Hujšanje

Za dušo in telo.
Odgovori
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Ni nesmisel, ker telo ne rabi sladkorja. Če si nekdo privošči le parkrat na mesec kaj sladkega, pa toliko bolje zanj. Ne gre za popolno izločitev sladkega, le zmanjšanje na minimum. Ko se organizem enkrat navadi na to, z lahkoto sprejme ta način prehranjevanja, ker ne razmišlja na način "nekaj mi manjka".
Uporabniški avatar
Trouble
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Trouble »

Telo ne rabi takih sladkorjev, ki jih kao dobimo v slaščicah... Slaščice jemo zaradi okusa, ne pa zato k so dobre za telo.
Motiti se je človeško, v napaki vztrajati pa slaboumno.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a White_Widow »

zato pa rabi psiha :D no, vsaj moja
pa pustmo to, kaj telo rabi, in česa ne. če poješ košček čokolade na dan, ali celo tablico, pa si športno aktiven in imaš tudi sicer zdravo prehrano, telesu NE škoduje.

meni včasih pade sladkor, pa se začnem trest, jaz nevem, kaj bi takrat brez čokolade/bonbonov. Če bi si šla pripravljat kakšen drug vir sladkorja, bi vmes že skup padla. Čokolada pa lepo takoj pride v kri :D

in besedna zveza "sem se pregrešila" mi je tudi totalen nesmisel. Nevem, če ješ z glavo, košček čokolade ni noben greh.

Aja, pa nej dodam, da danes lahko naredimo ZELO okusne sladice s koristnimi naravnimi tekočimi sladili, ki telesu ne škodujejo...
Leonessa
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Leonessa »

Košček čokolade ne, ti si pa omenjala tudi celo tablico. In ja, opazi se, četudi vsak dan redno vadiš, saj imajo nekateri pač red. Ne gre tukaj zato, da škoduje telesu (v omenjenih količinah). :wink:
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

a ni ena tablica nekje 3 koščke čokolade? A to je velik al kaj? Če kupiš kvalitetno čokolado (nikakor ne govorim o Milki, ki je pa res sam cuker, men sploh ni dobra) pa res ni škode. In spet, ja se opazi, če ješ milko :D
Uporabniški avatar
Trouble
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Trouble »

zame je tablica cela čokolada. vrstica pa šteje 3 ali 4 koščke. :D
Motiti se je človeško, v napaki vztrajati pa slaboumno.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

No potem je prišlo do pomote, mislila sem vrstico
Uporabniški avatar
Babs.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Babs. »

problem sladkarij je, da se nekako ne ustavi pri enem koščku :? no, vsaj pri meni
Uporabniški avatar
ricola
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ricola »

Saj jaz se ne mislim striktno izogibat vsemu sladkorju...samo najbolj škodljivemu, po katerem se čez eno uro tudi ne počutim več polna energije - to so mlečne čokolade, piškoti,... to je pri meni "odvisnost", nekakšen izhod če kdaj nimam motivacije kaj delati.
Kvalitetna temna čokolada (prepreči prekomerno strjevanje krvi) , med (imunski sistem) in sladko sadje (predvsem lokalno, sveže) pa ostane, saj mi dobro vplivajo na počutje - seveda v zmernih količinah.

Kljub vsem nadomestkov, ki so na voljo, se le teh raje izogibam - sladko je pač sladko.
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a haylee »

White_Widow napisal/-a:pa pustmo to, kaj telo rabi, in česa ne. če poješ košček čokolade na dan, ali celo tablico, pa si športno aktiven in imaš tudi sicer zdravo prehrano, telesu NE škoduje.

