Hujšanje

Za dušo in telo.
Odgovori
Nyree
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Nyree »

Lamia napisal/-a:Js pa ne razumem kaj delam narobe. Telovadim (aerobika in boks) , jem res bolj zdravo kot prej, ne jem belega kruha, testenin ampak zdrave beljakovine--> piščanjčje,puranje meso in zelenjavo, pojem ful sadja, popijem velik vode in ŠE VEDNO se redim vsak dan :S:S In to se dogaja že dva tedna, še nikoli v življenju se nism tok redila.. sem pa nehala KT jemat, bi lahko blo to..'?

Izračunaj približno koliko kalorij te pride vse kar poješ čez dan. Tudi, če ješ extra zdravo, ampak presežeš vnos kalorij se boš redila.
Torej, nekaj dni si napisi VSE kar poješ (pa tudi, če je to samo pol piškota, griz jabolka..itd) ter si potem za vsak dan seštej koliko kalorij si zaužila. Sama sem leta nazaj imela isti problem, ampak sem ugotovila, da kljub zdravi prehrani preveč pojem.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a White_Widow »

preobilni obroki pred spanjem znajo bit problem, pa če mogoče poješ preveč sadja...dosti ljudi ne ve, da nekatero sadje zna redit
katere KT pa si jemala?
kako pa opaziš, da se rediš? (ker praviš, da se dogaja zadnja dva tedna, usak dan bolj...torej..koliko pridobiš vsak dan? predvidevam, da se redno tehtaš)
Wellness.B
Sramežljivka
Sramežljivka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Wellness.B »

Lamia napisal/-a:Js pa ne razumem kaj delam narobe. Telovadim (aerobika in boks) , jem res bolj zdravo kot prej, ne jem belega kruha, testenin ampak zdrave beljakovine--> piščanjčje,puranje meso in zelenjavo, pojem ful sadja, popijem velik vode in ŠE VEDNO se redim vsak dan :S:S In to se dogaja že dva tedna, še nikoli v življenju se nism tok redila.. sem pa nehala KT jemat, bi lahko blo to..'?

Meri si obsege in izmeri si procent telesne maščobe v lekarni ali fitnesu. Mogoče se pa ''rediš'' v mišični masi, če ješ veliko beljakovinske hrane
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a White_Widow »

^^ tole merjenje procenta maščobe je takšen nateg, da res ni
jaz ga naj bi mela ful, pri zdravniku pa so ugotovili, da ga imam veliko premalo
celjanar
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a celjanar »

Wellness.B napisal/-a:
Meri si obsege in izmeri si procent telesne maščobe v lekarni ali fitnesu. Mogoče se pa ''rediš'' v mišični masi, če ješ veliko beljakovinske hrane

Mhm..zagotovo bo to.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a somebody »

Lamia napisal/-a: ŠE VEDNO se redim vsak dan :S:S I

nehaj se tehtat/merit vsak dan.
pa ni vedno nujno da z "zdravo hrano" lahko tudi shujšaš- mogoče vseeno količinsko poješ več kot potrebuješ. pa 5 obrokov na dan, naj bodo majhni...
Uporabniški avatar
Lamia
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Lamia »

Hvala za odgovore in nasvete, jemala sem pa Yasminelle. Ne, imam tehtnico, ki naj bi ti izmerila tudi procente vode in maščobe in se nič ne zmanjšuje.. tudi vem, koliko pojem in res ne pojem več kot sem ponavadi, temveč manj...Za zajtrk pojem ovsene kosmiče, banano in lahki jogurt, malica jabolko/mal jagod/grenivka , kosilo vedno beljakovina + zelenjava (piščanc,puran, mogoče kakšna riba-nikol pohano nič, vedno samo na žaru), malica spet kakšno sadje, večerja solata ( zelena,paradižnik, korenček+mogoče majhen kos piščanca). Jem vedno najbolj pozno do 19h, pijem pa nesladkan čaj in vodo... Res, ne razumem zakaj se mi to dogaja in sem vedno bolj obupana, ker sm dosegla težo, ki jo nisem imela nikoli...
And I'd give up forever to touch you.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

^^ jaz bi se tudi redila, če bi jedla vse to.
Zame je taka količina hrane nedvomno prevelika recimo. In bi se tudi ob tem začela redit, pa naj še vsi rečejo kako je to zdravo.

Jaz bi na tvojem mestu več telovadla.
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Ja, redit ali pa držat to kilažo. Za hujšat moraš pojest recimo samo ovsene kosmiče, za malico samo jabolko, za kosilo recimo belo meso (v velikosti dlani) in malo zelenjave, ali solata s koščki piščanca, s tem, da bodi pozorna na to, da naj bi bila porcija kosila tako velika kot krog, če skleneš palca in kazalca.
Popoldan si pripravi recimo napitek (domač sveže iztisnjen sok iz sadja), po vadbi (najkasneje cca. pol ure po njej) oz. kakšni dve uri pred spanjem pa pojest še nekaj lahkega, recimo jajce ALI skuto (dve žlici puste skute s kakšnim lahkim jogurtom, v kolikor isti dan še nisi jedla jogurta).

