bivše in neizkušenost

Pomoč iz čustvenih stisk.
angiee
Sramežljivka
Sramežljivka

bivše in neizkušenost

Neprebrana objava Napisal/-a angiee »

Živjo,

na forum sem se prijavila iz enega razloga, in sicer potrebujem mnenje, ker sama ne vem več kaj naj si mislim.
Torej, približno eno leto sem v razmerju z tipom, ki je v vseh pogledih zame idealen fant in mi je zadnja stvar, ki si jo želim ta, da bi ga izgubila. Vendar je tukaj en precej beden problem, verjetno posledica tega da razmišljam preveč, vendar pa mi vseeno nikakor ne da miru. Začela sva hodit ko sem bila jaz 17, on pa 22. Meni je bil on prvi fant, on pa je imel pred mano že par razmerij za sabo. In jaz tega, da nisem imela nobenega pred njim nekako ne morem dat iz svoje glave, nisem še prišla do jasnega zakaj, ali si želim imeti več izkušenj ali kaj, ne vem ne najdem logike z svojo glavo, ker nisem tip punce ki bi bila za avanture ali pa letala od tipa do tipa in imela ne resna razmerja. Mogoče me moti to, da on lahko najino razmerje primerja z prejšnjimi jaz pa ne. Ne vem, mogoče.
Poleg tega mi povedal preveč detajlov o bivših, sicer sem si delno sama kriva, ker sem spraševala, vendar je vseeno preveč izdal. In potem tistega seveda nikoli ne pozabiš in si vrtiš v glavi kako je moglo to vse skupaj zgledat. Z eno od bivših je bil še v prijateljskih odnosih, vendar jih je mojo željo povsem prekinil.
Imava vezo na razdaljo, jaz pa preveč časa za razmišljat, saj ko takole gledam na vse skupaj se mi zdi neumno, da mi gredo takšne stvari sploh po glavi, pa vseeno. Včasih si res želim, da bi pred njim imela enega kretena od tipa, da bi znala to razmerje bolj cenit, ali pa da bi naredila pavzo, čeprav vem da bi bila to napaka, da mogoče ne bi šla nikoli več nazaj skupaj in da verjetno v tem času ne bi bila z nobenim in bi bila cela situacija dosti slabša. Problem pa definitivno je, ker sem bila že tik nad tem da greva narazen, točno zaradi tega saj vse ostalo štima da bolj ne bi moglo, pa me je spravil k pameti.

Zdaj bom verjetno dobila polno odgovorov, da se moram še zdivjat :P no, to se nočem, da bo jasno :)
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Re: bivše in neizkušenost

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

angiee napisal/-a:sem v razmerju z tipom, ki je v vseh pogledih zame idealen fant in mi je zadnja stvar, ki si jo želim ta, da bi ga izgubila.

angiee napisal/-a: verjetno posledica tega da razmišljam preveč

se prav spomnim, da je že claire 1x napisala: nezaposlen um je hudičeva delavnica.
si dostkrat ponovim, ko me podobne misli spreletevajo in če ne vidim nekega objektivnega razloga za kompliciranje se raje zaposlim s čim. tebi svetujem podobno.
Vsak raj ima svojo kačo.
angiee
Sramežljivka
Sramežljivka

verjemi, imam maturo pred sabo in ogromno drugih stvari, da se skoraj ven ne vidim. Razmišljaš pa lahko tudi takrat ko ni treba in ko ti je to vse prej kot v korist. Velikokrat bi se morala učiti pa se ne morem ker mi gredo takšne stvari kot so te po glavi in se na snov niti ne moram skoncentrirati.
Saj mogoče bo težava odpravljena, ko bova oba v lj in se bova videla vsak dan, čeprav ne bom preveč računala na to, ker mogoče sploh ne bo tako.
katy.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a katy. »

Ma kaj te brigajo bivše. Zakaj bi se priemrjala z njimi? Ti si očitno krasna punca, zato je s tabo in ti si z njim, ker je on očitno krasen fant. Dokler se mata rad in vama je lepo res ne vidim razloga zakaj bi načrtno iskala neke probleme.