Valda, da škoduje - sladkor je strup za telo in nima niti enega pozitivnega učinka. Učinkuje kot droga - težko je pridt čez "abstinenčno krizo" (ker ti TOOOK paše neki sladkega po kosilu), ko pa enkrat pridš čez, ga telo neha pogrešat, ker ga v resnici ne rabi (tko kot je že ena napisala). Glejte na hrano kot na vir energije za telo (kaj je dobro zanjga in kaj ga zastruplja) pa se boste mogoče lažje odrekle torticam in čipsu.
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
Leonessa
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Leonessa »

White_Widow napisal/-a:a ni ena tablica nekje 3 koščke čokolade? A to je velik al kaj? Če kupiš kvalitetno čokolado (nikakor ne govorim o Milki, ki je pa res sam cuker, men sploh ni dobra) pa res ni škode. In spet, ja se opazi, če ješ milko :D

Ne, tablica je (vsaj zame in še za nekatere, ki so to že omenili) cel kos čokolade. Ti si najbrž mislila vrstico. In tudi vrstica ni zanemarljiva, ker (ponavljam) človek ne rabi cukra. Tudi temna čokolada vsebuje sladkor, a ga je v njej manj kot v kakšni Milki. Če že pojem kaj čokoladnega, je to bela ali klasična čokolada (Milka, Lindt, Gorenjka), ker mi tiste temne itak niso dobrega okusa, kar je pa še vedno dokaj redko, da se ne navadim nazaj nanjo, ker mi tudi brez nje gre čisto fajn. :P
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

No ok, jaz itak sladkarij sploh ne pojem toliko, razen takrat, ko mi pade cuker.
Valda, da škoduje - sladkor je strup za telo in nima niti enega pozitivnega učinka.

Nikakor to ne velja za VSE sladkorje. Sploh pa so v raznih čokoladah še druge sestavine - sploh v temni čokoladi - npr. kakav, ki je dober za delovanje možganov, še posebno zjutraj.

In še enkrat, nevem, zakaj bi se odrekala torticam in podobnim stvarem, če pa jih pripravim ravno tako okusne s sestavinami, ki ne škodujejo telesu. Danes pa je takih sestavin po trgovinah ogromno, in sploh niso tako drage.

In sigurno je za zdravje slabše, ko si cel živčen (vemo, da večina bolezni izvira iz glave - psiha), ker ne poješ kosa tortice, kot če si ga privoščiš.

Pa da nebo katera mislila, da zagovarjam sladkarije, ampak čisto odrekanje se mi zdi neumnost. Res.
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a tor »

Valda, da škoduje - sladkor je strup za telo in nima niti enega pozitivnega učinka. .[/quote]

:roll: Haylee
Neumnost.

Prebral zadnjih par strani, in se kar strinjam s White Widow
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica

Jst nism govorila o kakavu ali o sladkorju, ki ga vsebuje sadje itd. ampak o navadnem belem cukru, ki ga vsebuje večina sladkega junk fooda (da o enormnih količinah nasičene maščobe sploh ne govorimo). In ta je škodljiv za telo (o tem sploh ne more bit debate), kar pa ne pomeni, da ga jst ne jem. Teorija je eno (to vsi poznamo), praksa pa čiiiist neki druzga :D In se valda strinjam s tabo - če mi bo pasala una saharca al pa nutella po žlici ob tvju, jo bom z veseljem pojedla. Spoštujem ljudi, ki so nonstop na strogih dietah (predvsem kaki težki fitneserji), po drugi strani jih pa ne razumem, kako jim je zunanji izgled vredn tok strogega odrekanja. Ljudje pač prehranjevanja ne gledamo samo kot "jem, ker sem lačna", ampak mamo čustven odnos do njega - in učasih pač paše McFlurry s karamelo za popizdit :)

Edit: tor, najdi mi kak pozitiven učinek, ki ga ima navadn cukr na telo. Al pa dietetika, ki bo trdil, da cukr ni škodljiv (jst ne poznam niti enga, pa non stop poslušam predavanja o tem).
Zadnjič spremenil haylee, dne 27. Mar. 2012 20:12, skupaj popravljeno 1 krat.
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica

Odgovori