Če poleg take prehrane v vsakdan vključiš še vsaj uro rekreiranja, ni res, da ne bi šle kile dol. Pri vadbi bodi pozorna samo na to, da se najprej cca. 10 min ogrevaš, nato narediš vaje za moč oz. vzdržljivost, zatem pa pride na vrsto aerobna vadba (to so tek, hitra hoja, kolesarjenje, plavanje, rolanje itd.).
Bistvenega pomena je porabit več kot poješ. :wink:

Probaj tako, pa boš videla če bo sprememba po določenem času. Če ne, pa bi jaz na tvojem mestu šla k zdravniku.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a dot »

@Vesna: se ti zdi veliko? Ok, jaz jem precej malo in me vedno skoraj kap sune, če odprem tisto temo, kjer se piše, kaj smo pojedli :o ... parkrat sem se pri kakšnih naivno vprašala, če se hecajo :D ampak tisti imajo res po dve tapravi kosili, sladice, obilne večerje, kruh ipd... Tole, kar je ona napisala, se pa meni ne zdi obilno, pač toliko obrokov na dan naj bi človek zaužil (čeprav jaz jih ne, zame bi bilo tud preveč), pri njej pa večino od tega itak predstavlja zelenjava in sadje (saj vem, sadje je tudi polno cukra, pa vseeno, kos sadja za malico je verjetno vseeno boljši / manj redilen kot sendvič) :nixweiss: Od zajtrka (ki je itak pomemben obrok) in piščanca se pomoje ne bi smela redit :?

Poudarek je na tem, da se je začela zdaj redit, pa je isto ali celo manj kot prej... saj ni njen namen shujšati, ampak ugotovit, zakaj se kar naenkrat redi... vsaj jaz sem tako razumela :)

Drugače pa predlagam obisk pri zdravniku, če se ti je to kar naenkrat pojavilo :) Še posebej, če si nehala s KT, lahko da se ti hormoni nekako uravnavajo oz. je bil šok za telo :nixweiss:
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Vsako telo rabi svojo količino hrane, da se redi ali da hujša, tako da se pri njej tudi meni tako kot vesni zdi logično, da lahko samo še zmanjša (do določene mere) obroke, če želi želen rezultat, sicer bo obdržala to težo, pri manj ali nič gibanja pa še pridobivala težo.

Meni recimo ta količina ne bi vplivala na težo, ker sem že enkrat v tej temi napisala kako sem v cca. treh tednih izgubila kg, a je nekaj punc napisalo, da s tisto količino hrane same verjetno ne bi shujšale. Ogromno je odvisno od genske zasnove in pa konstitucije telesa ter tudi teže kosti. Če v njenem primeru ne gre shujšati ali vsaj obdržati trenutno težo s takšnim načinom življenja, pa so vzroki nekje drugje, zato bi želela vedeti ozadje na njenem mestu (morebitne zdravstvene težave).
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Tamala_mrha napisal/-a: Meni recimo ta količina ne bi vplivala na težo, ker sem že enkrat v tej temi napisala kako sem v cca. treh tednih izgubila kg, a je nekaj punc napisalo, da s tisto količino hrane same verjetno ne bi shujšale.

Vem ja, hehe, sem bila tudi jaz med njimi :)

Jp, ravno to sem hotela reči, da se mi na splošno tisto ne zdi veliko in da pomoje ni vzrok za rejenje ravno v tem, še posebej ker prehrane ni nič spreminjala v tem času :? Tako da se meni tudi zdi bolj smiselno najprej izključit ostale možne vzroke, ne že takoj spreminjat prehrane itd., da se ne bi vzroki potem kvečjemu zabrisali oz. bi jih bilo težje prepoznat (vsaj meni ponavadi zdravnica reče, naj v primeru težav do zdr. pregleda čim manj sprememb uvajam, da se bo lažje pokazal vzrok) :)
Uporabniški avatar
Lamia
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Lamia »

Verjemte, da to kar zdj pojem je nič v primerjavi s prej, ko sm pojedla nevemkok sendvičev, kitajska hrana, hitra hrana, jedla ob 23h zvečer bureke, itd.. in se nism tok redila ko se zdj.. ne vem, manj že skor ne morem pojest ;) Verjetno je najboljš, da grem res k zdravniku in pogledam, če je problem v kaki ščitnici.. Uglavnm, grozno, kar slabo mi je vsak dan ko stopm na tehtnico :(
And I'd give up forever to touch you.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Jp jp, le pojdi preverit :) Možno, da telo zadržuje vodo, tisto se hitro pozna na kg (četudi ti tista specialna tehtnica ne pokaže vode, saj verjetno niso 100% zanesljive), pomoje bolj verjetno, kot pa da bi se tako hitro redila v smislu mase :nixweiss:
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Dioniz »

Tako rejenje lahko kaže tud na kako hujšo bolezen tako, da brž k zdravniku!
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Odgovori