda in zobna šćetka
in še enkrat, nikakor nisem odvisna od čokolad, bombonov, tortic, itd...ampak če cukr zapaše mojim očem 1krat na dva tedna, ga bom pač pojedla, brez da bi se PREGREŠILA, brez slabe vesti. če maš pa slabo vest zraven, pa verjamem, da te hitro odpelje v odvisnost.
sem kadila čike, travo, pila akolohol, ker mi je pasao. pa sem prenehala čez noč, brez problemov. jaz zase vem, da nisem bila odvisna od teh substanc. ti pa še naprej govori svoje
- White_Widow
- Cosmopolitanka