Bodi srečna, da imaš nekoga, s komer se imata rada.
angiee
Sramežljivka
Sramežljivka

Pa saj jaz to vse vem, zato se mi pa zdi še toliko bolj neumno, da se zaradi tega kljub vsemu sekiram in celo ogrožam najino zvezo. Mogoče posledica slabe samozavesti, nizke samopodobe pa še čustvene nestabilnosti hkrati.
sončnica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a sončnica »

Js sm bila z bivšim na istem. Tud on je imel pred mano že par punc, od teh eno malo bolj resno, on je bil pa meni prvi, razen enega polletnega dobivanja s tipom s katerim se nisem niti dol dala. In me je dejstvo, da pred njim nisem imela zveze žrlo. Pa ni šlo tolk za sex, bolj to, da pač js bi tud imela nekoga pred njim, ker sem takrat itak mislila da bo to forever in da fak to bo edin tip s katerim bom mela neke spomine itd. In ne zveza ni trajala forever :D , sicer zaenkrat najlepša 4 leta, ki sem jih preživela s katerimkoli tipom, vendar se je zaključila iz takšnih in drugačnih razlogov. Pač si zgleda taka punca da jo to moti.
Js vem, da nikoli ne bi mogla ostat s prvim tipom, ker me je to tolk razžiralo, da si prav nisem mogla pomagat. Kot nek občutek tesnobe, utesnjenosti...neumno? čist možno. In verjamem, da je tud prvi lahko the one :) in da je tud sex z istim od xy leta brez da si kaj sprobal prej, dober, odličen, fenomenalen. Js sm pač mogla sprobat. In zdej pri 25 mi ni žal, čeprav po njem nisem mela resne zveze in me vse skupaj že mičkeno obremenjuje, pa še zmeraj mislim, da je bila prava odločitev.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

ne sekiraj se. vedi da je to samo v tvoji glavi. če si s tipom že leto in se imata lepo, te ima sigurno zelo rad.
zakaj bi bila manj vredna če nimaš izkušenj? si, kar si, in tipu je pri tebi to všeč, izkušnje gor ali dol. če mu ne bi bila všeč, že ne bi bil s tabo, tako da glavo gor :)
jaz te čist razumem da te nič ne mika "znoret se" eni ljudje pač nismo taki, ne rabimo vsega sprobavat.

lepo se mejta ;)
hej norci :)
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a White_Widow »

najhujše kar lahko narediš je to, da se primerjaš z nekom (oz. probavaš)

da se moraš zdivjat, boš po moje dobila ravno nasprotne odgovore (ker tko misli sam večina 15letnikov ipd., da se je treba zdivjat)

ceni kar maš in se ne obremenjuj z ostalimi, res brezveznimi stvarmi. ker če se boš, boš ostala hitro brez, potem boš pa res mela razlog za obremenjevat se. ker zdaj to delaš čisto po nepotrebnem, brez kakšnih utemeljenih razlogov.

in prvo vrtat v partnerja o bivših, potem pa ga skoraj "obtožit", ker je povedal "preveč"...otročje
inaj
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a inaj »

Imam vprašanje tako za angiee kot za sončnico. Če bi v vajinem primeru tudi za vajina fanta bilo to prvo ramerje, bi vaju to še vedno motilo? Zanima me, če vaju moti to, da bi v celem življenju imele samo enega fanta ali to, da sta naletele na fanta, ki imata za sabo že neuspela razmerja.
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Peterca18 »

Moje mnenje: če se ne kregata in se lepo razumeta, je brezveze it narazen ali naredit pavzo samo zato, ker se obremenjuješ z njegovimi bivšimi. Nikoli ne bom pozabila izjave enega našega asistenta: Bivši/bivše so z razlogom bivši. Kolikor razumem je njemu s tabo super in te ne želi zamenjat za kakšno bolj izkušeno. Mogoče pa mu je ravno to všeč, da še nimaš celega nogometnega kluba za sabo.

Moj bivši je pred mano mel že en kup fukfrendic in one night standov in priznam da sem včasih imela kar čudne občutke ko sem pomislila koliko jih je ta človek že pofukal. In to zato, ker je nonstop razlagal kaj vse je z njimi počel. Ok no, eno je da kdaj kaj omeniš, ampak meni se zdi neumno nonstop partnerki razlagat nekaj v podrobnosti. Če se bosta več pogovarjala o vama in manj o bivših, boš mogoče nehala razmišljat o tem :D
Ko bom velika, bom Lara Croft.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

katy. napisal/-a:Ma kaj te brigajo bivše. Zakaj bi se priemrjala z njimi? Ti si očitno krasna punca, zato je s tabo in ti si z njim, ker je on očitno krasen fant. Dokler se mata rad in vama je lepo res ne vidim razloga zakaj bi načrtno iskala neke probleme.

Bodi srečna, da imaš nekoga, s komer se imata rada.

:gut: Podpis pod tole.
angiee
Sramežljivka
Sramežljivka

hvala vsem za odgovore, ja saj imate prav, brezveze se obremenjujem, saj to sem že prej vedela. Bom poskusila pozabit na to, ker vse ostalo res štima.

Inaj, hm veš sem že razmišljala o tej opciji. Po moje me zdaj, še bolj na začetku zveze ne bi motilo, bi me pa sigurno začelo če bi bila že nekaj let v zvezi in bi kazalo na to, da bo še dolgo trajalo.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a čuftika »

Glede tega da je on tebi prvi, ti njemu pa nisi prva, bi jz tko rekla, da te razumem kaj se ti plete po glavi in kaj te obremenjuje-tudi mene je isto to motilo pri bivšem, začelo me je sicer motit šele takrat, ko je v najini zvezi začelo škripati.Tudi jz sem mislila, da je on tisti tapravi, pa sva se seveda razšla, sicer ne zaradi tega ker je on meni bil prvi, ampak OK. Če se ne bi razšla z njim, bi si pomoje celo življenje razbijala glavo kako bi bilo z drugimi, pa tudi sama nisem zagovornica avantur. Niti ti ne svetujem da se "zdivjaš", ker mislim da te to ne zanima. Seveda je logično da svojo zvezo ne moreš z ničemer primerjat, on pa lahko. Zdej, če vse druga v zevzi štima, potem ne vem zakaj sploh o tem razmišljaš.
Sedaj pa ko gledam širše, mislim da se vsaka rabi vprašat zakaj so njenemu partnerju šla bivša razmerja po gobe in se realno zamislit nad tem, kajti meni je po razhodu jasno zakaj mu niti zveze pred mano niso uspele. Prav tako dvomim, da mu bodo zveze po meni uspele, kar pa vbistvu niti ni pomembno tukaj.
Vbistvu mislim da se rabiš sama s sabo iskreno pogovorit ali se s tem tipom vidiš v prihodnosti, ker če dvomiš in se sprašuješ ali je to "tisto pravo" potem to zagotovo ni. Ker če bi bilo, se ne bi to sploh sprašeala, ampak bi enostavno vedela.
angiee
Sramežljivka
Sramežljivka

Hvala čuftika za tvoj post.
Hm, tako je, stara sem 18 od tega eno leto v zvezi kar mislim da je prehitro za realno razmišljanje, če lahko to skos traja ali ne. Ja, predstavljam si lahko da je čisto možno da bo, ker je fant najbolj dober človek od vseh ki jih poznam, imava iste hobije in interese, super se razumeva pa še rad me ima zelo in jaz njega. Vseeno pa so tukaj prisotni dvomi in mogoče celo strah.
Super je pa to, da se lahko z njim vse pogovorim, tudi o tem sem se in me razume, je celo skenslu vse stike z bivšimi in vse stvari ki jih je še imel kje in so bile v povezavi z njimi, kar se mi je zdelo lepo od njega.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a White_Widow »

uživaj v stvareh, ki so, ne živciraj se za stvari, ki jih ni
Odgovori